Düzelttiğin için teşekkür ederim özgür Ustam benim gördüğüm lamine bir bıçakmış dikkatimden kaçmış. D2 yüksek miktarda carbon vanadyum ve mobilenyum içeriyor bu sebeple aşınma direncinin daha iyi düşünüyorum.
Ben böhler ürünü Elmax istiyorum abi keşkem bir organizasyon yapılsa yokmu sesimi duyacak usta
Özgür ustanın tavsiyesiyle O2 den 50cm parang yaptım. İlk meneviş yetersiz geldi agız kırılmaları oldu. tekrar agız açtım ve bir meneviş daha yaptım şimdi gerçekten agız dayanımı gayet güzel. yogun ve çok sert agaçlarda çalışmasına ragmen sorun yok. Taşa vurmadan agız kırılmıyor
Alıntı yapılan: Emrah - 03 Şubat 2015, 14:21:41Özgür ustanın tavsiyesiyle O2 den 50cm parang yaptım. İlk meneviş yetersiz geldi agız kırılmaları oldu. tekrar agız açtım ve bir meneviş daha yaptım şimdi gerçekten agız dayanımı gayet güzel. yogun ve çok sert agaçlarda çalışmasına ragmen sorun yok. Taşa vurmadan agız kırılmıyoro-2 de özellikle 250 derece meneviş yapıp o tarz bıçaklarda konveks bileyleme yapmak agız cok güzel performans almanızı sağlıyacaktır.
Alıntı yapılan: pumpingiron - 03 Şubat 2015, 14:01:24Ben böhler ürünü Elmax istiyorum abi keşkem bir organizasyon yapılsa yokmu sesimi duyacak usta elmax uldeholm ün ve m390 dan pahallı
Bugün Öz-Ka metale gittim 35 tl tl ye 1 metre k100 aldım ilk bıçak denemem için yeterli olacaktır diye düşünüyorum 46cm , 35cm ve 21 cm 3 parça kestirdim aklında 21 cm e uygun olabilecek bushcraft için model olan var mı ağzı konveks olamayan modellerden şu iyidir dediğiniz? teşekkürler
Alıntı yapılan: ozgurozdemir - 03 Şubat 2015, 14:03:30Alıntı yapılan: pumpingiron - 03 Şubat 2015, 14:01:24Ben böhler ürünü Elmax istiyorum abi keşkem bir organizasyon yapılsa yokmu sesimi duyacak usta elmax uldeholm ün ve m390 dan pahallı Böhler Uddeholm ile ortak değil mi Özgür abi?İçindeki yüksek Manganez gevrekliği sertliği arttırıyor. O yüzden vurma ile kesim yapacağımız bıçaklar için uygun olmaz diye düşünüyorum. Piyasada kolay bulunur mu bilmiyorum ama içerdiği yüksek silikon nedeniyle ama S7 ile bu tarz palaları hayal ediyorum
35 cm Ve 46 cm boyu olan parçalar için uygun olsa da, 6 mm'lik en ölçüsü 21 cm boyu olan parça için kalın olmaz mı? Uzun bıçaklarda, bu çelik türü için kısmi sertleştirme iyi olur gibime geliyor. Tabii bu çeliğe uygulanabiliyorsa...
aklında 21 cm e uygun olabilecek bushcraft için model olan var mı ağzı konveks olamayan modellerden şu iyidir dediğiniz? teşekkürler