Çok güzel, aydınlatıcı ve bilgilendirici paylaşımlar olmuş. Fakat uyarılar spesifikleştikçe en temel ayrıntı belirtilmemiş. Önündeki, elindeki makineden gözünü işin bitene kadar asla ayırma. Önce bu. Bir sonraki adım dikkatini dağıtacak tüm etkenlerden işin bitene kadar arın.
İster mesleki olsun ister hobi, bu tür ciddi tehlike arz eden her arkadaşım şu 2 şeyi kazımalı. Kazalar en çok bana bir şey olmaz diyenlerin başına gelir. 2. durum ise insan anatomisinde az önem taşıyan hiç bir nokta yoktur.
2. maddeyi açalım biraz, mesela üst bacağınız iç kısımına alacağınız 5-6 cmlik derin bir kesin vücudunuzdaki tüm kanı 8-10 dakikada boşaltacak en büyük toplar damarlardan birinin kesilmesine sebep olabilir. Bileğiniz ile baş parmağınız arasındaki ufacık bir noktaya 2-3cm dalarsanız kolunuzu bir daha asla kullanamayabilirsiniz. Örneklemeler çoğaltılabilir. Ve daha da moral bozabilir. Kimse acile giderimde orada paçayı kurtarırım diye düşünmesin. Bu tür yaralanmalar sonucu tedavi uğruna yüzbinlerce lira harcayan çok fazla insan gördüm. Yani hem canınız için hemde ailenizin maddi refahı için mutlak dikkat...