Bıçak Sanatı - Forum

Böhler K190 alınabilir mi?

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Böhler K190 alınabilir mi?
« Yanıtla #40 : 03 Şubat 2015, 13:20:34 »
Düzelttiğin için teşekkür ederim özgür Ustam benim gördüğüm lamine bir bıçakmış dikkatimden kaçmış.
D2 yüksek miktarda carbon vanadyum ve mobilenyum içeriyor bu sebeple aşınma direncinin daha iyi düşünüyorum.

esasen kafa karışıklığını sağlayan firmaların kendi çeliklerini başka çeliklerle karşılaştırması bu konularda tarafsız labaratuarlarda yapılmış olan tablolar daha güzel yönlendirme yapıyor 
ikiside cok güzel çelikler  d-2 ortaboy yani namlu 20cm yi gecmeyecek bıçaklarda cok cok iyi
o-2 ise hertürlü bıçakta iyidir bulması kolay avrupa yapımı celik sonuçta  onun yerine O-1 olsa daha iyi olur ama malesef 6mm lik lama piyasada yok :(

bu arada yanlış okumuşum tekrar okudum sıvama kalıplarında  d-2 den daha iyiymiş :)
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2015, 13:30:37 Gönderen: ozgurozdemir »
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

pumpingiron

• 105
  • Erman
  • Meslek: Mekanik
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #41 : 03 Şubat 2015, 14:01:24 »
Ben böhler ürünü Elmax istiyorum abi keşkem bir organizasyon yapılsa yokmu sesimi duyacak usta :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #42 : 03 Şubat 2015, 14:03:30 »
Ben böhler ürünü Elmax istiyorum abi keşkem bir organizasyon yapılsa yokmu sesimi duyacak usta :)

elmax uldeholm ün ve m390 dan pahallı  ;)

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #43 : 03 Şubat 2015, 14:21:41 »
Özgür ustanın tavsiyesiyle O2 den 50cm parang yaptım. İlk meneviş yetersiz geldi agız kırılmaları oldu. tekrar agız açtım ve bir meneviş daha yaptım şimdi gerçekten agız dayanımı gayet güzel. yogun ve çok sert agaçlarda çalışmasına ragmen sorun yok. Taşa vurmadan agız kırılmıyor
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #44 : 03 Şubat 2015, 14:41:24 »
Özgür ustanın tavsiyesiyle O2 den 50cm parang yaptım. İlk meneviş yetersiz geldi agız kırılmaları oldu. tekrar agız açtım ve bir meneviş daha yaptım şimdi gerçekten agız dayanımı gayet güzel. yogun ve çok sert agaçlarda çalışmasına ragmen sorun yok. Taşa vurmadan agız kırılmıyor

o-2 de özellikle 250 derece meneviş yapıp o tarz bıçaklarda konveks bileyleme yapmak agız cok güzel performans almanızı sağlıyacaktır.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #45 : 03 Şubat 2015, 14:49:25 »

o-2 de özellikle 250 derece meneviş yapıp o tarz bıçaklarda konveks bileyleme yapmak agız cok güzel performans almanızı sağlıyacaktır.
Yanılmıyorsam meneviş renklerine göre 270-280 yaptım mutfak ocagında. Pazar günü çalışırken taşa vurdum, dönmedi kırıldı
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Eren

• **
  • 116
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #46 : 03 Şubat 2015, 15:03:27 »
Bugün Öz-Ka metale gittim  35 tl tl ye 1 metre k100 aldım ilk bıçak denemem için yeterli olacaktır diye düşünüyorum 46cm , 35cm  ve 21 cm 3 parça kestirdim  aklında 21 cm e uygun olabilecek bushcraft  için model olan var mı  ağzı konveks olamayan modellerden şu iyidir dediğiniz? teşekkürler

pumpingiron

• 105
  • Erman
« Yanıtla #47 : 03 Şubat 2015, 15:14:48 »

Böhler Uddeholm ile ortak değil mi Özgür abi?

İçindeki yüksek Manganez gevrekliği sertliği arttırıyor. O yüzden vurma ile kesim yapacağımız bıçaklar için uygun olmaz diye düşünüyorum. Piyasada kolay bulunur mu bilmiyorum ama içerdiği yüksek silikon nedeniyle ama S7 ile bu tarz palaları hayal ediyorum

pumpingiron

• 105
  • Erman
« Yanıtla #48 : 03 Şubat 2015, 15:24:01 »
Bugün Öz-Ka metale gittim  35 tl tl ye 1 metre k100 aldım ilk bıçak denemem için yeterli olacaktır diye düşünüyorum 46cm , 35cm  ve 21 cm 3 parça kestirdim  aklında 21 cm e uygun olabilecek bushcraft  için model olan var mı  ağzı konveks olamayan modellerden şu iyidir dediğiniz? teşekkürler
Sanırım kalınlığı 6 mm
Bıçakta iç bükey yada full flat taşlama tercih ederim ama vurarak iş göreceğiniz bir bıçakta konveks olabilir

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #49 : 03 Şubat 2015, 15:33:46 »

Böhler Uddeholm ile ortak değil mi Özgür abi?

İçindeki yüksek Manganez gevrekliği sertliği arttırıyor. O yüzden vurma ile kesim yapacağımız bıçaklar için uygun olmaz diye düşünüyorum. Piyasada kolay bulunur mu bilmiyorum ama içerdiği yüksek silikon nedeniyle ama S7 ile bu tarz palaları hayal ediyorum

firmalar kağıt üserinde ortaklar yönetim ve üretim farklı bu nedenle herşey farklı oluyor  ;)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #50 : 03 Şubat 2015, 15:36:22 »
35 cm Ve 46 cm boyu olan parçalar için uygun olsa da, 6 mm'lik en ölçüsü 21 cm boyu olan parça için kalın olmaz mı?

Uzun bıçaklarda, bu çelik türü için kısmi sertleştirme iyi olur gibime geliyor. Tabii bu çeliğe uygulanabiliyorsa...

Eren

• **
  • 116
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #51 : 03 Şubat 2015, 15:58:34 »
35 cm Ve 46 cm boyu olan parçalar için uygun olsa da, 6 mm'lik en ölçüsü 21 cm boyu olan parça için kalın olmaz mı?

Uzun bıçaklarda, bu çelik türü için kısmi sertleştirme iyi olur gibime geliyor. Tabii bu çeliğe uygulanabiliyorsa...

Aklıma 46 cm parça için birebir uyan şu bıçak geldi;

http://s3-ap-southeast-2.amazonaws.com/shopfrontpro/675/images/detailed/0/MC-PR1.jpg

46 cm için yukarıda ki linkteki bıçağa karar verdim yarın gidip şablonları büyültecem ardından lamaların  üstlerine yapıştıracam  resimleri, kesim için ilk olarak 21 cm bıçağı yapıp tecrübe kazanacağım  en son  Billy nin bıçağını yapıcam  ;D
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2015, 16:24:31 Gönderen: Eren »

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #52 : 03 Şubat 2015, 16:12:24 »
aklında 21 cm e uygun olabilecek bushcraft  için model olan var mı  ağzı konveks olamayan modellerden şu iyidir dediğiniz? teşekkürler

Enzo Trapper   21 cm