Bıçak Sanatı - Forum

Ahşap Kabza Malzemesi İsteyenler.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
Ahşap Kabza Malzemesi İsteyenler.
« : 20 Aralık 2014, 14:19:40 »
Nihayet özel ahşap satan bir yer buldum. Antalya sanayisinde bir firma. her türlü ahşabı temin edebilecegini söylüyor. hazır da kök ceviz, abanoz, dişbudak, akça, paduk, dibetou, ovenkol, paduk, yerli-amerikan ceviz, gül, venge var. elinde olmayan olmayan ahşabıda getirtebilirim diyor. göz kararı 70cm uzunlugun da, 20 cm çapında silindirik bir kök çevize 100tl fiyat verdi. piyasayı hiç bilmiyorum eger uygun fiyatsa bu firmadan imece usulü alım yapabiliriz
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
Ynt: Ahşap Kabza Malzemesi İsteyenler.
« Yanıtla #1 : 20 Aralık 2014, 14:30:29 »
konuyu takip etmekde fayda var :)
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #2 : 20 Aralık 2014, 15:17:28 »
Ahşap ve piyasasıyla ilgili bilgi sahibi arkadaşların fikirlerini almak lazım. Bana biraz pahalı gibi geldi. 20 cm çaplı bir malzemeden ne kadar kullanılabilir ahşap çıkar onu hesaplamak lazım. Eğer uygunsa her çeşitten birer ikişer boy alınıp kesildikten sonra pay edilebilir.
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2014, 15:25:46 Gönderen: against »

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #3 : 20 Aralık 2014, 16:20:54 »
Ağacın güzel desen verebilmesi için kesme yönü bile önemli diye biliyorum.Hal böyleyken bahsettiğiniz parçaların silindirik olması,insanın dikkatini çekiyor.Biryerden çıkma olabilir mi acaba?Hem foto falan olursa ağacın hangi cins olduğunu ustalarımız karar verecektir.Paylaşım için de teşekkür ediyorum.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Emrah

• 1435
« Yanıtla #4 : 20 Aralık 2014, 17:08:28 »
Ahşap ve piyasasıyla ilgili bilgi sahibi arkadaşların fikirlerini almak lazım. Bana biraz pahalı gibi geldi. 20 cm çaplı bir malzemeden ne kadar kullanılabilir ahşap çıkar onu hesaplamak lazım. Eğer uygunsa her çeşitten birer ikişer boy alınıp kesildikten sonra pay edilebilir.
bir bıçaklık kök cevizin 40tl ye satıldıgını düşününce bana ucuz geldi. gördügüm örnek kabukları temizlenmiş, tornalanmış, hizarda dilimlenip kullanılacak haldeydi. o parçadan en az 150 bıçak yapılır. adamın bürosunda inceledim. sanırım örnek olarak koymuş. ayrıca dörtgen kesilmiş, yaprak kesilmiş, müthiş desenli parçalar vardı.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
« Yanıtla #5 : 20 Aralık 2014, 17:21:30 »
bir bıçaklık kök cevizin 40tl ye satıldıgını düşününce bana ucuz geldi. gördügüm örnek kabukları temizlenmiş, tornalanmış, hizarda dilimlenip kullanılacak haldeydi. o parçadan en az 150 bıçak yapılır. adamın bürosunda inceledim. sanırım örnek olarak koymuş. ayrıca dörtgen kesilmiş, yaprak kesilmiş, müthiş desenli parçalar vardı.

Kaba bir hesap yapınca 70-80 bıçaklık malzeme çıkar gibi geliyor bana. Ve dediğiniz gibi bu fiyata çok güzel olur. Bu durumda ben listeye yazılırım. Yalnız bölme doğrama kargolama organizasyonu size kalacak.  ;)

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #6 : 20 Aralık 2014, 17:35:01 »
biraz resim ekleme durumunuz varsa güzel olur aslında, tek bıçaklık satış yapan yerlere nazaran fiyat iyi gibi, yine de toplu alım olacaksa ona göre konuşulup pazarlık yapılsa daha güzel olur herkes için. Konu netleştikten sonra fiyatların durumuna göre ben de katılabilirim

Emrah

• 1435
« Yanıtla #7 : 20 Aralık 2014, 18:13:46 »

Kaba bir hesap yapınca 70-80 bıçaklık malzeme çıkar gibi geliyor bana. Ve dediğiniz gibi bu fiyata çok güzel olur. Bu durumda ben listeye yazılırım. Yalnız bölme doğrama kargolama organizasyonu size kalacak.  ;)
gizli kuyruk 70-80...tam kabzada en az 130-150.. kabaca hesaplayınca böyle çıkıyor...bölme dograma basit. ama önce hangi cinsi alacagız buna karar verilmeli. sonra ona göre satıcıdan ölçü-fiyat bilgisi alabiliriz. sonra yine bir muhasebe yapar ona göre sipariş veririz. ben adamı baya yordum, dükkanda ne kadar kereste varsa hepsine baktım. baya yardımcı oldu ve her türlü işimizi görecegini söyledi. belki Sefa hocam tanıyordur fikrini almak lazım. eger talep olursa, fiyat almaya gittigim de foto alırım. ben kendime bahsettigim cevizi alacaktım nerdeyse, ama bant zımparam bitmedigi için fren yaptım. öyle çok yumrusu vardı ki  :(

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
« Yanıtla #8 : 20 Aralık 2014, 18:19:35 »
Benim fikrim 3-4 ağaç belirlenip bunların alınması. Herkesin ayrı ayrı talepleri, bunların alınan ağacı karşılayıp karşılamaması sorun olabilir. Ya da ilk önce katılımcılar belirlenir,kişi başı ne kadar para toplanacağı hesaplanır. Toplanan parayla en çok talep edilen ağaçlar alınır.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
« Yanıtla #9 : 20 Aralık 2014, 18:21:20 »
Misal; 10 kişi katılsa kişi başı 50 liradan 500 tl eder. biraz da pazarlıkla 5-6-7 değişik ahşap alınabilir.

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #10 : 20 Aralık 2014, 18:27:41 »
Toplu alım söz konusu olursa bende katılabilir desenli olduğu sürece oyukları ve delikleri olmadığı sürece her çeşidinden 3-4 bıcaklık alabilirim.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
« Yanıtla #11 : 20 Aralık 2014, 18:28:36 »
Organizasyon olursa katılabilirim.
Alet işler, el övünür.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #12 : 20 Aralık 2014, 19:26:16 »
Buna benzer bir konu açılmıştı. Orada liste de yapmıştık. Ama bir sonuca varmadı. Bu kez umarım satıcı sağlamdır.

Antalyada ise satıcı,  Sefa Hocamız gidip inceleyebilirse harika olur. O'nun onay verdiği her alıma gözüm kapalı girerim.

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #13 : 20 Aralık 2014, 19:37:16 »
Organizasyon olursa katılırım arkadaslar. Ağaç ne olursa olsun.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #14 : 20 Aralık 2014, 19:41:03 »
Takipteyim...
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
« Yanıtla #15 : 20 Aralık 2014, 19:52:03 »
Kesin Olmayan Katılımcı Listesi

1-Emrah
2-Murat Bushcraft
3-Halil İbrahim
4-Yasin
5-Cihad Kılınç
6-Metin KILIÇ
7-egeleme rampası
8-tatenkof
9-ahmet yüce

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #16 : 20 Aralık 2014, 20:42:39 »
...
bir bıçaklık kök cevizin 40tl ye satıldıgını düşününce bana ucuz geldi.
...
Valla cevizin türlü türlü kalitesi var ama son av fuarında böyle bir parça almıştım. Fiyatı hatırlamıyorum, 20, olmadı 30TL desek arada çok fark var.
245x65x69mm boyutlarında bir parça. Teorik olarak 12 bıçaklık sap çıkar bundan:

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #17 : 20 Aralık 2014, 20:49:00 »
Ahşabı koca bir gövde halinde aldığımız zaman bolca fire verme durumunuz olur:

1. Gövdede genellikle iki farklı renk görürsünüz. Örneğin abanozda siyah olan kısın ortadadır, dış kısım beyazdır. Zeytinde de iç kısımda desen var iken dışı kısım düzdür. Bu dış kısmın rengi gibi yoğunluğu, sağlamlığı da iç kısmın ayarında değildir. Bu dış kısım işe yaramadığı zaman büyük bir fireniz olur.

2. Ağaç içindeki boşluklar ve çatlaklar. Zeytinde çok ciddi boşluklar olabilmekte. Bunların etrafından dolanmaya çalışsanız da artan kısımdan sapa yetecek kadar büyük parça çıkarmada sorun yaşayıp bolca fire verebilirsiniz. Çatlaklar da işinizi sabote eder

Bunlardan kaçınarak ve yine de fire verileceğini hesaba katarak maliyeti çıkarmanızı öneririm.

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Emrah

• 1435
« Yanıtla #18 : 20 Aralık 2014, 20:51:57 »
...
bir bıçaklık kök cevizin 40tl ye satıldıgını düşününce bana ucuz geldi.
...
Valla cevizin türlü türlü kalitesi var ama son av fuarında böyle bir parça almıştım. Fiyatı hatırlamıyorum, 20, olmadı 30TL desek arada çok fark var.
245x65x69mm boyutlarında bir parça. Teorik olarak 12 bıçaklık sap çıkar bundan:

bana verdikleri fiyat iyi mi kötü mü ustam

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #19 : 20 Aralık 2014, 20:57:36 »

Emrah bey, bence size verdikleri fiyat on numara bir fiyat, fakat riskli tabi. İçinden ne kadarı işe yarar şüpheli. Toplu alımda riskli gibi ama tek başınıza yada 3-5 kişi bir parçaya girerse sonuç ne kadar kötü olursa olsun bence değer  :2up