Bıçak Sanatı - Forum

Panzer !

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Panzer !
« Yanıtla #20 : 08 Ocak 2015, 21:40:42 »
Somunda değişiklik yapılabilinir, daha geç değil :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #21 : 08 Ocak 2015, 22:06:13 »
??? harika bir iş çıkmış ortaya, ellerinize sağlık Serkan bey. D3 büyük bıçakların yapımına uygun diye biliyorum ama Soytürk Ustam tercihini 5160 dan yana kullanmış. Benim merakımı uyandırdı şu anda d3 ile 5160 kıyaslarsak hangisi nerede zayıf kalır acaba?

Ebat itibarı ile 5160 darbede esnemeye daha müsait bir çelik, D3 ün avantajı da karbon oranını fazla olması ama bence iyi sulanmış bir 5160 D3 ün performansını aratmayacaktır.

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #22 : 08 Ocak 2015, 22:28:47 »
??? harika bir iş çıkmış ortaya, ellerinize sağlık Serkan bey. D3 büyük bıçakların yapımına uygun diye biliyorum ama Soytürk Ustam tercihini 5160 dan yana kullanmış. Benim merakımı uyandırdı şu anda d3 ile 5160 kıyaslarsak hangisi nerede zayıf kalır acaba?

Ebat itibarı ile 5160 darbede esnemeye daha müsait bir çelik, D3 ün avantajı da karbon oranını fazla olması ama bence iyi sulanmış bir 5160 D3 ün performansını aratmayacaktır.

Gayet güzel açıklamış ustamız, Bu ebatda ki bıçağın hakkını 5160 daha iyi verirdi ( Darbe dayanımı bakımından ) ama daha önce de bahsettiğim gibi maksimum ağaçla cebelleşecek bu çalışma
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #23 : 08 Ocak 2015, 22:37:12 »
İkisinde doğru sertleştirildiği takdirde D3 5160a baka çok çok uzun süre keskin kalacaktır.Darbe dayanımı bu boy bıçakta pek fark yaratmayacaktır bence.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
« Yanıtla #24 : 08 Ocak 2015, 22:41:42 »
Serkan abi harika olmuş.eline sağlık geyik boynuzu da bu kadar yakışır yani  :2up

Sağolasın Tarık, Geyik boynuzu üzerine malzeme tanımam zaten  ;)
Elinize saglık tadında bir bowie olmuş. Boynuz çok güzelmiş. Tamamen perdah yapmayışınız da güzel olmuş. Yalnız uçta, kesici agız da hafif kavis hatası mı var, foto mu yanıltıyor anlayamadım
Çok teşekkür ederim beğeninize. Siz dedikten sonra baya bir kurcaladım ama fotoğraf kaynaklı olsa gerek göze batan birşey göremedim  :-[
Çok görkemli olmuş bence, temiz bir çalışma, ellerine sağlık  :2up
Beğenmene çok sevindim Sefa Ustam, yavaş yavaş da olsa daha temiz çalışmalar çıkacak işallah
Ellerine sağlık güzel olmuş
elinize sağlık çok güzel olmuş
Göz alıcı detaylar var ortada. Boynuzun formu, sırt deseni ve namlunun tamamına perdah yapmamanız güzel bir kompozisyon çıkarmış. Ellerinize sağlık
Super olmus . Elinize saglik.

Çok teşekkür ederim beğeniniz için.
Korkutucu :) Şaka bir yana temiz bir iş olmuş. Ellerine sağlık.
Serkan güzel bir çalışma çizgi olarak yüksek ligi hakeden bir bıçak olmuş arkadaki somun keşke olmasaymış dedim içimden lütfen yanlış anlama ,tebrik ve teşekkür ederim seyirlere lezzet bir bıçak..

Çok teşekkür ederim beğenmeniz çok mutlu etti beni,
Kaya ustam yanlış anlıycak bir durum yok sizler yol gösterin ki bizler de daha iyi çalışmalar ortaya koyabilelim, Somundan kurtulmak bir taşlamaya bakar keser atarız alt tarafı  ;)

İkisinde doğru sertleştirildiği takdirde D3 5160a baka çok çok uzun süre keskin kalacaktır.Darbe dayanımı bu boy bıçakta pek fark yaratmayacaktır bence.

Isıl işlem her ikisinde de layıkıyla yapılsada kıyaslama için, Büyük bıçaklarda Karbon manyağı olmuş D3'den gene de korkmak gerek Osman

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #25 : 08 Ocak 2015, 22:43:22 »
Kesme sakına. Yuvarlaya bilir veya farklı bişey yapabilirsin.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #26 : 08 Ocak 2015, 23:02:17 »

Soytürk makas esnemesiyle tamam ama sertliğinin çoğunu karbondan değil diyer alaşımlardan sağlıyor D3 te makasın 4 katı karbon var keskinliği sağlayan karbondur.şöyle diyelim kamyon sübabının bir kısmı mıknatıs tutmaz mıknatıs tutmayandan bıçak olmaz ama sertliğine gelirsek okadar serttirki 10mm kalınlığında olanı dövmek bir ölümdür
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #27 : 08 Ocak 2015, 23:06:41 »
Sirta yapmis oldugun eğe işlemeye benzer birşeyler çok yakışabilir somun kimliğini  değiştirmek gibi kastetmişim ..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
« Yanıtla #28 : 08 Ocak 2015, 23:14:53 »
Sirta yapmis oldugun eğe işlemeye benzer birşeyler çok yakışabilir somun kimliğini  değiştirmek gibi kastetmişim ..

O zaman ortak payda de buluşalım. Hem yuvarlıyayım kenarlarını, ortasınada Dremel'le birşeyler yapayım  ;)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #29 : 08 Ocak 2015, 23:28:35 »
Bence somunun kenarlarına namludaki işlemelerin minyatürü iyi gider. Heybetli bir şey olmuş. Çok beğendim.

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #30 : 09 Ocak 2015, 11:40:46 »
Elinize sağlık boynuz bıçağa çok yakışmış. Bir tek o somun battı gözüme.
Mahir Selim KESKİN

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #31 : 09 Ocak 2015, 19:37:59 »
eline sağlık üstat :2up
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #32 : 09 Ocak 2015, 21:05:39 »
Ellerinize, emeğinize sağlık, model ve işçilik cok güzel olmus. :2up :2up :2up

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #33 : 09 Ocak 2015, 23:11:07 »
Ellerine sağlık ustam cok güzel olmuş bu :2up
bu boyda bir bıçağı elde yapmak eğe ile gercekten cok zordur tekrar tebrik ediyorum :2up

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
« Yanıtla #34 : 09 Ocak 2015, 23:36:21 »
Ellerine sağlık ustam cok güzel olmuş bu :2up
bu boyda bir bıçağı elde yapmak eğe ile gercekten cok zordur tekrar tebrik ediyorum :2up
Bence somunun kenarlarına namludaki işlemelerin minyatürü iyi gider. Heybetli bir şey olmuş. Çok beğendim.
Ellerinize, emeğinize sağlık, model ve işçilik cok güzel olmus. :2up :2up :2up
eline sağlık üstat :2up
Elinize sağlık boynuz bıçağa çok yakışmış. Bir tek o somun battı gözüme.

Çok teşşekkür ederim beğeniniz için.