Düşünce güzel, kollektif üretim tarzı. Öneriler de akla yatkın ancak mantıklı gelse de bana uymuyor. Söyleyeceklerim kesinlikle kişisel ( belki de biraz içsel) aklımdan geçen bir işi aklımdan geçtiği gibi planlayabiliyorum, her aşamasında rota değiştirme şansım va, bu konuda asla kendimi kısıtlamıyorum, işin ne olduğunun da çok önemi yok, her şey olabilir. Ama ne zaman birine ait bir işe birşey yapmam gerekirse, geriliyorum hele de bu estetiği değiştiren yada estetik müdehale gerektiren bir şeyse. Aynı şekilde kendi işimin herhangi bir yerinde, bu konuda benden çok daha yetenekli ve becerikli de olsa, herhangi bir müdehale yaptırmaya kalksam o zaman da o işi kendime ait hissedemiyorum. Tuhaf bir egoizm ama böyle. Belki Japonyadaki geleneksel kılıç üretimi tarzı hep bu şekilde olduğundan, kılıç görece neredeyse hep benzer iş olduğundan ustalar bunu yadırgamayıp, yöntemi sahiplenmiş olabilirler. Kimbilir belkide ben böyle bir süreçte takım çalışmasına uygun kişilikte değilim. anlatabildiğimi sanmıyorum ama umarım sen anlamışsındır. Ekleme yapmakta yarar var; ucu belli bir işse durum değişiyor, örneğin bir resim olsa ve işte bunun burasını sen yapacaksın deseler ( yada desek) o zaman sorun yok, bundan rahatsız olmuyorum.