Bıçak Sanatı - Forum

çöpe giden bıçaklarım

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
çöpe giden bıçaklarım
« : 15 Aralık 2010, 09:12:21 »
iş yerinin altında bir depoyu çalışma alanına çevirmek için sorumlusundan izin istemiştim bir kaç ay önce, o da idare ederiz sen kafana göre takıl dedi saolsun. fakat ortalık çok karışık olduğu için geçen gün bir temizlik harekatına girişti. fevkaladenin fevkinde bir duruma geldi mekan, saolsun var olsun.

Mehmet Bey'den aldığım bir adet tanto ve Profil No 01: Avcı Bıçağı'nı yarın Emre Ustaya göndermek niyetiyle tekrar 220 kuma kadar zımparalamış, yağ damlatıp bir peçeteye sararak kenara bırakmıştım. kenar dediğim, karton içindeki bir adet 45 cm lik kukri ve sapı epoksi ile yapıştırılmış bir adet bıçak daha. yani bunların arasında usul ve mahzun duruyorlardı... artık yoklar. :'( yaptığım iz takibi sonucunda iş yerinin katı atık çöplerinden birisine doğru yol adım dün akşam. hava karardığı için bu sabah elime eldivenleri geçirip şööööyle bir kabaca karıştırdım çöpü ama nafile. çok garip hissettim o an kendimi :D hele bir de arkadaşlar, bir kaç laf atınca, sabah sabah bayaa yoruldum dert anlatmaktan :(

bir arkadaş ters çevirecek bugün o konteynırı saolsun. bulabilirsek ne ala. ama o temizlik harekatında kukri nin ve biten bıçağın gitmemesi en büyük tesellim oldu. yani züğürt tesellisi.

sözün özü, eşyalarınızı ortalıkta(!) bırakmayın.  :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
Ynt: çöpe giden bıçaklarım
« Yanıtla #1 : 15 Aralık 2010, 09:19:06 »
Geçmiş olsun Emin. :-\
Başın sağolsun demek için daha erken anladığım kadarıyla, bir umut daha var gibi hala...
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #2 : 15 Aralık 2010, 10:35:35 »
evet baş sağlığı için biraz erken ama ben kendimi en kötüsüne alıştırıyorum Mehmet Abi :D

şöyle bir durum var, eğer atıldığı çöp belediye tarafından alınmış olsaydı, yani umut kalmasaydı belki de çok gerilmeyecektim. can sağlığı olsun diyecektim. ama şimdi bahçede gözümün önünde bir konteynır var ve bıçaklarım %99 onun içinde. bu yüzden çaba göstermeden duramıyorum:)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 15 Aralık 2010, 12:14:26 »
Körolası çöpçüleeeeer aşkımı süpürmüşleeeer  :P

Emin geçmiş ola. Umarım bulunur çalışmaların, gerçekten insan ciddi bir kayıp hissi yaşıyor her bitiremeyip başına gelen bıçak ile, acını anlıyorum kardeşim  ;)

Benim atölye de ortak kullanımdayken ben profillerimi ve tüm yapım aşamasındaki şeyleri kendi evime veya evin önündeki masaya taşırdım. Bu alışkanlığım hala devam ediyor, şu anda hala tüm profiller, yapım aşamasındaki şeyler evimde. Atölyeye onlarla gider gelirim.

Kipmen Sanat web sitesi

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #4 : 15 Aralık 2010, 13:15:18 »
emin geçmiş olsun, bu hafta sonu bende bir bıçak kırdım. :-\
eksili derecelerde çalışmanın ve dikkatsizliğin bir sonucu bu başıma geldi !!!

zamanla alışıyor insan, gidenleri boş verip daha iyilerini yapmaya bakıyor. ;)

« Son Düzenleme: 15 Aralık 2010, 13:21:10 Gönderen: gökhan bakla »

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #5 : 15 Aralık 2010, 17:47:15 »
ve son haber geldi, bıçaklar yok :'( :'( umut işkenceyi uzatır diye bir söz var ya, bu gün tam olarak yaşadım bunu :P

kırılsaydı gam yemezdim heralde pisi pisine gitmiş oldu bıçaklar. tantoya çok heves etmiştim oysa:)

sağlık olsun demekten başka çare yok...

Berke Boyacı

« Yanıtla #6 : 15 Aralık 2010, 19:06:08 »
Geçmiş olsun. Ne kadar sakinsiniz hepiniz. Sanki kasten yapılmış gibi ... >:(

« Yanıtla #7 : 15 Aralık 2010, 19:13:30 »
Geçmiş olsun Emin, oluyor böyle şeyler, boşver sana bir şey olmasın ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #8 : 15 Aralık 2010, 19:17:14 »
geçmiş olsun. kırılan kaybolanların ardından emın ol daha ıyılerı gelıyor ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #9 : 15 Aralık 2010, 20:23:01 »
ve son haber geldi, bıçaklar yok :'( :'( umut işkenceyi uzatır diye bir söz var ya, bu gün tam olarak yaşadım bunu :P

kırılsaydı gam yemezdim heralde pisi pisine gitmiş oldu bıçaklar. tantoya çok heves etmiştim oysa:)

sağlık olsun demekten başka çare yok...

Emin sağlık olsun, bir sonraki profil kesimimde 2 değişik model tanto var,
keski uçlu (amerikan icadı tanto modeli)
yuvarlak uçlu (japon tanto modeli)

sana 2sinden de birer adet benden.. emeğini ve kaybını karşılamaz ama belki biraz teselli olur Emin :)
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2010, 22:35:46 Gönderen: mehmetşentürk »

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #10 : 16 Aralık 2010, 10:04:39 »
Berkecim gidenin ardından neden çığlık atalım:) gitti işte... hayatta olumsuzlukları da olgunlukla karşılamak lazım. ne derler bilirsin, olan işte hayır vardır. böyle düşünmek lazım...

Taner'in dediği gibi, daha iyisini yarın ya da cuma günü buraya koyacağım inşallah. 45 cm lik kukri.  :P eğer o gitseydi bak gerçekten üzülürdüm:) kukri ile uğraşırken arada dinlenme aşamalarında o ki bıçağı çıkartmıştım... kukri ömrümü yedi :D :D

geçmiş olsun dileyen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum :2up

ve Mehmet abi, yine yaptın yapacağını... ^-^

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #11 : 16 Aralık 2010, 13:59:46 »
Yahu olay benim zihnime sığmadı taştı. Bir de dün sahadan yeni gelince anca anca idrakim geri geliyor. O nedenle geç oluyor ama çok geçmiş olsun. Ben öyle bir durumda çok fena cozurdardım galiba...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #12 : 16 Aralık 2010, 14:17:26 »
abi yapacak bişiy yok ki :-\

kime ne diye kızabilirsin ki? zaten illegal bir işgalci olduğun halde adam sana bir mekan açmış ve üşenmemiş süper bir temizlik ve düzen getirmiş açtığı mekana. arada iki bıçak da ziyan olmuş... art niyet yok. dikkatsizlik var sadece. e çöpü de karıştırdık hayırlısıyla :D yetmedi bir arkadaş ters çevirdi konteynırı ve didik didik etti bana söylediğine göre. bulamamış. ya bir yerlerde ortaya çıkacağı günü bekliyor bıçaklar, ya da giderek benden uzaklaşıyorlar :D

üzüldüm açıkcası. ama cozurdamaya değimez bence. çünkü iyi niyetle yapılan bir hareketin sonucu bu ;)

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #13 : 16 Aralık 2010, 17:01:42 »
 böyle durumlarda   konu komşuyu da  arama  kurtarma eylemine katmak için :  KONTEYNIRA  ÇÖP ATARKEN   PARMAĞIMDAN  EVLİLİK   YÜZÜĞÜM  DÜŞTÜ   diyeceksin    asıl  aradığını buluncada   aa   panikle bunlarıda    çöpe  atmışım  deyip   yardım edenlere    teşekkür    ve arkasından   üzgün bir   pozla   : NE yapalım   artık  hanımın  yüzüğünden bir kopya   yaptırırız  cümlesini ekleyeceksin  :-\

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #14 : 16 Aralık 2010, 17:12:20 »
böyle durumlarda   konu komşuyu da  arama  kurtarma eylemine katmak için :  KONTEYNIRA  ÇÖP ATARKEN   PARMAĞIMDAN  EVLİLİK   YÜZÜĞÜM  DÜŞTÜ   diyeceksin    asıl  aradığını buluncada   aa   panikle bunlarıda    çöpe  atmışım  deyip   yardım edenlere    teşekkür    ve arkasından   üzgün bir   pozla   : NE yapalım   artık  hanımın  yüzüğünden bir kopya   yaptırırız  cümlesini ekleyeceksin  :-\

:)) :)) :))

Halis Bey nasıl güldüm akşam akşam:) bir dahakine kesinlikle böyle yapcağım ;)

Berke Boyacı

« Yanıtla #15 : 16 Aralık 2010, 17:40:17 »
Hakikatten bende çok güldüm  :D  :2up

Taner abi umarım birdaha olmazda yapmak zorunda kalmazsın...  >:D

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #16 : 16 Aralık 2010, 17:50:31 »

:)) :)) :))

Halis Bey nasıl güldüm akşam akşam:) bir dahakine kesinlikle böyle yapcağım ;)

Halis abi hakikaket çok iyi hazırlanmış ince bir plan,
iyi bir oyunculukla süper olur.. :)) :)) :))

Fakat,
Bence bidahakini yaşamamak lazım.
bunun için de hammadde, yeni başlanmış, yarı mamül ve tamamlanmış tüm malzemeyi ya kilitli bir dolaba yada kasaya tıkmak lazım.. C:-)

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #17 : 29 Aralık 2010, 09:51:31 »
ne derler bilirsiniz, " Allah sevdiği kuluna eşşeğini önce kaybettirir, sonra buldurur." yani ki, eşşeğimi bulmuş olmaktan dolayı mutluyum ^-^

bıçaklar benim koyduğum yerin biraz daha uzağında mahzun melül beni beklerlermiş bir kağıda sarılı olarak...

tanto fotoğrafında geçenlerde sorduğum ve Burak Beyin verdiği cevabı uygulayacağım bölgeyi işaretledim. soru ve cevap şurada : http://www.bicaksanati.com/forum/firindan-yeni-cikti-(eserlerimiz-galerisi)/dovme-katana/msg11015/#msg11015

tantodaki kanal/oluk denemem ilk denemem görüldüğü gibi. av bıçağındaki biraz daha iyice gibi oldu.
av bıçağında da ilk başta tam taşlamaya niyet etmişken sonradan gözüm kesmedi ve yarım taşlamaya döndüm. bu yüzden oluşan tam taşlama çizgisi de sonradan gözüme hoş gözüktü bilmem ısıl işlem için bir engel teşkil eder mi?

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #18 : 29 Aralık 2010, 11:02:34 »
Su haliyle girinti cikintilari , balcaklarin arasindan , sonradan doldurmak zor olacak hakikaten. Ben olsaydim resimdeki kesikli cizgiden ( ya da paralel olarak daha altindan , ya da ustunden , nerden istersen ) biraz daha egeleyip, bu duz bolgeye daha sonra bicak et kalinliginda bir pirinc parcayi yapistirirdim.  ( duzgun anlatamamis olabilirim, kusura bakma)
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #19 : 29 Aralık 2010, 13:44:36 »
ne derler bilirsiniz, " Allah sevdiği kuluna eşşeğini önce kaybettirir, sonra buldurur." yani ki, eşşeğimi bulmuş olmaktan dolayı mutluyum ^-^

bıçaklar benim koyduğum yerin biraz daha uzağında mahzun melül beni beklerlermiş bir kağıda sarılı olarak...

tanto fotoğrafında geçenlerde sorduğum ve Burak Beyin verdiği cevabı uygulayacağım bölgeyi işaretledim. soru ve cevap şurada : http://www.bicaksanati.com/forum/firindan-yeni-cikti-(eserlerimiz-galerisi)/dovme-katana/msg11015/#msg11015

tantodaki kanal/oluk denemem ilk denemem görüldüğü gibi. av bıçağındaki biraz daha iyice gibi oldu.
av bıçağında da ilk başta tam taşlamaya niyet etmişken sonradan gözüm kesmedi ve yarım taşlamaya döndüm. bu yüzden oluşan tam taşlama çizgisi de sonradan gözüme hoş gözüktü bilmem ısıl işlem için bir engel teşkil eder mi?

Emin geşmiş olsun, kavuştun tekrar eşşeğine  :))
fakat benden sana 2 eşşek sözü hala geçerli olduğuna göre Allahın daha pek bi sevdiği kulu mu oluyorsun  :))