Bıçak Sanatı - Forum

D2 bushcraft'a başladım.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
Ynt: D2 bushcraft'a başladım.
« Yanıtla #20 : 26 Ocak 2015, 09:05:41 »
Metin bey
Şuan denge olmasına lkarşı sap takınca iş değşir benden tavsiye sapa açabilidğiniz kadar delik açın hatta biraz da kazayada açınki hem iyi bir yapışma sağasın hemde sap kısmı bicağın biraz daha hafiflesin

Sanırım dediğiniz gibi yapacağım. Bolca delik açıp, sapı hafifletip bıçağı dengeleyeceğim.

eline saglık şahane duruyo bi program yapalımda bu bu pilici kızartalım fırında :)

Valla Mehmet Ustam bizimkileri Kars'a gönderdim. Her gün müsaitim. Piliç olur, hindi olur, kaz olur.  ;D

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
« Yanıtla #21 : 28 Ocak 2015, 00:56:40 »
Bu akşam Mehmet Ustamın misafiriydim. Kendi bıçaklarına da su verecekmiş davet etti sağolsun. 4-5 saat kadar çalıştık, profil çıkardık, perdah attık bol bol. Minik EDC'sine kydex kılıf yaptı. Bunların yapılışını görmek o etkinliğin içinde olmak hakikaten çok güzel. 10-12 parça d2'ye ısıl işlem yapıldı. Yağda su verildi. Paslanmaz zarf kullanılmadı, sadece kapak kapanmadan önce fırına küçük bir yağlı kağıt parçası attık. Bıçaklar gayet temiz yüzeyli güzel  çıktı. toplam 40-45 dakikada iki parti bıçak ısıl işlem gördü. Eğe testinden de geçtiler. Benim bıçak şu an fırında, 200 derecede 2 saat kaldıktan sonra suda soğutulup 2 saat daha menevişlenecek. Yarın (aslında bugün) başlasın perdah!

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #22 : 28 Ocak 2015, 12:17:02 »
Akşam çok keyifli geçti bende çok keyif aldım bıçagına açtıgın skandi agızda geçekten çok özenli ve düzgundu tebrikederim  en ksa zamanda tekrar bluşmak üzere

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #23 : 10 Şubat 2015, 22:35:23 »
hani fotoğraflar nerde ...?
İnsan bizim için bir kaç foto video çeker paylaşır  :o
darılırım valla
Metin bey siz bileme rampası almışmıydınız geldimi ..? geldiyse kullandınızmı nasıl sonuçlar..?

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
« Yanıtla #24 : 15 Şubat 2015, 01:08:53 »
hani fotoğraflar nerde ...?
İnsan bizim için bir kaç foto video çeker paylaşır  :o
darılırım valla
Metin bey siz bileme rampası almışmıydınız geldimi ..? geldiyse kullandınızmı nasıl sonuçlar..?

Valla Ersin Bey, bileme aparatı geldi, iş görüyor. Benim gibi bileme özürlü biri bile bir mutfak bıçağıyla, bir çakıyı kağıt keser hale getirebildi. Kıl kesemedim ama aleti verimli kullanabildiğim iddiasında değilim. Bilemenin mantığını yavaş yavaş kavrıyorum. Bana öyle geliyor ki bu mantığı kavrarsam biraz pratikten sonra bu aparata da ihtiyaç duymam. Şu an için iyi diyebilirim.

Anladığım kadarıyla eksileri de şunlar:
-taşlar kalitesiz, aşındırması zayıf.
-bıçağı sabitlemek biraz zor. Bazen açı kaçıyor.
-Kavisli bıçaklarda açıyı aynı tutmak daha da zorlaşıyor.

Valla fotograf ve video olsaydı güzel olurdu. Bir acemi öyle bir atölye ortamının içine girince her şeyi unutuyor desem yeridir. O ne, bu ne, o nasıl oluyor, bunu nasıl kullanıyorsun, biraz da sohbet derken saatler nasıl geçiyor bilemiyorsun. :)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #25 : 20 Şubat 2015, 11:12:00 »
 Bushcraft  scandi agiz da isil işlem öncesi max. Kalinlik ne olmali. İsil işlem sonrasi
Bileme Nasiloluyor zor mu ooluyor ? Benimde bushcraft yapmak niyetim vAr

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #26 : 20 Şubat 2015, 11:32:33 »
Merhaba
En son taner abi ile konuşmamızda scandi ağızlarda sıfır kalınlığa kadar inilebileceği hemen kalınlaştığı için yamulma vs olmadığını söylemişti
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
« Yanıtla #27 : 11 Mayıs 2015, 14:31:56 »