Bıçak Sanatı - Forum

Yüksek taşlama 440c (erik)

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
Ynt: Yüksek taşlama 440c (erik)
« Yanıtla #20 : 07 Ocak 2015, 02:09:53 »
Ellerine sağlık ustam, 4/4'lük bir iş olmuş..

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #21 : 07 Ocak 2015, 09:16:17 »
Yüksek taşlama veya scandi ağız farkından ziyade yapılan işçiliğin yüksekliği, standartlaşması ve aynı kaliteyi yakalamak çok hoş ben şahsım adına konuşacağım yaptığınız bushcraft bıçakları çok beğeniyorum bushcraft denince  aklıma ilk siz geliyorsunuz. Sizin bu bıçak modeli ve tasarımı üzerinde sarfettiğiniz zaman ve emeği düşününce bu atılan sağlam adımların kurumsallaşma ve markalaşma öncesi ön hazırlık olmasını isterim. Siz ve forum daki diğer değerli ustalarımızın  eserlerinin marka hiç bir bıçaktan eksiği olmamakla birlikte fazlası vardır. Forum daki ustalarımızın hem türkiye çapında hemde dünya çapında tanınan ve bilinen birer değer ve marka olmanız temennisi ile Ellerinize ve emeğinize sağlık. :2up :2up :2up

+1
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #22 : 07 Ocak 2015, 09:31:54 »
Yüksek taşlama veya scandi ağız farkından ziyade yapılan işçiliğin yüksekliği, standartlaşması ve aynı kaliteyi yakalamak çok hoş ben şahsım adına konuşacağım yaptığınız bushcraft bıçakları çok beğeniyorum bushcraft denince  aklıma ilk siz geliyorsunuz. Sizin bu bıçak modeli ve tasarımı üzerinde sarfettiğiniz zaman ve emeği düşününce bu atılan sağlam adımların kurumsallaşma ve markalaşma öncesi ön hazırlık olmasını isterim. Siz ve forum daki diğer değerli ustalarımızın  eserlerinin marka hiç bir bıçaktan eksiği olmamakla birlikte fazlası vardır. Forum daki ustalarımızın hem türkiye çapında hemde dünya çapında tanınan ve bilinen birer değer ve marka olmanız temennisi ile Ellerinize ve emeğinize sağlık. :2up :2up :2up

+1

Gerçekten çok şık olmuş. Kullanıcı için de harika bir bıçak.
Okinawian

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #23 : 07 Ocak 2015, 12:52:35 »
Bülent tertemiz çalışmaların bizi imrendiriyor..acaba bizede yaparmı diyoruz.

Teşekkür ederim Kaya,

Bizi y.dışında özellikle ciddi bir kullanıcı kitlesinin olduğu Almanya'da ''Türkiye'de de böyle işler yapılıyor'' demek ve bunu görsel hale getirmek için sana da bir tane yapmak lazım :)

Ama nasıl göndermek gerek, ona bir çözüm bulmamız lazım.. 

Güzel yapılmış. :2up

Teşekkürler :)

ellerine sağlık Bülent ustaaaaaaa   :2up :2up :2up :2up :2up :2up

Eyvalah usta :)

Hah şöyle bizim yola doğru gelin yüksek taşlama-tam taşlama işler görmek istiyoruz.Güzel olmuş abi.Eline sağlık. :2up

Teşekkür ederim Osman,

Yüksek taşlama,tam taşlama,iç bükey,scandi hiç fark etmez..

Her çeşit ağız açarım ama tercih meselesi, benim için en teknik ağız gerçektende yaparken büyük keyif aldığım yapı bant zımparada açılmış 0 scandi yapıdır..

Hatta bunu da yaparım,bitmiş hali yakında:)

Çok güzel olmuş.

Teşekkür ederim :)

abi ellerine sağlık, tertemiz bir çalışma olmuş.  :2up

Teşekkür ederim Emin :)

Hah şöyle bizim yola doğru gelin yüksek taşlama-tam taşlama işler görmek istiyoruz.Güzel olmuş abi.Eline sağlık. :2up

Evet yani. Ustalığı diğer taşlama türlerinde ve hatta içbükey taşlamada da görmek istiyoruz.

Tebrikler.

Teşekkürler,

Aynı şeyleri yazmayayım,Osman'a verdiğim cevap yeterli olur diye düşünüyorum,

Artık sizde bir an önce birşeyler yapmaya başlayın derim,bir sürü malzeme topladınız,hatta yalnış hatırlamıyorsam ağız ağıza yapılmış bir test olacaktı..

Seyirci olmak bir yerden sonra fayda sağlamıyor,tecrübeyle sabit..

Harikaaa Ustamm ellerine sağlık.

Harikatulmuhtesem olmus elinize saglik.

Çok güzel. Elinize sağlık!

Teşekkürler!

Çok güzel olmuş. Birazda yüksek taşlama yapmak gerek değil mi :) Bu arada kuyruk inceltme olayı iyiydi. Daha çok bıçakta bekliyorum doğrusu :)

Teşekkürler Salim :)

Tapered tang iyi bir tercih olurdu,yüksek taşlama işler daha önce de yaptım zaten,hatta modeli de beraber çalışmıştık..

Ama ilgi alanım bana göre daha teknik gördüğüm scandi keyif alarak yaptığım iş,ama yüksek taşlama isteyene de hayır demiyorum :)

Hatta kendime bir slogan buldum, scandi,her zaman keser.. :)

eline sağlık üstat :2up

Elinize sağlık, yine etkileyici bir çalışma..

İyi niyet ve temennileriniz için teşekkür ederim Yasin bey :)

Bu konuda ciddi emek sarfediyorum,bugün olmasa bile günün birinde (yaptığım işleri kullanan arkadaşlarımız var,şimdiye kadar olumsuz bir geri dönüş olmadı,hatta fotoğraftan görüp alan arkadaşlar 'fotoğraftan yanıltıyor,kesinlikle daha güzel'' yorumları yapıyorlar )bizim yaptığımız işlerde daha çok kullanıcıya ulaşacaktır,en büyük hayalim..

Bülent Abi eline sağlık. Diğer bıçaklar gibi buda kusursuz hatta yüksek taşlama olunca bir başka olmuş. :2up

Teşekkür ederim Tarık :)

Eline sağlık usta , eminim Performansı harikadır.

Teşekkür ederim Mehmet ustam,

Son duyduğuma göre meşe kütük testinden (kullanan scandi bıçak sever bunu da o şeklide kullanmış :) )sorunsuz geçmiş,ağızda hiçbir sıkıntı yok :)

Eline sağlık ustam.Harika olmuş.

Ellerine sağlık Bülent ustam, on numara olmuş  :2up

Teşekkür ederim Soytürk ustam :)

Dağ Bayır bıçağı denildiğinde aklımıza direk Sen geliyorsun valla, ellerine kollarına sağlık eksiksiz olmuş ( eriğe de bayıldım bu arada  :2up )

Teşekkür ederim Sefa abi :)

Birazda öyle olsun diye aynı tarz işler yapmaya gayret ediyorum..

Erik kabza sadece senin dikkatini çekti,ensturuman yapan bir arkadaşımın getirdiği parçalardan biriydi,renkleri ve dokunma hissi çok güzel,

Yer yer mor bölgeler bile var :)

Ellerine sağlık ustam, 4/4'lük bir iş olmuş..

+1

Teşekkürler :)

+1

Gerçekten çok şık olmuş. Kullanıcı için de harika bir bıçak.

Teşekkürler Deniz ustam,

Arada yüksek taşlama lazımmış,yapayım dedim :)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #24 : 07 Ocak 2015, 12:58:42 »
Aman ustam açamazsın demedim gönül daha çok görmek istiyor.  ;D Ben birşey yapamayınca böyle lafla klavye ustalığı yapıyorum. :D
Usturaya gelince maşallah tam kıvamında duruyor.Hemde eğeden  :2up
Bir diğer değinmek istediğim konuda imzadaki site hayırlı olsun abi şimdiden kolay gelsin :)
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2015, 13:00:53 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Sergun

• 79
  • Sergun Özülgen, 1965 instagram: @sergunozulgen
    • pinterest
  • Meslek: Eczane Çalışanı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #25 : 07 Ocak 2015, 13:48:18 »
Bir diğer değinmek istediğim konuda imzadaki site hayırlı olsun abi şimdiden kolay gelsin :)

Benim de dikkatimi çekti. İnşallah hayırlı olur o site. Yurtdışında tanınma imkanı da sağlar.
Site tanıtımında her türlü yardımcı oluruz biz de...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #26 : 07 Ocak 2015, 14:08:01 »
95'ten 10 verdim.

Tabi dramatik giriş için söyledim yoksa puan makamı değilim ne haddime de böyle 10'luk bıçakların damgası olmalı. Ben şahsen böyle güzel bir bıçak üzerinde damga ararım.

Taşlaması, perdahı, malzeme uyumuyla, herşeyiyle, tertemiz, düzgün ve güzel olmuş. Eline sağlık.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

harme85

• 140
  • Emrah
  • Meslek: gemici
  • Yer: hatay
« Yanıtla #27 : 07 Ocak 2015, 18:39:20 »
elinize sağlık çok güzel olmuş

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #28 : 07 Ocak 2015, 19:02:25 »
abi ellerine sağlık güzel yapılmış
haddim değil ama yüksek taşlama daha güzel oluyor...

Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #29 : 08 Ocak 2015, 00:33:04 »
abi hayranlık uyandıracak eserler çıkarıyorsunuz ortaya. :2up Soytürk abi ve sizin yaptığınız bıçakları 100 tane bıçak içinden tanırım....kesinlikle tarzınız var...ellerinize sağlık...
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #30 : 08 Ocak 2015, 18:43:31 »
Bülent Abi ellerine sağlık. Usturanın taşlamasına bittim. Nedir bunun sırrı?
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #31 : 08 Ocak 2015, 19:40:38 »
Çok güzel olmuş yüksek taşlama çok kullanışlı aynı bıçağın düşük taşlamasınıda yapıp ikisi arasındaki kesme farkını açık göreceksiniz kuru bir dal parçasını kesin yüksek taşlamada dalın içersine nasıl rahat gömüldüğünü hissedeceksiniz.ben hep söylerin başparmak kalınlığında bir dal tek hamleyle kesilmeli kesmiyorsa bence birşeyler eksik
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #32 : 08 Ocak 2015, 21:42:13 »
Aman ustam açamazsın demedim gönül daha çok görmek istiyor.  ;D Ben birşey yapamayınca böyle lafla klavye ustalığı yapıyorum. :D
Usturaya gelince maşallah tam kıvamında duruyor.Hemde eğeden  :2up

Teşekkür ederim Osman,

Uzun zamandır yaptığım işleri paylaşabileceğim bir platform istiyordum,sınıf olarakta bushcraft sınıfına ait işler yaptığım için aklımda ki marka buydu,yanına gene bushcraft statüsüne ait yan ürünlerle genişletebiliriz,bu sadece bıçak demek değil zaten çok geniş bir alan..

Sonuçta gore-tex bir teknik mont veya ayakkabı yapamayız ama tedarik edebiliriz,bakalım nasıl olacak..

Benim de dikkatimi çekti. İnşallah hayırlı olur o site. Yurtdışında tanınma imkanı da sağlar.
Site tanıtımında her türlü yardımcı oluruz biz de...

Çok teşekkürler,umarım doğru bir yatırım olur..

Destekleriniz (sizin sabrınız için ayrıca teşekkür ederim :) )için şimdiden teşekkürler..

95'ten 10 verdim.

Tabi dramatik giriş için söyledim yoksa puan makamı değilim ne haddime de böyle 10'luk bıçakların damgası olmalı. Ben şahsen böyle güzel bir bıçak üzerinde damga ararım.

Taşlaması, perdahı, malzeme uyumuyla, herşeyiyle, tertemiz, düzgün ve güzel olmuş. Eline sağlık.

Teşekkür ederim Eylem Ustam :)

Eksik uzun zamandır farkında olduğum bir konu ama henüz doğru sistemin ne olduğu konusunda net fikir sahibi olamadım,anodik dağlama,lazer,sert markalama gibi çok seçenek var ama acaba hangisi tam doğru ve görsel olarak tatmin edici olur,fikirlere sonuna kadar açığım :)

elinize sağlık çok güzel olmuş

abi ellerine sağlık güzel yapılmış
haddim değil ama yüksek taşlama daha güzel oluyor...

Teşekkür ederim,

Tamamen tercih meselesi,ama scandi benim için özel bir sınıftır,yüksek taşlama yapmam demiyorum ama tercih bende bir bıçağın yapması gereken ''her şekilde kesme görevini'' yerine getiren ağız scandi..

Gerekirse bir odun yarma işine de yarar,bir eti kemiksiz yapmaya da..

Ağız yapısı gereği sert malzemelerde (elma,patates ilk aklma gelenler) patlatarak kesme yapar ama keser..

abi hayranlık uyandıracak eserler çıkarıyorsunuz ortaya. :2up Soytürk abi ve sizin yaptığınız bıçakları 100 tane bıçak içinden tanırım....kesinlikle tarzınız var...ellerinize sağlık...

Teşekkür ederim Murat,

Sonuçta kendimize ait bir tarz yapmak istiyorsak ve bu işi en iyi ''şu usta yapar'' denmesini istiyorsak benimsediğimiz sınıf üstünde daha çok emek vermeliyiz..

Sonuçta doktor olmak için mutlaka tıp okumak lazım ama belli bir kademeden sonra bir alanda kendini geliştirmek,uzmanlaşmak lazım,

Benim şahsi fikrim bu yönde..

Bülent Abi ellerine sağlık. Usturanın taşlamasına bittim. Nedir bunun sırrı?

Teşekkür ederim,

Belli bir sırrı yok,ben bütün eğe sınıflı işlerimi yumuşatman yapıyorum,bu eğede ciddi sertlik sahibi bir arkadaştı..

Bu sınıflı iş (iç bükey taşlama) için mecburi contact teker :)

İç bükey taşlama mecburi elde yapılır bu sebeten biraz ısıya dayanacak el ve olmazsa olmaz sabır,

Ağız o inceliğe gelince (fotoğrafta görüldüğü gibi kumpas nerdeyse sıfır) en küçük fazla baskı da bile cızz edebilir,sonra düzgün ağız tutmayan ustura demek..

Çok güzel olmuş yüksek taşlama çok kullanışlı aynı bıçağın düşük taşlamasınıda yapıp ikisi arasındaki kesme farkını açık göreceksiniz kuru bir dal parçasını kesin yüksek taşlamada dalın içersine nasıl rahat gömüldüğünü hissedeceksiniz.ben hep söylerin başparmak kalınlığında bir dal tek hamleyle kesilmeli kesmiyorsa bence birşeyler eksik

Teşekkürler Mehmet ustam :)

Ağırlıklı olarak paylaştığım işler scandi ağız yapısında,aynı bıçağın scandi ağız olanını farklı farklı malzemeden (440c,D2,M390) çokça yaptım,kullanan kişilerden de şimdiye kadar olumsuz bir geri dönüş alamadım..

Yüksek taşlama işler her zaman kesme, doğrama performası daha iyi olan işlerdir,doğada dolaşan her kişinin bıçak setinde de olmasını tavsiye ederim..

Fakat,

''Tek bıçakla doğa da kalsam ne seçmeliyim ? '' sorusunun cevabı bu işi (şahsi fikrimde bu şekilde)yapan bütün yerli ve yabancı kullanıcı da yüksek taşlama değildir.

Neden scandi dersek;

Çünkü scandi her şekilde keser..

Açılı ağız yapısına sahip yüksek taşlama bıçaklara göre daha kolay bilenir,zorlama sonucu ağız kırılması olmaz,ateş yakmak için yaracağınız ağacı kolaylıkla (yaracağınız odun üstüne sırtından başka bir odun vurmak şeklinde) yarar,sizin verdiğiniz örneği zaten yapar ama daha acımasız kullanalım dersek gerekirse daha kalın bir dalı balta gibi kullanarak sorunsuz keser..

Veya yemek yapmak için kullanacağınız domatesten,et parçasına kadar her şeyi keser,

ilk aklıma gelen ''neden scandi'' sorusunun cevabı bu şeklinde..

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #33 : 09 Ocak 2015, 01:22:22 »
..
95'ten 10 verdim.

Teşekkür ederim Eylem Ustam :)

Eksik uzun zamandır farkında olduğum bir konu ama henüz doğru sistemin ne olduğu konusunda net fikir sahibi olamadım,anodik dağlama,lazer,sert markalama gibi çok seçenek var ama acaba hangisi tam doğru ve görsel olarak tatmin edici olur,fikirlere sonuna kadar açığım :)
...

Bence bıçağın üstünü boş bıramaktansa bir şekilde girişmek iyidir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #34 : 09 Ocak 2015, 14:58:45 »
Elinize sağlık.