vay vay vay on numara beş yıldız

Allah tamamına erdirsin
+1 Gravüre bayıldım. Turhan Usta'nın eline sağlık.
Çok değerli bir parça olacak, besbelli... Hem maddi hem de manevi açıdan.
Sap malzemesi olarak düşünceniz ne?
Herkese teşekkür ederim ,
Turhan Usta ' dan hatıra kalacak , o yüzden gerçekten değerli olacak .
Sap malzemesi Belçika dan hediye gelen geyik boynuzu var beklettiğim , pimleri gizli olacak şekilde yapmayı düşünüyorum. Ama şöyle güzel bir ağaç bulabilsem fikrimi değiştirebilirim .Asıl işin büyük kısmı gümüşte , gerçekten bıçağın havasını değiştiriyor .İstanbul dan bir arkadaştan fiyat aldık özel işe girer 200 dolar dedi

şu an imkansız zaten mecbur bekleyecek .Bıçağın ismini uyuyan güzel koydum ,başına geleceği bildiğim için

Ağız içbükey mi açılmış yanlış mı görüyorum sanki birde ağız kısmında bir yara var.Hayırlısıyla son bulsun.
Ağız içbükey , gravürlü bıçaklara yakışıyor ama gerisini bilmem .
Av bıçaklarında içbükey iyi gider. Tercih fikrimce isabetli. Yara son bilemede kaybolacaktır bence, o açıdan önemsiz... Ama elmas taş lazım bunu bilemek için.
Eğer sap işçiliği iyi olmazsa yazık olacak parçaya. Tek endişem o şu anda.
İçbükey çok sığ değil mi?
O yarayıda ısıl işlemden önce halletmek gerek elmas taşlada olsa ısıl işlem sonrası zaman alır.Tekrardan bant zımpara imkanından yararlanırsa sorun ortadan kalkar tabi
Bant zımpara imkanı var , ondan sonrasına elmas taş lazım olabilir . Sap işçiliğine dikkat edeceğim , acelem yok nasılsa yavaş yavaş hallederiz .
Pirinç fırça, scotch zımpara temizler sanki. ??
Tufal riskini azaltma açısından, nitrojen ile ısıl işlem yapan bir yer araştırmak iyi olabilir bence.
Isıl işlemden sonra Turhan Usta gel dediği için sıkıntı yok .Orda hallederiz temizleme işini . Isıl işlem büyük ihtimalle Taner ustaya gidecek gibi , riske atamam .
Isıl işleme gidecek bıçaklarda keskin hatlar bıakılmaması tavsiye ediliyordu. Gravürün hatları ısıl işlemde sorun çıkartmayacak mı? Yahut ısıl işlem sonrası gravürlerin üzeri tufal ile kaplanma riski yok mu?
Bant zımpara makinesine gireceği için sıkıntı olmaz keskin hatlar. Gravürde sorun olmaz zannediyorum .Tufalı nasıl temizlediklerini bilmiyorum öğreniriz onu da yalnız çok iyi bir perdah lazım ısıl işlem öncesi .