Bıçak Sanatı - Forum

kukri

Ynt: kukri
« Yanıtla #40 : 10 Aralık 2011, 19:23:02 »
Serdar bu forma köpekbalığı demişti, bu ikincisi oldu galiba. Emin hiç orasına burasına laf etme, bence gayet güzel olmuş. Kabzada kullandığın zebranoydu galiba ama yinede emin değilim. Hüseyinin bıçağı gizli kabza değilmiydi  ::) ben mi yanlış hatırlıyorum acaba.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #41 : 10 Aralık 2011, 20:27:07 »
Emin kardeşim, eline sağlık, bence çok güzel olmuş, bu kadar acı çekmene değmiş mi ne :)
Zımparada önce 60 veya 80 ile başlayıp devam etseydin ısıl işlem sonrası izler kalmazdı, ama dert değil... Bu arada kabza ve eğe işi çok güzel  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #42 : 10 Aralık 2011, 20:29:09 »
Hımm, ufaklığı daha bir sevdim, yalanım yok  ;D

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #43 : 10 Aralık 2011, 20:35:21 »
eline sağlık ;) biraz daha zımpara yapsaydın keşke  ;D ;D ;D ;D
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2011, 22:54:14 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #44 : 10 Aralık 2011, 21:45:52 »
Eline sağlık.  :)

Namludaki çukurları falan haybeye dert edinmişsin. Pırlanta gibi insansın, değer mi üzülmeye? Bu kukri briyantinli saçlarla değil, bir balıkçı şapkası ve sırt çantasıyla çok iyi eşleşir. Yüzeyinin nasıl olduğuna değil nasıl kestiğine bakar yani.  ;)

(Bkz.: http://www.so-select.com/itempage.php?item=3 )

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #45 : 10 Aralık 2011, 22:22:41 »
Ellerine sağlık çok beğendim abi...

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #46 : 10 Aralık 2011, 22:45:26 »
emincim gayet güzel olmuş neyi dert ediyorsun anlamadım vitrine koyup satmayacaksınya bence 10 numara olmuş sonuçta doğaya cıkıp görevini yapacak bir alet olmuş önemli olan perdahı değil işlevi değilmi   ;)

sen bendeki kukriyi görsen oturup ağlarsın sanırım  :'(
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #47 : 11 Aralık 2011, 19:40:03 »
Serdar bu forma köpekbalığı demişti, bu ikincisi oldu galiba. Emin hiç orasına burasına laf etme, bence gayet güzel olmuş. Kabzada kullandığın zebranoydu galiba ama yinede emin değilim. Hüseyinin bıçağı gizli kabza değilmiydi  ::) ben mi yanlış hatırlıyorum acaba.

evet köpekbalığına benziyor hocam bence de, tam yerinde bir benzetme. Hüseyinin bıçağı gizli kabza olan değildi. buydum. peki o gizli kabza ne oldu diyeceksin (hatta Emre de diyecek) onu verdim birisine gitti. hala çekeceği fotoları bekliyorum. o gizli kabzanın da başından geçenler bu kukriden az değil ne de olsa :)) :))

Emin kardeşim, eline sağlık, bence çok güzel olmuş, bu kadar acı çekmene değmiş mi ne :)
Zımparada önce 60 veya 80 ile başlayıp devam etseydin ısıl işlem sonrası izler kalmazdı, ama dert değil... Bu arada kabza ve eğe işi çok güzel  :2up

ısıl işlem sonrasında tekrar 60-80 kumdan başlamayı nedense düşünmedim hiç yahu :o son zımparadan başlamak doğru gibi geldi bana hep >:(

ufaklık benim de çok hoşuma gitti vallaha, tam günlük kullanım için. ^-^

eline sağlık ;) biraz daha zımpara yapsaydın keşke  ;D ;D ;D ;D

abi etme böyle laflar, dibinde hamondan tablo olsa yine de artık zımparalamam bunu. :))

Ellerine sağlık çok beğendim abi...

beğenmene sevidim Hakan ^-^

emincim gayet güzel olmuş neyi dert ediyorsun anlamadım vitrine koyup satmayacaksınya bence 10 numara olmuş sonuçta doğaya cıkıp görevini yapacak bir alet olmuş önemli olan perdahı değil işlevi değilmi   ;)

sen bendeki kukriyi görsen oturup ağlarsın sanırım  :'(

abi dert etmiyorum aslında, ben de sen gibi düşünüyorum. ama öyle düşününce de insana 220 kumdan sonrası zulüm geliyor, ne gerek var diyorum hep.

Eline sağlık.  :)

Namludaki çukurları falan haybeye dert edinmişsin. Pırlanta gibi insansın, değer mi üzülmeye? Bu kukri briyantinli saçlarla değil, bir balıkçı şapkası ve sırt çantasıyla çok iyi eşleşir. Yüzeyinin nasıl olduğuna değil nasıl kestiğine bakar yani.  ;)
saolasın Eylem, beğenmene sevindim gerçekten. işlevinden son derece memnunum vallaha :2up keşke sşunu kullanacağım aktivitelere dahil olsam zaman zaman, biryantinli saça bile razıyım :P
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #48 : 12 Aralık 2011, 08:40:58 »
gayetde güzel olmuş, bir kukri sever olarak beğendim  hele de kukri biraz eski püskü olunca daha güzel... ayrıca sırttaki eğe çalışmaları çok güzel, bu tip çalışmaları ben çok yakıştırıyorum, çok güzel bir hava katmış... eline sağlık.... ;)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #49 : 12 Aralık 2011, 09:31:35 »
ustad ısıl işlem sonrası su zımparası ile devam et karbon çelikleri (banada zulum geliyordu ) aynagibi oluyor yahu
tavsiye ederrim
sen benimgibi malzemeleri karıştırıp 440c diye tutarda d2 parlatmaya çalışırsan işte zulum ozaman başlıyor  :D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #50 : 12 Aralık 2011, 10:15:51 »
abi harika olmuş gerçekten çok hoşuma gitti ellerine sağlık kukri olur da güzel olmaz mı :) gönderme konusunda ciddiysen bunu doğum günü hediyem kabul ediyorum :) kukri yapma isteğimi de baltalamaz çünkü 2 tane profil daha var :) benimki de bir sevda işte hem bunlardan 1-2 tanesi keser mi ki beni :) şöyle 5-6 tane olacak ki anca dinsin özlemim :) abim ellerin dert görmesin var ol
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #51 : 12 Aralık 2011, 10:51:01 »
adresini gönder 8)

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #52 : 12 Aralık 2011, 12:00:13 »
harika olmuş..
Si vis pacem, para bellum.

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #53 : 12 Aralık 2011, 12:11:52 »
Emin ellerine sağlık çok güzel olmuş  :2up :2up :2up

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #54 : 15 Aralık 2011, 09:24:11 »
Emin eline sağlık kukri çok güzel olmuş ellerin dert görmesin.. :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #55 : 19 Aralık 2011, 10:54:31 »
elinize sağlık
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #56 : 19 Aralık 2011, 11:16:45 »
gayetde güzel olmuş, bir kukri sever olarak beğendim  hele de kukri biraz eski püskü olunca daha güzel... ayrıca sırttaki eğe çalışmaları çok güzel, bu tip çalışmaları ben çok yakıştırıyorum, çok güzel bir hava katmış... eline sağlık.... ;)

teşekkür ederim abi. sırt deseni çalışmak benim de ayrıca hoşuma gidiyor ^-^

ustad ısıl işlem sonrası su zımparası ile devam et karbon çelikleri (banada zulum geliyordu ) aynagibi oluyor yahu
tavsiye ederrim
sen benimgibi malzemeleri karıştırıp 440c diye tutarda d2 parlatmaya çalışırsan işte zulum ozaman başlıyor  :D

zaten atlas marka su zıparası kullanıyorum ama belki de zımpara için sabrım yeterli değil ::)

harika olmuş..

teşekkür ederim.

Emin ellerine sağlık çok güzel olmuş  :2up :2up :2up

saolasın abi, ama senin kususrsuz işçiliğin yanında bunun lafı bile edilemez ;)

Emin eline sağlık kukri çok güzel olmuş ellerin dert görmesin.. :)

saolasın Sinan Usta, seninkilerin yanında bu biraz acemi işi oldu ama idare eder işte :P

elinize sağlık

saolasın Yusuf...

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #57 : 19 Aralık 2011, 12:34:21 »
Emin eline sağlık, güzel bir işi hakkıyla bitirmişsin..

şimdi "hani bunun kılıfı", diycem ama valla bu tip bir bıçağa kın yapma işini ben bile gözüme kestiremiyorum.. ::)

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #58 : 19 Aralık 2011, 12:58:16 »
saol Gökhan, teşekkür ederim. aslında bunlara ahşap kılıf yapmak lazım diye düşünüyorum. ama deri kılıfa gözü kesmeyenin ahşap kılıfa gözü keser mi sen düşün :D şimdilik kukri gezmelerde, elden ele dolaşıyor. bana tekrar döndüğünde canlı olursa hala, o zaman birşeyler düşünüyorum...