Bıçak Sanatı - Forum

Ahşap Kabza Malzemesi İsteyenler.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Ahşap Kabza Malzemesi İsteyenler.
« Yanıtla #20 : 20 Aralık 2014, 21:20:33 »
20 cm çap içinde ne kadarı fire diye bakmalı.

70 cmden uç uca boy olarak 5-6 sap çıkar. Yanyana dörder sap bile çıksa 5*4=20 sap çıkar, sapın tanesi 5 liraya gelir. Bence yanyana 4 sap sığarsa çok hesaplı olur.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #21 : 20 Aralık 2014, 21:22:13 »

Emrah bey, bence size verdikleri fiyat on numara bir fiyat, fakat riskli tabi. İçinden ne kadarı işe yarar şüpheli. Toplu alımda riskli gibi ama tek başınıza yada 3-5 kişi bir parçaya girerse sonuç ne kadar kötü olursa olsun bence değer  :2up
abi yanlış anlaşılmasın. inceledigim parça öyle kabuklu,ham bir şekilde degil. tertemiz kereste halinde. zaten iş yerindeki tüm ürünler kereste halinde. o parçanın silindirik oluşuda, sanırım tornada temizlenmiş o yüzden.
bak şimdi böyle dedin içime kurt düştü. zaten böyle işlerden çekinirim. bir de malzeme dogal malzeme, dograrız içinde delik çıkar çürük çıkar, o parça kime düşer, razı olur mu olmaz mı.
Toplu alım söz konusu olursa bende katılabilir desenli olduğu sürece oyukları ve delikleri olmadığı sürece her çeşidinden 3-4 bıcaklık alabilirim.
dedigin gibi riskli bir konu. en iyisi ben kendime alayım, tecrübe edeyim, iletişim bilgilerini paylaşırım isteyen firmayla baglantı kurar.
yanlış anlaşılmasın, ortaya birşey attı kaçtı demeyin. ben burdayım ortak bir karar olursa başım üstüne ama konu enine boyuna konuşulsun, sonra kimse üzülmesin

Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #22 : 20 Aralık 2014, 21:29:27 »
Sefa Usta Antalyada yerleşik zaten. En bilgili ve tecrubelilerimizden biri. Onunla inceleyebilirseniz ve o onay verirse, hiçkimsenin itirazı olacağını sanmam.

Neyse, kendisi görür mesajı ve olurunu olmazını beyan eder. Belki bizzat kendisi alım yapmıştır o yerden...

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #23 : 20 Aralık 2014, 21:30:54 »
Emrah kardeşim sen hiç çekinme ne yaparsan yarısına ortak olurum. Ne çıkarsa bahtımıza. İyi olursa tüm arkadaşlar için iyi olur. Beğenmezsek de güzel bir tecrübe olur. Ayrıca hiç çıkmazsa iki bıçaklık kabza çıkar, yine iş görür.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #24 : 20 Aralık 2014, 21:43:18 »
Dilimlenmiş kereste ise risk kütük gibi yüksek olmaz. Deseni güzel olanı olur, daha düz olanı olur o ayrı. Stabilize edilmemiş malzeme olduğu için az yada çok atma dönme yapabilir. Bu nedenle eğer dilimletilecek ise biraz kalın dilimletmek iyi olur. Atıklığı düzeltmek için kalınlığı azaltmak gerekecek çünkü. Şahsen dilimlenmemiş keresteyi tercih ederim. Siz sadece ceviz değil diğerleri içinde ebat ve fiyat alın, bir iki foto çekin bir şekilde organize olunur yine de.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Emrah

• 1435
« Yanıtla #25 : 20 Aralık 2014, 21:59:41 »
Sefa Usta Antalyada yerleşik zaten. En bilgili ve tecrubelilerimizden biri. Onunla inceleyebilirseniz ve o onay verirse, hiçkimsenin itirazı olacağını sanmam.

Neyse, kendisi görür mesajı ve olurunu olmazını beyan eder. Belki bizzat kendisi alım yapmıştır o yerden...
Mustafa bey, zaten Sefa hocama danışmadan olmaz ama şu var ki, hazırda olmayan, siparişle gelecek malzemeyi kim inceleyebilir ki.
Emrah kardeşim sen hiç çekinme ne yaparsan yarısına ortak olurum. Ne çıkarsa bahtımıza. İyi olursa tüm arkadaşlar için iyi olur. Beğenmezsek de güzel bir tecrübe olur. Ayrıca hiç çıkmazsa iki bıçaklık kabza çıkar, yine iş görür.
abi ben malzemeyi gördüm ve o ışıl ışıl yumrular aklımı aldı. dedigim gibi, inceledigim kök cevizler adamın bürosundaydı. belki orada örnek gösterdigi için güzelleri konmuştur bilemiyorum ama ben tatmin oldum ve sipariş vericem. en iyisi ilk önce ben alayım. kestiririm,bana fazla olan parçaları resimleriyle ölçüleriyle fiyatıyla paylaşırım. kimsenin kafasında soru işareti olmadan diledigi gibi davranır. en iyisi de bu olur sanırım.

ayrıca dükkan komşum av bayi, tüfek imalatı falan yapmış. beni kundak imalatı yapan bir akrabasıyla görüştürdü. onların işine yaramayacak kadar küçük ama bıçak olacak büyüklükte parçaları cüzi bir fiyata gönderebilecegini söyledi. bakalım onlar da bir gelirse güzel olur. biraz sabredelim en iyisi

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #26 : 20 Aralık 2014, 22:02:28 »
Hazırda yok mu? O kısmı atlamışım. Özür. O zaman dediğiniz gibi yapalım...

« Yanıtla #27 : 21 Aralık 2014, 13:48:37 »
Konuyu şimdi okudum, Emrah satışı yapan dükkanın adı nedir acaba ? yeri nerededir, yeni sanayi de mi. Birlikte gidip bakabiliriz elbette. Sana söylenen ceviz parçanın fiyatı çok çok ucuzmuş doğrusu, değerlendirmekte yarar var.

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #28 : 28 Aralık 2014, 20:51:44 »
Bu konuyu yeniden hatirlatmakda fayda var  :D :D :D
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #29 : 28 Aralık 2014, 20:54:21 »
Bende alım olursa katılmak isterim hele hele birkaç farklı Ahşap olursa tadından yenmez.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #30 : 28 Aralık 2014, 21:15:24 »
Bende takipteyim

Emrah

• 1435
« Yanıtla #31 : 29 Aralık 2014, 01:16:19 »
Arkadaşlar Sefa hocamla görüştük bir fırsat oldugunda beraber gidecegiz. Yalnız toplu alım işine girmek istemiyorum. ilk önce kendim için bir sipariş verip tecrübe etmek istiyorum. malzeme bana fazla gelecegi için özelliklerini belirterek sizlerle paylaşırım. ayrıca firmanın iletişim bilgilerini veririm isteyen temasa geçer  ;)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #32 : 29 Aralık 2014, 10:16:15 »
Bunda bi sıkıntı yok Olaki küçük miktar satmıyorlardır o zaman destek oluruz anlamında yazmıştım ben :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #33 : 30 Aralık 2014, 00:22:43 »
parçalar sılındırık ise kaplama yapılan malzememelerdendır yanı kalemtırastan artanlar. ve desenlı ıhtımalı yuksektır
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #34 : 30 Aralık 2014, 08:02:33 »
Ben de takipteyim  :)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #35 : 30 Aralık 2014, 08:45:36 »
Bende takipteyim.
Ünye

bahadır

• magblozyVE
  • 68
  • Meslek: ISG AMELESI
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #36 : 30 Aralık 2014, 08:56:54 »
Bende takipteyim. :)

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #37 : 30 Aralık 2014, 09:19:57 »
Ben de takipteyim.
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

Emrah

• 1435
« Yanıtla #38 : 30 Aralık 2014, 11:02:42 »
Arkadaşlar az önce firmaya gittim. malzemeler kaplama malzemesi bu yüzden silindirik. Elinde bir parça vardı tam alıyordum diger ortak geldi, bunu başkasına söz verdim dedi. önümüzdeki ayın onunda yeni malzemeler gelecek. kök ceviz getirecek ayrıca başka cins urlu köklerden de atarım arabaya begendigini alırsın dedi

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #39 : 30 Aralık 2014, 15:02:50 »
Epeydir ceviz kullanmıyorum guzel ama biokadarda gevşek bi agaç stabilize etmek bence şart daha öncede bu işlerle ugraşmıştım ama malesef ekipman yetersiz olunca yarıda kalmıştı şimdi  vakum pompa sı ve vakum tankı hazır gibi elimdeki cevizlerle bikaç test yapıcam sonuçları paylaşırım