Tabii büyüyünce, artık tahta kılıçlarla oynamak olmayacağı için, artık gerçek “boy toy”larla

oynamaya başladım. Meslekte müsait olunca, yıllarca tutkulu bir bıçak kullanıcısı oldum. Her zaman yanımda en az iki üç bıçak (çakı, taktik vs.) mutlaka taşırım. Bıçağa ilgi olunca, bilemeye de mutlaka ilgi beraberinde gelişiyor tabii ki. Çok amatörce de olsa hep bıçaklarımı keskin tutmaya çalıştım.
Yıllardır el sanatlarına da ilgi duyarım. Hep bir arayış içerisinde oldum, bir şeyler üretebilmek için. Bu merak, beni, evdeki bütün tamirat/tadilat işlerini yapar hale getirdi. Şimdi doğalgaz hariç evdeki her şeyi yapıyorum ve yeterli ekipmanımda oluştu yıllar içinde, hatta küçük bir atölye dahi yaptım kendime. Doğalgaza bulaşmamamın nedeni de sertifika vs. problemleri. El sanatları merakı, beni yıllar içinde bir “Süper Mario”ya dönüştürse de, hala bir el sanatı arayışım vardı. Bir şeyler üretmek istiyordum, malum; hizmet sektörü çalışanlarının tipik sorunudur gerçek manada bir ürün görememek

.
Velhasıl, 2014 Eylül’e kadar bir bıçağın evde yapılacağını tahayyül dahi edemezdim. Hep ocak, örs vs. gerekeceğini düşünürdüm. Bu önyargı ile hiç detaylı bir araştırma da yapmadım. Özgür kardeşimle (Yelaldı) tanışınca, bıçaksanatı.com ile de tanışmış oldum

. Gece gündüz okumaya başladım. Her şeyi öğrenmeye çalışıyordum. Bilgi altyapısını tamamlayınca bıçak yapmaya da başlayacaktım. Çelik seçimi, ağız açma, kabze nasıl yapılır, mikarta, polisaj, dremel, zımpara, su verme, östenizasyon, kıymetli Japon kardeşlerimiz, zımpara, rampa, kydex….. Derken okuduklarımı unutup tekrar tekrar okumaya başlıyordum. Hedef önce bilgi altyapısı, sonra bıçak yapımıydı. Ama paylaşılan bıçakları gördükçe, ciğerci kedisi gibi bakıp bakıp iç geçiriyordum

. Aslında “bilgi altyapısı” meselesi kendime yarattığım bir mazeretti, başlangıcı geciktirmek için. Ellerinizden öper, 23 Eylül’de ikinci evladımızın doğumu gerçekleşti

. Ben, Eğirdir’de çalışan, ailesi Ankara’da olan bir baba olarak, her eve gidişimde çok daha farklı önceliklerim vardı. Evet, şimdi Eğirdir’de olduğum için geniş geniş yazabiliyorum.