Bence bu arkadaş kendi capında eğleniyor. 
Bıçak bilemeden ve bıçaksanatı formundan haberi yok. Olsaydı bu işte nasıl uzman ve profesyönel olan cok değerli ustalarımızın tekniklerini, deneyimlerini, çeşitli çelik ve açılarıda nasıl bileme yaptıklarını bilirdi. Bu arkadaş bim de satılana fabrikasyon yapım sürmene bıçagını almış kafasına göre acıda ağız açıyor ve bileme yapıyor. Bence teknikleri cok profesyönel ve ilgi çekici bulamadım....
Kendi çapında eğleniyor olayı bence biraz ağır ifade olarak kaçar, neticede adam kasap, bıçağı efektif kullanmakla yükümlü, tecrübe körlüğü ve de tek tip bıçak kullanmanın ötesine geçemediği için genelliyerek bir anlatım hatasına düşüyor. Şu da bir gerçek ki çoğumuzdan iyi bilir yine de kasap bıçaklarının inceliklerini

Bu arada eski masat olayını çözdüm galiba;
Nispeten sertliği yüksek olmayan bıçak tercihlerinden ötürü, yeni masadın diş yapısı da taze olduğundan, bıçağın ağzını yonta yonta bileyler, eskiyen masatta ise diş yapısı nispeten yuvarlatılmış şekle dönüşmesinden ötürü kullanımında, ağızı daha temiz açıyor olabilir.
Kobay bıçaklar üzerinde bir deneme yaptım, en az 15 yıllık masat D3'de çok iş görmemekle beraber, 5-6 ay önce aldığım masat gayet temiz iş çıkarıyor keza, kıytırık mutfak bıçaklarında da yeni masat yontuyor ağızı resmen, ama eski masat temiz bir ağız veriyor