Bıçak Sanatı - Forum

Gravürlü M390

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
  • Meslek: müzmin işsiz ...
  • Yer: Ankara
Gravürlü M390
« : 02 Şubat 2015, 14:55:26 »
Boyu 29,5 cm .Gravür Turhan usta artı ağız açmaya da karışmadım , profil bana ait .Isıl işlem yapılmadı.

Elimde az çelik olduğundan ve m390 nın teminin de hem benim maddi ; hem de arkadaşlarımızın yaşadığı zorluklar ve özveri dolayısıyla , güzel bir şeyler yapamayacaksam elimi sürmeme sözü verdim kendi kendime. Bu bıçağa öyle başladım. İşi duygusal sebeplerden dolayı uzun sürecek , gümüş balçak olsun istiyorum .

Bu çeliğin teminin de emeği geçen herkese ve bıçak sanatı kurucularına  teşekkürler .

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Gravürlü M390
« Yanıtla #1 : 02 Şubat 2015, 19:35:27 »
vay vay vay on numara beş yıldız :2up :2up
Allah tamamına erdirsin
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #2 : 02 Şubat 2015, 19:40:50 »
Allah tamamına erdirsin

+1 Gravüre bayıldım. Turhan Usta'nın eline sağlık.

Çok değerli bir parça olacak, besbelli... Hem maddi hem de manevi açıdan.

Sap malzemesi olarak düşünceniz ne?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 02 Şubat 2015, 19:42:28 »
Ağız içbükey mi açılmış yanlış mı görüyorum sanki birde ağız kısmında bir yara var.Hayırlısıyla son bulsun.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #4 : 02 Şubat 2015, 19:47:07 »
Ağız içbükey mi açılmış yanlış mı görüyorum sanki birde ağız kısmında bir yara var.Hayırlısıyla son bulsun.

Av bıçaklarında içbükey iyi gider. Tercih fikrimce isabetli. Yara son bilemede kaybolacaktır bence, o açıdan önemsiz...  Ama elmas taş lazım bunu bilemek için.

Eğer sap işçiliği iyi olmazsa yazık olacak parçaya. Tek endişem o şu anda.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 02 Şubat 2015, 19:48:43 »
İçbükey güzeldir ama bu kadar dar ve ufak teker ile açılmış içbükeyleri pek sevmiyorum. Kabza işçiliği konusuna katılıyorum. Bıçağı iyi veya kötü gösterebilir.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #6 : 02 Şubat 2015, 19:50:08 »
Av bıçaklarında içbükey iyi gider. Tercih fikrimce isabetli. Yara son bilemede kaybolacaktır bence, o açıdan önemsiz...  Ama elmas taş lazım bunu bilemek için.
İçbükey çok sığ değil mi?
O yarayıda ısıl işlemden önce halletmek gerek elmas taşlada olsa ısıl işlem sonrası zaman alır.Tekrardan bant zımpara imkanından yararlanırsa sorun ortadan kalkar tabi
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #7 : 02 Şubat 2015, 21:23:55 »
Isıl işleme gidecek bıçaklarda keskin hatlar bıakılmaması tavsiye ediliyordu. Gravürün hatları ısıl işlemde sorun çıkartmayacak mı? Yahut ısıl işlem sonrası gravürlerin üzeri tufal ile kaplanma riski yok mu?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #8 : 02 Şubat 2015, 21:34:19 »
Pirinç fırça, scotch zımpara temizler sanki. ??

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #9 : 02 Şubat 2015, 21:39:02 »

Tufal riskini azaltma açısından, nitrojen ile ısıl işlem yapan bir yer araştırmak iyi olabilir bence.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #10 : 03 Şubat 2015, 01:18:35 »
desenler gerçekten çok güzel olmuş, Turhan ustanın ellerine sağlık  :2up

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
« Yanıtla #11 : 03 Şubat 2015, 10:17:08 »
Allah tamamına erdirsin

+1 Gravüre bayıldım. Turhan Usta'nın eline sağlık.

Çok değerli bir parça olacak, besbelli... Hem maddi hem de manevi açıdan.

Sap malzemesi olarak düşünceniz ne?

Herkese teşekkür ederim  ,

Turhan Usta ' dan hatıra kalacak , o yüzden  gerçekten değerli olacak .

Sap malzemesi Belçika dan hediye gelen geyik boynuzu var beklettiğim , pimleri gizli olacak şekilde yapmayı düşünüyorum. Ama şöyle güzel bir ağaç bulabilsem  fikrimi değiştirebilirim .Asıl işin büyük kısmı gümüşte , gerçekten bıçağın havasını değiştiriyor .İstanbul dan  bir arkadaştan fiyat aldık özel işe girer 200 dolar dedi :) şu an imkansız  zaten mecbur bekleyecek .Bıçağın ismini uyuyan güzel koydum ,başına geleceği bildiğim için :)

Ağız içbükey , gravürlü bıçaklara yakışıyor ama gerisini bilmem .

İçbükey çok sığ değil mi?
O yarayıda ısıl işlemden önce halletmek gerek elmas taşlada olsa ısıl işlem sonrası zaman alır.Tekrardan bant zımpara imkanından yararlanırsa sorun ortadan kalkar tabi

Bant zımpara imkanı var , ondan sonrasına elmas taş lazım olabilir . Sap işçiliğine dikkat edeceğim , acelem yok nasılsa yavaş yavaş hallederiz .

Tufal riskini azaltma açısından, nitrojen ile ısıl işlem yapan bir yer araştırmak iyi olabilir bence.

Isıl işlemden sonra Turhan Usta gel dediği için sıkıntı yok .Orda hallederiz temizleme işini . Isıl işlem büyük ihtimalle Taner ustaya gidecek gibi , riske atamam .

Isıl işleme gidecek bıçaklarda keskin hatlar bıakılmaması tavsiye ediliyordu. Gravürün hatları ısıl işlemde sorun çıkartmayacak mı? Yahut ısıl işlem sonrası gravürlerin üzeri tufal ile kaplanma riski yok mu?

Bant zımpara makinesine gireceği için sıkıntı olmaz keskin hatlar. Gravürde sorun olmaz zannediyorum .Tufalı nasıl temizlediklerini bilmiyorum öğreniriz onu da yalnız çok iyi bir perdah lazım ısıl işlem öncesi .

« Son Düzenleme: 03 Şubat 2015, 10:36:25 Gönderen: forester »

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #12 : 03 Şubat 2015, 10:24:46 »
Murat bey turhan ustanın ve sizin ellerinize sağlık gravürün sabit kalması adına bşir tavsiyem olsun profilinizi iki adet 15x10 ölçüsünde soğuk çekme lamanın arasına sıkıştırıp vakumlu fırında sulamaya verin  tertemiz gelir.

GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
« Yanıtla #13 : 03 Şubat 2015, 10:49:00 »
Murat bey turhan ustanın ve sizin ellerinize sağlık gravürün sabit kalması adına bşir tavsiyem olsun profilinizi iki adet 15x10 ölçüsünde soğuk çekme lamanın arasına sıkıştırıp vakumlu fırında sulamaya verin  tertemiz gelir.

Sağ olun teşekkürler Özgür Ustam , bir bıçak daha var (m390) arkadaşıma  yapıyordum ki bana da bir kuş gravürü yapmaz mı Turhan usta deyince  ikisini birlikte göndereceğim için bu bıçak kaldı .Taner Ustaya yollayacağım zaman hatırlatırım tekrar .

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #14 : 03 Şubat 2015, 11:01:43 »

Sağ olun teşekkürler Özgür Ustam , bir bıçak daha var (m390) arkadaşıma  yapıyordum ki bana da bir kuş gravürü yapmaz mı Turhan usta deyince  ikisini birlikte göndereceğim için bu bıçak kaldı .Taner Ustaya yollayacağım zaman hatırlatırım tekrar .

tanere yoluyacaksan zaten sıkıştırmaya gerek yok :) o işini bilir
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #15 : 03 Şubat 2015, 14:14:30 »
Maşşallah çok keyifli gidiyor gibi ALLAH tamamına edrdırır inşallah bizde keyıflı keyıflı izlerız 8) :D :D
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
« Yanıtla #16 : 05 Şubat 2015, 09:27:46 »
Maşşallah çok keyifli gidiyor gibi ALLAH tamamına edrdırır inşallah bizde keyıflı keyıflı izlerız 8) :D :D

Amin . İnşallah nasip olur da bitirebilirsek , seyredecek  bir bıçak  olacak  gibi .

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #17 : 05 Şubat 2015, 18:12:43 »
Çok güzel. :2up

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #18 : 06 Şubat 2015, 09:48:38 »
Harika olmuş.
Ünye

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #19 : 06 Şubat 2015, 10:44:16 »
Nefis olmuş.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!