Ne derler bilirsin:
Hatalı bıçak yoktur, sadece daha küçük bıçak vardır

Çok üzüldüm kırığa, gerçekten insanın saatlerce - günlerce uğraşısının öyle bir anda kırılması çok üzücü. (Biraz sen kaşınmışsın ama

)
Şirin bişey çıkmış sonunda

Eminim küçük müçük bol bol iş görecek bir bıçak olmuştur...
Sırttan yağa daldırmak deyimini yeni duyuyorum

Bıçaklar genelde kuyruğundan tutulup ucundan daldırılır, Hızlı olması gerektiği doğru. Eğer yavaş daldırmışsan sonuçta bıçağın homojen soğumamasından dolayı çatlak oluşmuş olabilir, ama bu kadar küçük bir bıçakta, Castrol gibi çook yavaş bir yağda böyle bir çatlağın oluşma ihitmali eğer normalizasyon yapılsa idi nerdeyse sıfır idi. Bıçaktaki çatlama oldukça eminim ki bıçağı şekillendirirken oluşan gerilimlerin ve yapıdaki tanecik düzeninin bozulmasındandı...
Suda kırılmamasının nedeni ise aslında ilk yaptığın yağda su vermenin, yağın aşırı yavaş olmasından dolayı bıçağın kalın gölgelerinin çoğunda normalizasyon gibi işlemesi idi, yani tüm alaşımı çözüp tane oluşumunu sıfırladın...
Su yerine eğer önceden normalizasyon uygularsan tavsiyem %5 - 10 yoğunluklu tuzlu su kullanman olacak. Öncelikle suyun homojen olmayan soğutma şeklini düzeltiyor tuz...
Gördüğünün hamon oluşması normal tabii, bıçağın kalın bölgelerinin o yağ ile sertleşmesi imkansız... Sonuçta güzel bir deneyim olmuş, oldukça güzel bir veri toplamış oldun tek küçük bıçakta.