Bıçak Sanatı - Forum

ÇAKI( VENG)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: ÇAKI( VENG)
« Yanıtla #20 : 17 Şubat 2015, 11:23:53 »
mehmet ustam ellerine sağlık çok güzel..

teekkur ederim

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #21 : 17 Şubat 2015, 16:19:17 »
Ustam cok guzel olmus bu da. Elinize saglik.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #22 : 17 Şubat 2015, 16:21:23 »
Ustam cok guzel olmus bu da. Elinize saglik.

teşekkur ederim

harme85

• 140
  • Emrah
  • Meslek: gemici
  • Yer: hatay
« Yanıtla #23 : 17 Şubat 2015, 19:02:26 »
Elinize sağlık çok gūzel olmuş

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #24 : 17 Şubat 2015, 19:04:03 »
Elinize sağlık çok gūzel olmuş

Yeşekkur ederim bakalım bitişini bende çok merak ediyorum

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #25 : 17 Şubat 2015, 21:44:47 »
Aferin Mehmet en sonunda güzel çakılara bakabilecek, keyifle seyredebileceğimiz çalışmalar yapılabilmesi için can atan insanların umutlarına bir kibrit çaktın .Bu anlamda bu işi araştıran emek veren işi hakkına göre yapan ve yaptığında eksikliklerini gören bu eksiklik ve tecrübelerini paylaşan birisi olmanda gerçekten gurur verici ileriye dönük bu amatör araştırmacı ve mütevazi ruhunu kaybetmeden çok daha iyileri yapman ve yönlendirerek yaptırman ümidiyle .Boynuz kulağı geçermiş.. :)
Ellerine kollarına sağlık süper bir çakı olacak İnşallah doğru yoldasın  :2up
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #26 : 17 Şubat 2015, 22:32:18 »
Böyle güzel görünüyor, karartmayla filan uğraşma böyle bırak, daha karakterli duruyor.

sefa hocaya katiliyorum böyle daha güzel görünüyor.
Bu arada ellerine saglik. :2up :2up :2up

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #27 : 17 Şubat 2015, 23:47:17 »
Aferin Mehmet en sonunda güzel çakılara bakabilecek, keyifle seyredebileceğimiz çalışmalar yapılabilmesi için can atan insanların umutlarına bir kibrit çaktın .Bu anlamda bu işi araştıran emek veren işi hakkına göre yapan ve yaptığında eksikliklerini gören bu eksiklik ve tecrübelerini paylaşan birisi olmanda gerçekten gurur verici ileriye dönük bu amatör araştırmacı ve mütevazi ruhunu kaybetmeden çok daha iyileri yapman ve yönlendirerek yaptırman ümidiyle .Boynuz kulağı geçermiş.. :)
Ellerine kollarına sağlık süper bir çakı olacak İnşallah doğru yoldasın  :2up

kaya abi dunyada bıçak çakı vs sanatına gönul vermiş birçok ustayla haşirneşir olmuş atölyelerine gitmiş onlarca fuara katılıp ancak fotolarını görebildiğimiz çakıları bıçakları eline almış incelemiş ureticileriyle sohpet etmiş biri olarak benim mütevazi çakımı beğenip övmen benim için çok önemli ve motive edici çok teşekkür ederim
amatör ruha gelince evet çok haklısın kişi nezamanki    ben oldum artık ustayım dediğinde  bilki kendince enbüyük yanılgıya düşmüş kendini köreltmiştir .alçak gönüllu mütevazi bilinci ve duyuları öğrenmeye açık ve yenilikçi olmalıdır bana gelince benim ustalık taraklaraında bezim yok öyle bir sıfata ihtiyaçta yok nihat doğanada erkan oğurada sanatçı denen bir ülkede yaşıyoruz ustalıgın koşulları nelerdir hangi vasıflara sahip olmalıdır bunun bir kalıbı yada ölçüsu varmıdır bilmiyorum benim türkiyede kendindime örnek aldığım duruşuyla ve sanatıyla çok beğendiğim ustalar var aslında bu işede onlar sayesinde devam ediyorum yoksa son zmanlarada yaşadığım onca olumsuzluklar arkamdan çevrilen dedikodular söylenen laflar yüzünden çoktan bırakmıştım bu uğraşı bir idam yok her an bırakıp hep aklımda olan uçak modeli yapma uğraşına yönelebilirim

bu arada gaza geldim çakının son halini paylaşayım  :)

bu akşam çakının dış karbon fiber  kapaklarını yaptım kısmen şekillendirdim

bronz pulları ayarladım

detay işler kaldı namlu konusunda halla kararsızım ama parlak bir namlu bencede hoş olmayacak ya kumlama yapacağım yada karartacağım

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #28 : 18 Şubat 2015, 00:00:56 »
mehmet kesinlikle kararmali bence  8)tam istediyim tarzda eline saglik takipteyim :2up :2up
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #29 : 18 Şubat 2015, 00:23:22 »
mehmet kesinlikle kararmali bence  8)tam istediyim tarzda eline saglik takipteyim :2up :2up

teşekkür ederim murat abi beğenmene çok sevindim

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
  • Meslek: müzmin işsiz ...
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #30 : 20 Şubat 2015, 16:17:39 »
Eline sağlık , bence çok güzel duruyor ,   değişik bir model olmuş gibi geldi bana , çok hoş.

pumpingiron

• 105
  • Erman
  • Meslek: Mekanik
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #31 : 23 Şubat 2015, 14:59:12 »
Şimdiye kadar gördüğüm en güzel namlu formlarından biri elinize sağlık çok güzel olmuş. Bende yorumları okumadan aklıma gelen ilk şey stone wash idi.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #32 : 23 Şubat 2015, 15:44:42 »
Şimdiye kadar gördüğüm en güzel namlu formlarından biri elinize sağlık çok güzel olmuş. Bende yorumları okumadan aklıma gelen ilk şey stone wash idi.

ben şımarmaya meyilli bir adamım ailenin en küçüğüyüm bana böyle şeyler söylemeyin  :D :D

cenk

• *
  • 98
  • Meslek: dekorasyon
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #33 : 09 Mart 2015, 20:46:02 »
Çok güzel olmuş elinize sağlık.

metin anan

• 336
  • Meslek: bicak yapimcisi ressam
  • Yer: almanya
« Yanıtla #34 : 16 Mart 2015, 18:03:01 »
dostlar merhaba bildiğiniz üzere 2015 yılı çakı yılı olucak demiştim 2015 e olabildiğince çok çakı sığdırmaya çalışacağım  bu ufaklık aslında ufak gibi gözuksede pekte öyle değil açılınca çok agresif bir namlusu var  namluyu ya bu gün su verdim üzerini ufaktan temizledim siyah görünümü çok hoşuma gitti sizlerinde fikrini almak isterim acaba namlu yu karartsakmı ??  kilit sistemi herzamanki gibi liner lock  bu arada linerler titanyum skabzada karbon fiber kullanmayı düşunuyorum liner ler ve namlu vs kabaca şekillendirilmiş daha üzerinde tonla temizlik ve ince iş var

açık hali= 161.5

kapalı hali :92

namlu:69.4
Mehmet kardes ,cakinin modeli ve namlu calisman benim de cok hosuma gitti,ukelalik yapmak istemiyorum fakat böyle güzel caki yapabilen meslektasi uyarmak istedim
liner-lock planlamasi yaparken dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta caki kapaliyken bilyanin namluyu  tutdugu kilit deliginin , cakinin acik halinde görülmemesidir caki bir süre kullannildiginda bilyanin cizdigi iz cirkin bir görüntü verir :) selamlar.

çakı namlu genişligi 41

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/10320476_460077677473535_3255334477746746805_n.jpg?oh=951c2981e51278c99e2a6ccd0f085416&oe=559075C8&__gda__=1435446014_26244b7514b56a00be2ea26fdb7f4e13

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #35 : 22 Mart 2015, 17:47:17 »
Metin abi sizin gibi dünya standartlarında çakılar yapan kıymetli bir ustanın bu nacizane çakımı beğenmesi benim için gerçékten çok kıymetli bahsetiğiniz bilya izi sorununu diğer çakılarda dikkat edip çözücem saygılar