Bıçak Sanatı - Forum

Modern ilkel bıçak + Bonus

eymen85

• *
  • 20
  • Eymen Erdemli
  • Yer: İstanbul
Modern ilkel bıçak + Bonus
« : 06 Şubat 2015, 14:18:19 »
Dekorasyon işlerine bir örnek de benden olsun.

Bugün Rasim Usta ile telefonlaştık saolsun çok samimi ve yardmcı biri. önümüzdeki günlerde ilk damascus bıçağım için atölyeye gireceğiz.
İlk bıçağımı sabırsızlıkla beklerken bu işin burada bitmeyeceğini şu aşağıdaki arkadaş ile farkına vardım :) .

Siyah namlulu bu bıçakta ilkel bir tasarımı çok güzel modernize etmişler. Benim de manda boynuzu bulup sap yaptırma şansım olursa 2. bıçağım bu olacak inşallah :). Bir de altında yine siyah çalışılmış bir çalı koyuyorum, hem sizle paylaşmış olayım hem de bakarsınız sıradaki proje olur.
Bu başlığı açmamın bir nedeni de siyah namlu ile ilgili yorumlarınızı almak, paylaşırsanız sevinirim.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Modern ilkel bıçak + Bonus
« Yanıtla #1 : 06 Şubat 2015, 14:37:33 »
İlkel görünüşlü bir bıçağı forumda Sefa ustamız yapmıştı aşağıya linkini koyuyorum.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=6168.msg121721#msg121721

Siyah namlu genellikle asit ile karartma şeklinde oluyor.
Sizin paylaştıklarınızın teflon kaplama,epoksi boya benzeri birşey olduğunu düşünüyorum.

Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

eymen85

• *
  • 20
  • Eymen Erdemli
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 06 Şubat 2015, 14:55:31 »
Sefa Bey'in bu çalışmasını görmüştüm hatta bu çalışma üzerinden ilkel bıçak ve balta resimleri araştırmaya başlayıp buraya yüklediğimi bulmuştum :).
Bu forum sayesinde bir çok ustayla daha tanışacağım kesin.
Teşekkürler Osman Bey.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #3 : 06 Şubat 2015, 16:38:19 »
alltakide  1896 yılından beri çokta değişmeden uretimi yapılan japon işi higonokami çakısının körü bir taklidi