Aman ustam açamazsın demedim gönül daha çok görmek istiyor.
Ben birşey yapamayınca böyle lafla klavye ustalığı yapıyorum. 
Usturaya gelince maşallah tam kıvamında duruyor.Hemde eğeden 
Bir diğer değinmek istediğim konuda imzadaki site hayırlı olsun abi şimdiden kolay gelsin 
Teşekkür ederim Osman,
Uzun zamandır yaptığım işleri paylaşabileceğim bir platform istiyordum,sınıf olarakta bushcraft sınıfına ait işler yaptığım için aklımda ki marka buydu,yanına gene bushcraft statüsüne ait yan ürünlerle genişletebiliriz,bu sadece bıçak demek değil zaten çok geniş bir alan..
Sonuçta gore-tex bir teknik mont veya ayakkabı yapamayız ama tedarik edebiliriz,bakalım nasıl olacak..
Bir diğer değinmek istediğim konuda imzadaki site hayırlı olsun abi şimdiden kolay gelsin 
Benim de dikkatimi çekti. İnşallah hayırlı olur o site. Yurtdışında tanınma imkanı da sağlar.
Site tanıtımında her türlü yardımcı oluruz biz de...
Çok teşekkürler,umarım doğru bir yatırım olur..
Destekleriniz (sizin sabrınız için ayrıca teşekkür ederim

)için şimdiden teşekkürler..
95'ten 10 verdim.
Tabi dramatik giriş için söyledim yoksa puan makamı değilim ne haddime de böyle 10'luk bıçakların damgası olmalı. Ben şahsen böyle güzel bir bıçak üzerinde damga ararım.
Taşlaması, perdahı, malzeme uyumuyla, herşeyiyle, tertemiz, düzgün ve güzel olmuş. Eline sağlık.
Teşekkür ederim Eylem Ustam

Eksik uzun zamandır farkında olduğum bir konu ama henüz doğru sistemin ne olduğu konusunda net fikir sahibi olamadım,anodik dağlama,lazer,sert markalama gibi çok seçenek var ama acaba hangisi tam doğru ve görsel olarak tatmin edici olur,fikirlere sonuna kadar açığım

elinize sağlık çok güzel olmuş
Teşekkür ederim

abi ellerine sağlık güzel yapılmış
haddim değil ama yüksek taşlama daha güzel oluyor...
Teşekkür ederim,
Tamamen tercih meselesi,ama scandi benim için özel bir sınıftır,yüksek taşlama yapmam demiyorum ama tercih bende bir bıçağın yapması gereken ''her şekilde kesme görevini'' yerine getiren ağız scandi..
Gerekirse bir odun yarma işine de yarar,bir eti kemiksiz yapmaya da..
Ağız yapısı gereği sert malzemelerde (elma,patates ilk aklma gelenler) patlatarak kesme yapar ama keser..
abi hayranlık uyandıracak eserler çıkarıyorsunuz ortaya.
Soytürk abi ve sizin yaptığınız bıçakları 100 tane bıçak içinden tanırım....kesinlikle tarzınız var...ellerinize sağlık...
Teşekkür ederim Murat,
Sonuçta kendimize ait bir tarz yapmak istiyorsak ve bu işi en iyi ''şu usta yapar'' denmesini istiyorsak benimsediğimiz sınıf üstünde daha çok emek vermeliyiz..
Sonuçta doktor olmak için mutlaka tıp okumak lazım ama belli bir kademeden sonra bir alanda kendini geliştirmek,uzmanlaşmak lazım,
Benim şahsi fikrim bu yönde..
Bülent Abi ellerine sağlık. Usturanın taşlamasına bittim. Nedir bunun sırrı?
Teşekkür ederim,
Belli bir sırrı yok,ben bütün eğe sınıflı işlerimi yumuşatman yapıyorum,bu eğede ciddi sertlik sahibi bir arkadaştı..
Bu sınıflı iş (iç bükey taşlama) için mecburi contact teker

İç bükey taşlama mecburi elde yapılır bu sebeten biraz ısıya dayanacak el ve olmazsa olmaz sabır,
Ağız o inceliğe gelince (fotoğrafta görüldüğü gibi kumpas nerdeyse sıfır) en küçük fazla baskı da bile cızz edebilir,sonra düzgün ağız tutmayan ustura demek..
Çok güzel olmuş yüksek taşlama çok kullanışlı aynı bıçağın düşük taşlamasınıda yapıp ikisi arasındaki kesme farkını açık göreceksiniz kuru bir dal parçasını kesin yüksek taşlamada dalın içersine nasıl rahat gömüldüğünü hissedeceksiniz.ben hep söylerin başparmak kalınlığında bir dal tek hamleyle kesilmeli kesmiyorsa bence birşeyler eksik
Teşekkürler Mehmet ustam

Ağırlıklı olarak paylaştığım işler scandi ağız yapısında,aynı bıçağın scandi ağız olanını farklı farklı malzemeden (440c,D2,M390) çokça yaptım,kullanan kişilerden de şimdiye kadar olumsuz bir geri dönüş alamadım..
Yüksek taşlama işler her zaman kesme, doğrama performası daha iyi olan işlerdir,doğada dolaşan her kişinin bıçak setinde de olmasını tavsiye ederim..
Fakat,
''Tek bıçakla doğa da kalsam ne seçmeliyim ? '' sorusunun cevabı bu işi (şahsi fikrimde bu şekilde)yapan bütün yerli ve yabancı kullanıcı da yüksek taşlama değildir.
Neden scandi dersek;
Çünkü scandi her şekilde keser..
Açılı ağız yapısına sahip yüksek taşlama bıçaklara göre daha kolay bilenir,zorlama sonucu ağız kırılması olmaz,ateş yakmak için yaracağınız ağacı kolaylıkla (yaracağınız odun üstüne sırtından başka bir odun vurmak şeklinde) yarar,sizin verdiğiniz örneği zaten yapar ama daha acımasız kullanalım dersek gerekirse daha kalın bir dalı balta gibi kullanarak sorunsuz keser..
Veya yemek yapmak için kullanacağınız domatesten,et parçasına kadar her şeyi keser,
ilk aklıma gelen ''neden scandi'' sorusunun cevabı bu şeklinde..