Bıçak Sanatı - Forum

Elektrikle Çalışan Araçlar Nasıl Kullanılır, Nelere Dikkat Edilir?

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
Dün akşam dinlediğim bir haber önce güvenliğin ne kadar önemli olduğunu birkez daha hatırlattı bana..

http://gazetekent.com.tr/haber/2999/bicak-bilerken-spiral-tasi-bogazini-kesti.html

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
Çok ama çok önemli bir paylaşım.
Herkes okumalı haberi.  :(

Dün akşam dinlediğim bir haber önce güvenliğin ne kadar önemli olduğunu birkez daha hatırlattı bana..

http://gazetekent.com.tr/haber/2999/bicak-bilerken-spiral-tasi-bogazini-kesti.html
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Şu spiralle bıçak bileyliyorum diyenlere hayret ediyorum.
Okinawian

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
dün başıma gelen bir olayı ben de nakledeyim. yukarıda belirtmişti Sefa ustam, dönen makinelerle çalışırken eldiven vs. kullanmamak lazım diye. ben de bant zımparaya 36 kum bant takmışken eldiveni elimde unutarak makinenin başına geçmiştim. bir anlık dalgınlıkla zımpara eldivenimi kaptı ve önündeki düz tablayla zımpara arasına sıkıştı eldiven. Allahtan son anda refleksle elimi eldivenden çıkarttım da parmağımı kurtarabildim. eldiven elime parmak ucu kısımlarından uzun geliyordu. siz çalışırken parmaklarınızı hesaplayarak önlem alıyorsunuz ama makine önünde ne görüyorsa topluyor. aman dikkat...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
dün başıma gelen bir olayı ben de nakledeyim. yukarıda belirtmişti Sefa ustam, dönen makinelerle çalışırken eldiven vs. kullanmamak lazım diye. ben de bant zımparaya 36 kum bant takmışken eldiveni elimde unutarak makinenin başına geçmiştim. bir anlık dalgınlıkla zımpara eldivenimi kaptı ve önündeki düz tablayla zımpara arasına sıkıştı eldiven. Allahtan son anda refleksle elimi eldivenden çıkarttım da parmağımı kurtarabildim. eldiven elime parmak ucu kısımlarından uzun geliyordu. siz çalışırken parmaklarınızı hesaplayarak önlem alıyorsunuz ama makine önünde ne görüyorsa topluyor. aman dikkat...

Amanııın, geçmiş olsun Emin. Tabla ile zımparanın dayaması arasında fazla mesafe bırakmamaya da dikkat etmek lazım. Zımpara makinesinde demir tozu tırnak aralarımı doldurmasın istersen BIM de A101 de satılan dandik amleliyat eldivenlerini deneyebilirsin. Az bir zorlamada parçalanıyorlar zaten. Riski çok olmaz sanırım.
« Son Düzenleme: 20 Mart 2015, 09:57:25 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
sağolasınAhmet abi. tabla ile zımpara arsındaki mesafe 2-3 mm kadardı. eldiven sıkışınca bant durdu zaten, tabladan kurtarıp alamadı eldiveni. yeni takılmış bir 36 kum zımpara testere gibiymiş. ben başka bir iş yaparken makinenin başına kısa bir iş için geçmiştim ve unutmuşum eldiveni. bahsettiğin ameliyat eldivenlerini sadece kabza yapıştırırken kullanıyorum ama dediğin gibi normal zamanda da kullanabilirim, hiç düşünmemiştim  ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
Aman dikkat Emin hocam. Sağlık herşeyden önemli. Çok geçmiş olsun.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
Çok güzel, aydınlatıcı ve bilgilendirici paylaşımlar olmuş. Fakat uyarılar spesifikleştikçe en temel ayrıntı belirtilmemiş. Önündeki, elindeki makineden gözünü işin bitene kadar asla ayırma. Önce bu. Bir sonraki adım dikkatini dağıtacak tüm etkenlerden işin bitene kadar arın.

İster mesleki olsun ister hobi, bu tür ciddi tehlike arz eden her arkadaşım şu 2 şeyi kazımalı. Kazalar en çok bana bir şey olmaz diyenlerin başına gelir. 2. durum ise insan anatomisinde az önem taşıyan hiç bir nokta yoktur.

2. maddeyi açalım biraz, mesela üst bacağınız iç kısımına alacağınız 5-6 cmlik derin bir kesin vücudunuzdaki tüm kanı 8-10 dakikada boşaltacak en büyük toplar damarlardan birinin kesilmesine sebep olabilir. Bileğiniz ile baş parmağınız arasındaki ufacık bir noktaya 2-3cm dalarsanız kolunuzu bir daha asla kullanamayabilirsiniz. Örneklemeler çoğaltılabilir. Ve daha da moral bozabilir. Kimse acile giderimde orada paçayı kurtarırım diye düşünmesin. Bu tür yaralanmalar sonucu tedavi uğruna yüzbinlerce lira harcayan çok fazla insan gördüm. Yani hem canınız için hemde ailenizin maddi refahı için mutlak dikkat...

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Geçmiş olsun Emin buda güzel bir ders oldu demekki matkabın kayışını çok gerdirmediğimiz gibi bandzımparanın bandınıda çok germemeliymişiz bir sıkışma esnasında durabilmeli..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
calısırken kolu bol ve kolu uzun elbıse gıyılmemelı kıravat ve atkı takılmamalı kendımden bılıyorum cırakken uzerımde askerı kalın bı kazak vardı planyada zıvana delıgı acarken kolumu bı kaptı sanıyenın ıcınde benı makınanın tablasına vurdu uzerımdekı elbıse yırtılmasa bogulucaktım bızım bırada bırı atkı ıle calısırken boynunu kırdı adam gıttı demır testeresınde atkıyı bı kaptı kendıne doladı dıkkat etmek lazım
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
Bütün yazılanlara katılmakla beraber, ilave etmek istediğim şey, kesme, delme vs. işlemleri sırasında iş parçasını kesinlikle sabitlerim. bir elimle tutayım diğeriyle iş yapayım diye düşünmem.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN