Bıçak Sanatı - Forum

Bir başlangıç da benden

kcitak

• magblozyVE
  • 48
  • Meslek: Muhendis
  • Yer: Izmir
Bir başlangıç da benden
« : 23 Aralık 2014, 23:01:00 »
Arkadaşlar bu güzel site ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Bu güzel hobiyi amatörce paylaşmak için forumdan öğrendiklerimi bende uygulamaya başladım. Ev ortamında yaptığımdan ilk denememi internetden aldığım hazır profil ile başladım.

Kabza kısmında daha önce elimde bulunan pleksiglass malzemenin uygun olacağını düşünüyorum.

Eğe işinin balkonda çok uygun olmayacağını düşündüğümden evin yakınında bulunan deniz manzaralı bir parkda 5-6 gün geçirdim güzel havalarda ;)

Eğeleme ve zımpara aşamalarında hiç aparat v.b klavuz kullanmadan elimin alışmasını umuyorum. Bakalım başarılı olabilecek miyim? Eğeler kaliteli olmamasına rağmen 3-4 gün 1er saat sabırlı çalışmayla hallettim sanırım. Zımpara kısmı biraz daha yoruyor şimdilik. 80-120-220-320-400 bir şeyler yapmaya çalıştım.Aralıklı olarak 15-20 gündür üzerinde çalışıyorum. Son hali aşağıdaki 3 fotoğrafta . Isıl işlem için hazır mı sizce?
 Isıl işlem sonrası zaten daha ince zımparalarla çalışacağımdan, şuan gözüme çarpan hataları son perdah ta düzeltmek uygun mudur?
İlk kez elime eğe,zımpara aldığıma aldırmadan acımasız eleştrilerinizide beklerim  :D

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Bir başlangıç da benden
« Yanıtla #1 : 23 Aralık 2014, 23:21:48 »
Çevredekiler nasıl baktı size :) İşkence olursa o vidaları kullanmak zorunda kalmazsınız.

kcitak

• magblozyVE
  • 48
« Yanıtla #2 : 23 Aralık 2014, 23:31:13 »
Burası Atatürk mahallesinde,  gelenin geçenin çok az olduğu bir yer.  O yüzden açık havada çalışmak gayet güzeldi  :D
İki küçük işkence var ama pek stabil değil. Vidayla daha sağlam oldu .

kcitak

• magblozyVE
  • 48
« Yanıtla #3 : 24 Aralık 2014, 09:56:17 »
Isıl işlem öncesi perdah yeterli mi? Bu konuda fikirinizi paylaşırsanız sevinirim.
Ağzı 1 mm civarı,(yer yer değişiyor) ısıl işlem sonrası ağız açma ve ince
Zımpara zor olacak mı?

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #4 : 24 Aralık 2014, 10:20:36 »
Kolay gelsin celigin cinsi birde bicagin genel ozelliklerini yazarsaniz 

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #5 : 24 Aralık 2014, 10:23:35 »
Benim fikrimce perdah yeterli değil. Ben yaptigim bicakta perdaha ve taslama hattina çok dikkat ediyorum. Çünkü bana gore temiz isçilik oortaya cikiyor. Agiz kalinligi bence 0.70 mm gibi ölçülere iindir
Gerçi calistigin çelik ney bilmiyorum ben d2 calisiyorum isil işlem sonraki 1mm ve üzeri agiza kesici agiz açmak çok zor ve zahmetli oluyor heleki sizde benin gibi evde balkonda bahçede yapiyor ve elinizin altında banzt zimpara elmas tas ege yok ise. Size tavsiyem isil işlem onceci tümddüzeltmeleri yapin yoksa isil işlem ssonraki herşey daha zor oluyor

kcitak

• magblozyVE
  • 48
« Yanıtla #6 : 24 Aralık 2014, 11:39:45 »
Kolay gelsin celigin cinsi birde bicagin genel ozelliklerini yazarsaniz
Çelik mehmetmarangoz sitesinden aldığım 420HC Çelik hazır profil. Doğaya gittiğimde gerekirse ağır işlerde kullanabileceğim
Av bıçağı olarak düşündüm. Kabza pleksiglass sert plastik 3 pimli olacak (3.delik iptal)
Son deliğe noru pim düşündüm. Pimler 6 mm.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #7 : 24 Aralık 2014, 11:46:05 »
kolay gelsin bence birazcık daha perdah yapın  ;)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #8 : 24 Aralık 2014, 12:57:52 »
Kolaygelsin,
Birbirinin izlerini yok edecek şekilde kademe kademe incelterek biraz daha zımpara mesaisi var derim.
Ayrıca pimleri şişirerek takacaksanız plexiglas çatlayacaktır. Eğer reklamcıların kullandığı plexiden bahsediyorsak uygun bir sap malzemesi olmadığını düşünüyorum.
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #9 : 24 Aralık 2014, 13:16:33 »
birşey sormak istiyorum zımparalama işini yukarıdan aşağıya doğru mu yapıyorsunuz  ::) çizikler bana böyle bir izlenim verdi ondan sordum
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #10 : 24 Aralık 2014, 13:23:50 »
Kolay gelsin; ısıl işlemden önce ne kadar ince kuma çıkarsanız o kadar iyi, daha sonrasında işleriniz çok kolaylaşacak.

kcitak

• magblozyVE
  • 48
« Yanıtla #11 : 24 Aralık 2014, 14:16:00 »
Kolaygelsin,
Birbirinin izlerini yok edecek şekilde kademe kademe incelterek biraz daha zımpara mesaisi var derim.
Ayrıca pimleri şişirerek takacaksanız plexiglas çatlayacaktır. Eğer reklamcıların kullandığı plexiden bahsediyorsak uygun bir sap malzemesi olmadığını düşünüyorum.
Evet reklamcıların kullandıgı . Bana uygun gibi geldi. Pimler 6mm olduğundan daha çok epoksi tutacak. Fakat pleksi sorun
Çıkarırsa elimde ceviz malzeme var yeniden kabze yaparım artık. Katkı için teşekkürler.
birşey sormak istiyorum zımparalama işini yukarıdan aşağıya doğru mu yapıyorsunuz  ::) çizikler bana böyle bir izlenim verdi ondan sordum
Her numarada ayri yone yapiyorum. Ayrica agız kısmıyla alın kısmını farklı yönde yapıyorum.
Alıntı yapılan: tatenkof

link=topic=7204.msg143869#msg143869 date=1419420230

Teşekkürler biraz daha devam o zaman.
Kolay gelsin; ısıl işlemden önce ne kadar ince kuma çıkarsanız o kadar iyi, daha sonrasında işleriniz çok kolaylaşacak.

kcitak

• magblozyVE
  • 48
« Yanıtla #12 : 24 Aralık 2014, 14:51:31 »
En son fotoğraftaki hali ağız kısmi soldan sağa, alın yukaridan aşağıya.
Diğer no zımpaya geçince tam tersini yapıyorum. Bu şekilde uygun bir yöntem mi sizce?

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #13 : 24 Aralık 2014, 14:56:44 »
Tam tersini uygularsanız daha rahat olacaktır. Gerçi ben eğeleme rampası kullanıyorum ama, zımparayı duz bir zemin üzerine yapıştırıp ağzı rahat bir şekilde zımparalıya bilirsiniz.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #14 : 24 Aralık 2014, 15:08:34 »
ellerinize saglik usta sonucu merakla izliyorum,
bu arada, PLEXIGLAS"IN darbeye dayanikli olacagini zannetmiyorum
insallah yaniliyor olurum

« Yanıtla #15 : 24 Aralık 2014, 18:18:03 »
Pleksi ile sağlıklı bir yapıştırma sağalayamama olasılığınız çok yüksek, bence pleksi de vazgeçin. Perdahı da biraz daha ilerletseniz daha iyi olur.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #16 : 24 Aralık 2014, 22:48:14 »
Pleksi ile sağlıklı bir yapıştırma sağalayamama olasılığınız çok yüksek, bence pleksi de vazgeçin. Perdahı da biraz daha ilerletseniz daha iyi olur.

aynen zimparaya kuvvet taki buz pisti gibi piril piril olana kadar,
vallahi billahi bizim site bedava kurs veren bir site
almanyada bicak yapiminda bir saatlik kurs 100€, onuda takimlari bile ögrenemessin
bilgilerini hünerlerini sanatlarini bizimle paylasan saygi deger ustalarimizdan arkadaslardan ALLAH razi olsun,

kcitak

• magblozyVE
  • 48
« Yanıtla #17 : 25 Aralık 2014, 10:01:52 »
ellerinize saglik usta sonucu merakla izliyorum,
bu arada, PLEXIGLAS"IN darbeye dayanikli olacagini zannetmiyorum
insallah yaniliyor olurum
Haklısınız pleksiglass sert kırılgan bir malzeme. Fakat benim elimdeki 1cm kalındığında ve daha esnek bir malzeme. Kalite farklı olabilir. Aslında sağlıklı olabilirdi Fakat delikleri dengesiz açtığımdan sorun çıkaracak sanıyorum. Deneyeceğim sorun çıkarsa ceviz yapacağım.
Teşekkür ederim 600 no ile devam ediyorum perdaha devam ediyorum. Ayrıca pleksinin yapışacak yüzeyini zımpara ile iyice çizdim. Malzeme beyaz biraz sedefe benzediği için hoşuma gitti. Bu yüzden denemek istedim. Ayrıca 1 cm kalınlığında ve 3-4 mm ince şeffaf pleksilerden çok farklı duruyor.Deneyip yanılmaya deyebilir.

aynen zimparaya kuvvet taki buz pisti gibi piril piril olana kadar,
vallahi billahi bizim site bedava kurs veren bir site
almanyada bicak yapiminda bir saatlik kurs 100€, onuda takimlari bile ögrenemessin
bilgilerini hünerlerini sanatlarini bizimle paylasan saygi deger ustalarimizdan arkadaslardan ALLAH razi olsun,

Gerçekten müthiş faydalı bilgiler var. Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimseyen ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum 
« Son Düzenleme: 25 Aralık 2014, 10:06:46 Gönderen: kcitak »

kcitak

• magblozyVE
  • 48
« Yanıtla #18 : 25 Aralık 2014, 10:47:22 »
Tam tersini uygularsanız daha rahat olacaktır. Gerçi ben eğeleme rampası kullanıyorum ama, zımparayı duz bir zemin üzerine yapıştırıp ağzı rahat bir şekilde zımparalıya bilirsiniz.
Bende düz yüzey için(alın)  zımparayı yapıştırıp o şekilde yapıyorum. Ağız kısmını takozla yapıyorum. Çünkü orada açıyı tutturamam.

kcitak

• magblozyVE
  • 48
« Yanıtla #19 : 25 Aralık 2014, 14:58:43 »
600 kum  ile zımpara yaptım. Ben bile beğenmeye başladım. ;) Siz ne dersiniz? Isıl işleme gitse mi acaba?  Isıl işlem sonrası ince kumlarda perdaha devam edeceğime göre bu kadar yeterli mi?