Bıçak Sanatı - Forum

Taner Çiçek Usta İle Eğeleme Rampası İmalatı.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Taner Çiçek Usta İle Eğeleme Rampası İmalatı.
« Yanıtla #200 : 11 Ocak 2015, 21:44:42 »
Almanyadan buraya kargo pahalı tutar. :D
Basit ama kullanışlı bir aparat daha uygun olacaktır.
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2015, 21:46:26 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #201 : 11 Ocak 2015, 21:58:49 »
Ama yapanın eline sağlık güzel bir alet olmuş...
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #202 : 11 Ocak 2015, 22:01:00 »
Kargosunu geçtim, kullanmaya kıyılmaz. Biblo gibi durur bir köşede. Estetik değeri, bence pratik değerinden kat be kat daha fazla.

Taner Çiçek Ustam, bileme aparatı demişken, bence düz zemine temas eden yeri sadece tekerlek olmamalı.

Küre topuz da olabilmeli. Yani tekerlek veya küre topuz sökülüp takılabilmeli. Tekerlekler tek bir yöne hareketi zorluyorlar. Bu kısıtlama her zaman istenmeyebilir...
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2015, 22:10:45 Gönderen: egeleme_rampasi »

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #203 : 12 Ocak 2015, 15:48:26 »
Eğeleme rampamı kargodan teslim aldım az önce. Paketi açıp kurmadım henüz.

Çok teşekkürler Ustam. Zahmet verdim, hakkını helal et.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #204 : 12 Ocak 2015, 16:11:54 »
Bu arada Esat ustanin 12000 kum Naniwasida aparatin üzerinden gözkirpmis 12000 kum hassas bir aparatla fevlalade keskinlik verecektir . Beyaz kagit celigiyle birlikte o takimlarla calismak büyük bir sans.
Bu arada naniwa ve diger taslarla ilgilenenler bana ulassinlar yeni bir siparis paketi hazirliyoruz.
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #205 : 12 Ocak 2015, 18:19:15 »
Hayırlı olsun güzel günlerde kullan abi. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Kaya

• 2867
« Yanıtla #206 : 12 Ocak 2015, 18:24:24 »
Mustafa biz biraz sana zahmet verelim lütfen kurda bir kaç resim çek meraktan göbeğimiz çatladı haa.... :D

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #207 : 12 Ocak 2015, 18:30:07 »
İnşallah yarın kurarım. Resim de çekeceğim. Artık benim vesikalık fotoğrafım değil, rampanın vesikalık fotoğrafı gözükecek avatar olarak.

Nick'e uygun olsun bari avatar, değil mi ama!  O0

Bu arada Kaya Bey, ödemeyi Salim Ustanın hesabına gecikmeli olarak olsa da yaptım. Sonraki partide de naniva ve liner isterim haberiniz ola!

Son olarak, sabit devirli makita taşlama motoru aldım. Şimdi onu monte edeceğim mini tezgahı yaptırıyorum. Motor sabit duracak, ben profili kontrol edeceğim. Profili çıkartmakta kullanacağım.
« Son Düzenleme: 12 Ocak 2015, 19:02:48 Gönderen: egeleme_rampasi »

Kaya

• 2867
« Yanıtla #208 : 12 Ocak 2015, 18:43:07 »
Mustafa hiç sorun değil lafıda olmaz .Bu aralar Belçika taşlarına bakıyorum Sefa Hocama haniden beri sözüm vardı temiz taşlar el yakıyor hesaplı olan temiz birkaç tane ayarlatıyorum Belçika kotikül isteyenlerde müjde olsun ...Senin isteklerini zaten not almıştık  ;)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #209 : 12 Ocak 2015, 18:57:53 »
Naniwa ve liner mi :)) işte bu güzel haber :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #210 : 12 Ocak 2015, 19:13:37 »
Makitayı eğeleme rampasına tak :) Makinenin kolunun takıldığı yere rampanın çubuğunu takarsın. Ağzın açmada da kullanırsın. 
« Son Düzenleme: 12 Ocak 2015, 19:15:15 Gönderen: Salim Türk »

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #211 : 12 Ocak 2015, 19:19:58 »
Mustafa hiç sorun değil lafıda olmaz .Bu aralar Belçika taşlarına bakıyorum Sefa Hocama haniden beri sözüm vardı temiz taşlar el yakıyor hesaplı olan temiz birkaç tane ayarlatıyorum Belçika kotikül isteyenlerde müjde olsun ...Senin isteklerini zaten not almıştık  ;)

Pendik Güven hırdavat ta (e-hirdavat.com üzerinde. satış yapan yer) raflarda Belçika taşı görmüştüm vaktiyle. Ama ebadına göre epey fiyatlı idi. Kaya bu Belçika taşları yurtdışında da mı pahalı? Bulabildiğin belçika taşlarının ebadı ve fiyatı hakkında bilgi verebilir misin ?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #212 : 12 Ocak 2015, 19:53:24 »
ustam belcika taslari karisik ebaatlarda cok cesit belcika tasi var,
aradigin zannedersem belcika Brocken.

http://i.hizliresim.com/Rbnvm6.jpg
http://i.hizliresim.com/Rbnva1.jpg
http://i.hizliresim.com/31E5BA.jpg
http://i.hizliresim.com/oYO5Pb.jpg

Kaya

• 2867
« Yanıtla #213 : 12 Ocak 2015, 22:29:55 »
Ahmet Abi Belçika taşları doğal taşlarda olan hatalardan dolayı kalite kalite mutlaka anlayan birinin bakıp alması lazım ısmarladığım iki Belçika taşım şu an parça parça oldular bazende içerisinde görünmeyen sert damarlar olabiliyor uğraşıp en son paso bileylemede ağzı bozabiliyor, en iyisi görüp almak .Benim bilgiler ve tecrübem dahilinde gelen taşlardan sadece beğendiklerimi sınırlı sayıda forumdaşıma tavsiye edeceğim...
 bu arada s90v ve m390 cılar bu Belgische Brocken taşının bir özelliğide 69 Rockwell sertliğe kadar çelikleri bileylemek bir bıçak için en son taş ,sert ve sorunlu usturalar içinde çok harika bir ara taş.. 8)

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #214 : 12 Ocak 2015, 22:47:41 »
e-hirdavatın sitesine baktım, Pfeil'in doğal arkansas ve brocken taşlarını satıyor. Rafta gördüğüm üçgenimsi şekilli önü krem-sarı arkası gri renkli ince taş brocken di muhtemelen. Aslında düzgün bir set edinmek lazım, hatta taşların yüzünü tesviye edecek bir aparat ile beraber. Taner ustanın bileme aparatını bir görelim bakalım, ona göre uydururuz belki.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #215 : 12 Ocak 2015, 22:48:49 »
İnşallah yarın kurarım. Resim de çekeceğim. Artık benim vesikalık fotoğrafım değil, rampanın vesikalık fotoğrafı gözükecek avatar olarak.

Bu arada Kaya Bey, ödemeyi Salim Ustanın hesabına gecikmeli olarak olsa da yaptım. Sonraki partide de naniva ve liner isterim haberiniz ola!

Son olarak, sabit devirli makita taşlama motoru aldım. Şimdi onu monte edeceğim mini tezgahı yaptırıyorum. Motor sabit duracak, ben profili kontrol edeceğim. Profili çıkartmakta kullanacağım.
Mustafa Bey kardeşim öncelikle taşlama motorunuz hayırlı olsun.Yalnız profil çıkartırken aman diyeyim çok dikkatli olunuz.Özellikle d2 gibi çelikle çalışırken. Genelde profilin kenar kısımlarını düzelteceğiniz için ufak bir dalgınlıkta ya elinizden çeker alır,ve yahut küçük bir model olduğu için fazla zorlamada Allah korusun taş patlayabilir  :(
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Kaya

• 2867
« Yanıtla #216 : 12 Ocak 2015, 22:50:19 »
Abi ben taşlarımın yüzeyini elmas taşla düzeltiyorum cam gibi oluyor,takım konusunda naçizane tecrübelerimi paylaşmaktan mutluluk duyarım.. :)
 Bu arada Mustafa Bey ve Taner Abiden özür dileriz konuyu bulandırdık biraz ama  O:-)
Makitan hayırlı olsun Mustafa çok iyi bir seçim olmuş...
« Son Düzenleme: 12 Ocak 2015, 22:52:55 Gönderen: Kaya »

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #217 : 12 Ocak 2015, 22:55:46 »

Taşlama motoru derken bunun gibi mi

http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=12887

yoksa bunun gibi birşey mi ?

http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=512

İnşallah ikincisi değildir.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #218 : 12 Ocak 2015, 22:59:14 »
Bencede ilk seçenekteki üründür.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #219 : 12 Ocak 2015, 23:01:34 »
Abi ben taşlarımın yüzeyini elmas taşla düzeltiyorum cam gibi oluyor,takım konusunda naçizane tecrübelerimi paylaşmaktan mutluluk duyarım.. :)
 Bu arada Mustafa Bey ve Taner Abiden özür dileriz konuyu bulandırdık biraz ama  O:-)
Makitan hayırlı olsun Mustafa çok iyi bir seçim olmuş...

Aliexpress ten aldığım bir set elmas bileme var, beğenmeyip kenara attım. Onları bir deneyeyim ama ümitli değilim, hem aşındırmları iyi değil hem de tam düz değiller. Olmadı sırf tesviye için elmas taş alırım.

Ortaokul yıllarından beri kullandığım bir girit taşı var, dolmakalem ucu düzeltmekten bıçak bilemeye kadar. Bir yüzü kullanım hatasından epey deforme oldu.