Bıçak Sanatı - Forum

D2 bushcraft'a başladım.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
D2 bushcraft'a başladım.
« : 21 Ocak 2015, 20:11:02 »
Scandi ağız açıyorum. Isıl işlem öncesi 0,6 mm gibi bir pay bırakacağım. taşlama yüksekliği şu an 8 mm biraz daha eğeleyerek 9 mm'ye çıkarmayı düşünüyorum. Taşlama açısı 12 derece gibi bir şey. Bir de yüzeyde çukurlar var. Düzlemeye çalışsam toplamda 0,3 - 0,4 mm incelecektir. Öylce bırakıp asitte mi karartsam (onu nasıl yapacağım)?

Bu anlattıklarım şu anki durum, yanlış ve eksiklerim nelerdir? Ağız 1 mm mi olsaydı, 12 derece yeterli midir? Tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum.

Not: Kabza şimşir olacak. 6-7 bıçaklık şimşir buldum bugün.

SARI AHMET

• 527
  • Nedim DURMAZ
  • Meslek: harita kadastro teknikeri
  • Yer: kırklareli
Ynt: D2 bushcraft'a başladım.
« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2015, 21:12:11 »
kolay gelsin :2up
KÖR BIÇAK YOKTUR  BİLENMEMİŞ BIÇAK VARDIR
Nedim DURMAZ

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2015, 21:28:13 »
Gayet güzel usta. Olacak bu iş  :2up
Alet işler, el övünür.

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #3 : 21 Ocak 2015, 22:37:55 »
Aynı noktadayım bende tüm sorularıızın cevabını sabırsızlıkla bekliyorum ustalarımızdan...
Erkan Mutlu

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #4 : 22 Ocak 2015, 10:56:42 »
Aynı noktadayım bende tüm sorularıızın cevabını sabırsızlıkla bekliyorum ustalarımızdan...

+1
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #5 : 22 Ocak 2015, 11:17:28 »
kolay gelsin resimdeki bıçak örnek olarak verilmiş sanırım çünkü o bıçağın agızı bant zımpara ile açılmış gibi duruyor  ;)
profilde biryerden tanıdk geliyor  :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #6 : 22 Ocak 2015, 11:27:06 »
Kolay gelsin
Ünye

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
« Yanıtla #7 : 22 Ocak 2015, 12:43:44 »
kolay gelsin resimdeki bıçak örnek olarak verilmiş sanırım çünkü o bıçağın agızı bant zımpara ile açılmış gibi duruyor  ;)

Çok sevindim şimdi. Resimdeki fotoğraf Ömer Efe kardeşimizden aldığım profildir. Ağzını, bir tahtaya vidaladığım boru kelepçesi ve paspas sapına bağlanmış eğeden oluşan rampada açtım.

omer.efe

• 398
  • Meslek: dreamer
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #8 : 22 Ocak 2015, 12:50:05 »

Çok sevindim şimdi. Resimdeki fotoğraf Ömer Efe kardeşimizden aldığım profildir. Ağzını, bir tahtaya vidaladığım boru kelepçesi ve paspas sapına bağlanmış eğeden oluşan rampada açtım.

mutluluğumu tarif edemem sanırım.. demek ki; iyi bir iş yapmışız.. görünüyor ki; çook güzel işler çıkacak..
emeklerinize sağlık..

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #9 : 22 Ocak 2015, 13:31:39 »
Profil Woodlore yanılmıyorsam. Bushcraft için bence güzel bir profil. Resimler baya kötü görünüyor ama evet eğe ile yapıldığı belli. Ufak tefek yerlerde taşlama hattının dışına çıkılmış ama gayet güzel olmuş. Aynen devam  :2up

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #10 : 23 Ocak 2015, 18:26:41 »
Gayet güzel görünüyor.  :2upKolay gelsin. Ben de Ömer beyden gelen lama ile bakışıyorum bu aralar ;D Kesin bir çakı yapmam gerek bundan ama 2-2.5 mm malzeme de lazım ve kilit vs birçok bilinmeyen var. Hayırlısı bakalım.
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
« Yanıtla #11 : 23 Ocak 2015, 19:46:23 »
Teşekkür ederim arkadaşlar. Şu eğe gürültüsünden korkmasam daha hızlı ilerleyeceğim ama komşular kapıya dayansın istemem.  :) Lama da var bende, çürütme yapıyorum. Günde 2-3 delik açıyorum. Aynı sebepten.

Çakı, benim için çok erken. 15-20 bıçaktan sonra belki teşebbüs edebilirim. Sizin el melekeleriniz gayet iyi, sistemli çalışıyorsunuz. Çakı işinde başarlı olursunuz.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #12 : 23 Ocak 2015, 19:53:27 »
Metin kardeşim maddi imkan uygun ise, endüksiyon motorlu ufak bir sütunlu matkap alırsan matkap gürültüsü sıkıntın tahmin etmediğin kadar azalacaktır. İmkan var ise bir yerde çalışırken sutunlu un sesini dinle, el matkabı ile alakası yok. Hızlı delik delmen de cabası. 13-14 mandrenliklerin ebadı da su damacanası kadar aşağı yukarı. Ama eğe gürültüsü bile sıkıntı ise durum vahim. Masa hafif yahut metal ise gürültü daha da artar, belki masaya da bir bakmak lazım.
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2015, 19:59:07 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #13 : 23 Ocak 2015, 20:14:40 »
Cok guzel olacagina inaniyorum.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
« Yanıtla #14 : 23 Ocak 2015, 20:21:42 »
Ahmet Abi, eğe gürültüsü masadan ve profili masaya tutturma şeklimin zayıflığından kaynaklanıyor. Henüz bir mengenem yok. Sütunlu matkap almak planlarım dahilinde ama önce İzmir'e taşınma meselesini halletmeliyim. Bir de bant zımpara aldım sayılır. Ekonomiyi dengede tutmak zorlaşıyor.

Hasılı bir süreç içerisindeyim, inşallah 3-5 ay içerisinde  bir atölye odam-bodrumum olur da şöyle rahat rahat takılırım.

İsmet Kaan

• 187
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Yalova
« Yanıtla #15 : 23 Ocak 2015, 21:34:43 »
Ahmet Abi, eğe gürültüsü masadan ve profili masaya tutturma şeklimin zayıflığından kaynaklanıyor. Henüz bir mengenem yok. Sütunlu matkap almak planlarım dahilinde ama önce İzmir'e taşınma meselesini halletmeliyim. Bir de bant zımpara aldım sayılır. Ekonomiyi dengede tutmak zorlaşıyor.

Hasılı bir süreç içerisindeyim, inşallah 3-5 ay içerisinde  bir atölye odam-bodrumum olur da şöyle rahat rahat takılırım.
Kolay gelsin, iyi gidiyor maşallah. Bu bıçak işi sürekli onu al bunu al şeklinde gidiyor bende de. Bir takım aletler tamamlanana kadar böyle olacak herhalde. Taşınma işi var bir de sizin. :)

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #16 : 24 Ocak 2015, 00:06:17 »
Teşekkür ederim arkadaşlar. Şu eğe gürültüsünden korkmasam daha hızlı ilerleyeceğim ama komşular kapıya dayansın istemem.  :) Lama da var bende, çürütme yapıyorum. Günde 2-3 delik açıyorum. Aynı sebepten.

Çakı, benim için çok erken. 15-20 bıçaktan sonra belki teşebbüs edebilirim. Sizin el melekeleriniz gayet iyi, sistemli çalışıyorsunuz. Çakı işinde başarlı olursunuz.

Metin bey, sesi iyi iletmeyen düşük yoğunluklu bir malzemeyi kullandığınız zemin altına yerleştirmeyi deneyebilirsiniz belki. Kırpık kauçuktan yapılmış şilteler görmüştüm. Hatta benim de zaman zaman eksikliğini hissettiğim birşey. Ben mobil tezgah olarak bauhaustan aldığım wolfcraft tezgahı kullanıyorum. İşlevsel ve taşınabilir tavsiye ederim. Aynı markanın matkap için sütun aparatı da var,ondan da çok memnunum.
Çakı işi benim için de bir bilinmeyen şuan. İnşallah bakalım..
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
Bushcraft ağırlık merkezi
« Yanıtla #17 : 25 Ocak 2015, 20:02:28 »
Demin profili zımparalarken farkettim bıçağın ağırlık merkezi parmak oyuğuyla ilk delik arasında. Bu haliyle dengeli sayılabilir. Kabza takılacak pim çakılacak o zaman sap kısmı daha ağır olacaktır.

Şu halde konforlu bir kullanım için ne yapmalıyım, bu şekilde mi bırakmalıyım, sapta delikler mi açmalıyım. Delik açacaksam kaç tane olmalı, bunun bir oranı var mıdır? Mesela sap olacak alan üçte bir hafifletilmeli midir?

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #18 : 25 Ocak 2015, 20:43:07 »
Metin bey
Şuan denge olmasına lkarşı sap takınca iş değşir benden tavsiye sapa açabilidğiniz kadar delik açın hatta biraz da kazayada açınki hem iyi bir yapışma sağasın hemde sap kısmı bicağın biraz daha hafiflesin

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #19 : 26 Ocak 2015, 02:25:32 »
eline saglık şahane duruyo bi program yapalımda bu bu pilici kızartalım fırında :)