Bıçak Sanatı - Forum

PRATIK GRAVUR MENGENESI NASIL YAPILIR

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
PRATIK GRAVUR MENGENESI NASIL YAPILIR
« : 20 Ocak 2015, 16:32:31 »
Elimden geldigince resim uzerinde detayli aciklamalar yazdim umarim yararli olur

Kolay gelsin
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

Hakan AKSOY

• *
  • 465
Ynt: PRATIK GRAVUR MENGENESI NASIL YAPILIR
« Yanıtla #1 : 20 Ocak 2015, 16:33:23 »
devam
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #2 : 20 Ocak 2015, 16:34:30 »
devam

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #3 : 20 Ocak 2015, 16:35:22 »
devam

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #4 : 20 Ocak 2015, 16:36:23 »
devam

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #5 : 20 Ocak 2015, 16:37:08 »
devam

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #6 : 20 Ocak 2015, 17:38:03 »
Anlatımınız için çok teşekkürler. İnsan bazen gözünün önündeki malzemeler varken bile çıkışı göremiyor. Böyle güzel anlatımlardan sonra "Aaa, basitmiş" diye şaşıyor.  Allah razı olsun.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #7 : 20 Ocak 2015, 17:59:19 »
Kafam bugün yine dolmuş. Başlığı gravür makinesi olarak okudum. Bu ele nasıl alacak kesici nereye konulacak diyorum :) Güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler. 

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #8 : 20 Ocak 2015, 18:02:36 »
Kafam bugün yine dolmuş. Başlığı gravür makinesi olarak okudum. Bu ele nasıl alacak kesici nereye konulacak diyorum :) Güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler.

:D beni güldürdün salim bey allah ta seni güldürsün

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #9 : 20 Ocak 2015, 18:03:36 »
Anlatımınız için çok teşekkürler. İnsan bazen gözünün önündeki malzemeler varken bile çıkışı göremiyor. Böyle güzel anlatımlardan sonra "Aaa, basitmiş" diye şaşıyor.  Allah razı olsun.

Rica Ederim eylem bey  bakmak ve görmek  ;)

« Yanıtla #10 : 20 Ocak 2015, 18:39:10 »
Valla çok güzel bir anlatım ve güzel bir çalışma olmuş, paylaşım için çok teşekkürler, ellerine sağlık.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #11 : 20 Ocak 2015, 18:58:31 »
 :2up ustam ellerinize sağlık.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #12 : 20 Ocak 2015, 19:24:54 »
Valla çok güzel bir anlatım ve güzel bir çalışma olmuş, paylaşım için çok teşekkürler, ellerine sağlık.
Teşekkür ler sefa ustam
Alıntı yapılan: damasscus(Ömer Yüksel
GÜNER) link=topic=7362.msg147795#msg147795 date=1421773111
:2up ustam ellerinize sağlık.

Sağol yükselcim

SARI AHMET

• 527
  • Nedim DURMAZ
  • Meslek: harita kadastro teknikeri
  • Yer: kırklareli
« Yanıtla #13 : 20 Ocak 2015, 20:24:35 »
abi süpersin :2up :2up :2up ben mutfak robotun dan ahşap zımparası yaptım sen betondan mengene biz yan yana gelmeyelim uçak yaparız valla :2up :D :D :D ,bu arada malzeme çok güzel ve pratik kalıba koymadan önce bide kalıbı yağlarsak ve çimento kum yerine kalekim kullanırsak beton daha bürüt çıkar :haddim olmayarak
KÖR BIÇAK YOKTUR  BİLENMEMİŞ BIÇAK VARDIR
Nedim DURMAZ

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #14 : 20 Ocak 2015, 20:37:04 »
abi süpersin :2up :2up :2up ben mutfak robotun dan ahşap zımparası yaptım sen betondan mengene biz yan yana gelmeyelim uçak yaparız valla :2up :D :D :D ,bu arada malzeme çok güzel ve pratik kalıba koymadan önce bide kalıbı yağlarsak ve çimento kum yerine kalekim kullanırsak beton daha bürüt çıkar :haddim olmayarak
Sagolasin ahmet Aslında kale kim ne kadar dayanır bilemem ama kalıp yağlama konusunda haklisin.selamlar

SARI AHMET

• 527
  • Nedim DURMAZ
  • Meslek: harita kadastro teknikeri
  • Yer: kırklareli
« Yanıtla #15 : 20 Ocak 2015, 20:56:04 »
Sagolasin ahmet Aslında kale kim ne kadar dayanır bilemem ama kalıp yağlama konusunda haklisin.selamlar

a.s abi kalekimi kum + çimento  ya göre daha sağlamdır kaliteli olanları ,ucuzlar değil ,bide ince kum bul +çimento bul yerine kalekim 
e ulasmak daha kolaydır diye düşündüm 8)
KÖR BIÇAK YOKTUR  BİLENMEMİŞ BIÇAK VARDIR
Nedim DURMAZ

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #16 : 21 Ocak 2015, 10:27:25 »

a.s abi kalekimi kum + çimento  ya göre daha sağlamdır kaliteli olanları ,ucuzlar değil ,bide ince kum bul +çimento bul yerine kalekim 
e ulasmak daha kolaydır diye düşündüm 8)

O zaman ihtiyacı olan arkadaslarımız için Güncelleme yaparız Dolgu malzemesi olarak Çımento + kum Yerine Kaliteli  Kalekim kullanmaları için  ;)

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #17 : 21 Ocak 2015, 13:29:22 »
Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Kaç gündür bunları araştırıyorum en ucuzu 600 TL civarı. Bunu yapmanın bir yolu olmalı diye düşünüyordum bende tevafuk oldu :) Yalnız aklıma takılan konu boru içinde serbest dönüş olmayacak mı? Bu durum gravür işlemi yaparken özelikle merkeze doğru olmayan vuruşlarda kontrol dışı dönmelere sebep olmaz mı? Biz direk betona sabit bir mengene sistemi üretsek, betonu tutan tekerleği yere sabitlesek betonu isteğe göre çevirsek olmaz mı?
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #18 : 21 Ocak 2015, 18:04:52 »
Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Kaç gündür bunları araştırıyorum en ucuzu 600 TL civarı. Bunu yapmanın bir yolu olmalı diye düşünüyordum bende tevafuk oldu :) Yalnız aklıma takılan konu boru içinde serbest dönüş olmayacak mı? Bu durum gravür işlemi yaparken özelikle merkeze doğru olmayan vuruşlarda kontrol dışı dönmelere sebep olmaz mı? Biz direk betona sabit bir mengene sistemi üretsek, betonu tutan tekerleği yere sabitlesek betonu isteğe göre çevirsek olmaz mı?
Olmaz diye bir sey yok Ahmet bey  ;) sonu acik herkesin kendi genel kullanim ihtiyacina gore modifiye edilebilecegini dusunuyorum

Selamlar

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #19 : 21 Ocak 2015, 18:37:59 »
Çözüm üretmek çok güzel.

Teşekkürler.