Bıçak Sanatı - Forum

Taner Çiçek Usta İle Eğeleme Rampası İmalatı.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Taner Çiçek Usta İle Eğeleme Rampası İmalatı.
« Yanıtla #180 : 11 Ocak 2015, 17:05:34 »
Taner ustam yapsın resimleri koyarız o iş kolay 8)
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2015, 17:09:51 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #181 : 11 Ocak 2015, 17:07:19 »
sağolun arkadaşlar.salimle bu konuyu konuşuyorduk pıratik bişey olabilir salim bi linkini göndermişti bana taş masa üzerinde bıçak hareket ettiriliyor pilastik bi aparattı bunun aliminyum ve biraz daha sağlam bişey yapılabilir.tabi sayı çok önemli fiyat için adamlar 12 dolara satıyor bi enjeksion makinası en az 1 günde 1000 adet çıkarır bu aletin ana parçalarını tabi 10.000 adette basabilir 1 günde bu fiyatı etkiliyor.bi çalışalım ne yapabiliriz.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #182 : 11 Ocak 2015, 17:09:28 »
Taner ustam yapsın resimoeri koyarız o iş kolay 8)
osman bazen yanlış fordamıyım diye düşünüyorum. bıçak yapma aletleri formu varmı.bu gidişle zor bıçak yapacaz.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #183 : 11 Ocak 2015, 17:20:37 »
osman bazen yanlış fordamıyım diye düşünüyorum. bıçak yapma aletleri formu varmı.bu gidişle zor bıçak yapacaz.
:D Haklısın ustam bileme aparatıda bitince bıçaklara yoğunlaşırsın.Zaten bir açılınca tutabilene aşk olsun. :D

Bıçakçılıkla alakalı malzeme bitmez bundan sonra oluk açma aparatı,özel üretim perçin çekiçleri vs. vs.  projeleri çıkar.
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2015, 17:23:57 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #184 : 11 Ocak 2015, 17:46:29 »
Taner ustam bu gidişle sektör değiştireceksin  :D

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #185 : 11 Ocak 2015, 17:51:34 »
Taner ustam bu gidişle sektör değiştireceksin  :D
oyle olacak gibi salim.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #186 : 11 Ocak 2015, 18:04:08 »
Taner Abiye tam motivasyon  :2up
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #187 : 11 Ocak 2015, 18:20:52 »
sağolun arkadaşlar.salimle bu konuyu konuşuyorduk pıratik bişey olabilir salim bi linkini göndermişti bana taş masa üzerinde bıçak hareket ettiriliyor pilastik bi aparattı bunun aliminyum ve biraz daha sağlam bişey yapılabilir.tabi sayı çok önemli fiyat için adamlar 12 dolara satıyor bi enjeksion makinası en az 1 günde 1000 adet çıkarır bu aletin ana parçalarını tabi 10.000 adette basabilir 1 günde bu fiyatı etkiliyor.bi çalışalım ne yapabiliriz.

Bıçağın sırtına takılan plastik bir parça mıydı Salim'in gönderdiği ? Şunun gibi birşey yani

http://www.japaneseknifesharpeningstore.com/Mont-Blanc-Super-Togeru-knife-sharpening-guide-jig-p/suptog.htm
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2015, 18:32:58 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #188 : 11 Ocak 2015, 18:25:30 »
Taner Çiçek Ustamızdan özür dilemeliyim aslında. Bu başlığı açarken emrivaki yaptım. Harika bıçak mengenesini görünce kendimi tutamadım.

Sanayide o atölye senin bu atölye benim gezmeme rağmen, resmen paramla rezil olmuştum. İstenileni değil, kafalarındaki yapıyorlardı. Üstelik çürük yapıyorlardı... Umarım anlarsınız beni.

Özür dilerim Ustam, ilk önce size sormalıydım.  :-[
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2015, 18:28:12 Gönderen: egeleme_rampasi »

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #189 : 11 Ocak 2015, 18:33:16 »
Taner Çiçek Ustamızdan özür dilemeliyim aslında. Bu başlığı açarken emrivaki yaptım. Harika bıçak mengenesini görünce kendimi tutamadım.

Sanayide o atölye senin bu atölye benim gezmeme rağmen, resmen paramla rezil olmuştum. İstenileni değil, kafalarındaki yapıyorlardı. Üstelik çürük yapıyorlardı... Umarım anlarsınız beni.

Özür dilerim Ustam, ilk önce size sormalıydım.  :-[
estafurullah mustafa ustam ben butür şeyler yapınca keyf alıyorum. biraz zaman sıkıntımız oluyor. güle güle kullanın.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #190 : 11 Ocak 2015, 18:57:33 »
ahmet ustam masaya temaslı bi modeldi bu deyil.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #191 : 11 Ocak 2015, 19:08:14 »
Benim gönderdiğim aparatın kullanım videosu: http://www.youtube.com/watch?v=iZOM_3Xi8O0
Fakat Taner ustamızın güzel fikirleri var. Bu sistem ile özel taş arama derdi yok. Elinizdeki tüm taşlar ile kullanılabilinir. Taşa temas eden bir yüzeyin olmaması da bence avantaj.

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #192 : 11 Ocak 2015, 19:14:13 »
ahmet ustam masaya temaslı bi modeldi bu deyil.

Stanley in çok eski bir rende tığı bileme aparatından esinlenmiş aşağıdaki dmt marka aparat ta değildir sanırım ?

edit: videoyu mesajı attıktan sonra gördüm, tahmin ettiğim gibi DMT imiş. Az vakit verin resimleri bulup konuya maydanoz olacağım müsadenizle. Aslında ayrı konu olsa daha iyi olurdu belki.
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2015, 19:16:38 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #193 : 11 Ocak 2015, 19:20:02 »
evet bunun gibi biraz daha sağlam olmalı.

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #194 : 11 Ocak 2015, 19:37:34 »
İstediğin tip taşı kullanabileceğin aparatlar bana da kullanışlı geliyor. Üç tipini gördüm. Birisi taşın üzerinde hareket edenler, uzun taş gerektirdiği için işime gelmedi.

Diğeri masanın üzerinde hareket edenler. Aslında bildiğimiz Stanley firmasının 200 modeli diye çok eski bir rende tığı bileme aparatı var. Modern versiyonlara bu ilham vermiştir diye düşünüyorum. Amatör imkanlarla benzerinin imali kolay gibi, uç tarafındaki tutucu kısmı kolayca bıçak tutacak şekle döndürülebilir.

Bu da Stanley 200 ün modern yorumu, mantık aynı ekstradan üzerinde açı dereceleri falan var. Benzer bir tane daha var ama patent uyarısı nedeniyle buraya koymadım.

İstediğin ebat taşı kullanabileceğin ve dairesel bileme yapmayan gördüğüm tek ticari "bıçak sabit taş hareketli" sistemi. Epey teferruatlı ama, sanki taş hareketli olunca daha hızlı bileniyor.

Plastik kalıp maliyeti, enjeksiyon makinesi bulma vs işine girişmek istemezseniz Stanley 200 ü modifiye edip kopyalayıverin gitsin. Arkadaki vidalı tekerlekli kısmı 180 derece döndürülebilir de olursa tam dmt benzeri iş yapar. Yahut  bıçağı tutan ayrı bir parça olur sabit o ana gövdeye iki yönlü bağlanabilir. Muhabbete maydanoz olduğum için de kusura bakmayın, aparat olunca dayanamıyorum.

« Son Düzenleme: 11 Ocak 2015, 19:43:34 Gönderen: a.yuce »

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #195 : 11 Ocak 2015, 19:48:20 »
çok faydalı oluyosunuz ahmet ustam herzaman bilgilerinizden faydalanıyoruz. evet bunun gibi bişey yapılabilir. zaten çok büyük ebatlı bi imalat şu an için uygun deyil.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #196 : 11 Ocak 2015, 20:57:01 »
Ahmet abi ilk verdiklerin genelde ahşap kesicileri bilemek içim kullanılıyor. 
http://www.woodworkersjournal.com/chisel-and-plane-honing-guide-reviews/ burada güzel örnekler var.

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #197 : 11 Ocak 2015, 21:01:19 »
Ahmet abi ilk verdiklerin genelde ahşap kesicileri bilemek içim kullanılıyor. 
http://www.woodworkersjournal.com/chisel-and-plane-honing-guide-reviews/ burada güzel örnekler var.

Doğrudur bunların hepsi ağaç işlerinde ıskarpela ve rende tığı bilemek için kullanılan aparatlar. Bıçak kullanımı için biraz modifiye etmek gerekli, özellikle tutucu kısmını.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #198 : 11 Ocak 2015, 21:16:49 »
hazir ustalar burdayken sorayim. Bugün ankarada hurda eşyaların satıldığı bir pazarda dikkatimi çekti ve satın aldım. Elmas bir cubuk galiba honlama yapmak için kullanılıyor. Küçük bir masat olarak kullanırım dedim. eve geldigimde denedigimde müthiş performans verdi. şimdi bir eğeleme rampasına monte edip kullanmayı düşünüyorum. acaba bu alet ne işe yarar  bilen varmı. internetten baktığımda logosu  UKAM industrial super hard tools diye bir firmaya ait.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #199 : 11 Ocak 2015, 21:41:37 »
Batman(Esat) Ustamızdan rica edelim hazır projesi varken bize de birer tane yapıversin.  ;D

ilk denemelerden sonra daha mükemmel netice alma ümidiyle (arac geometrisi`nin bileme taşıyla paralel olmasi için) ayarlanabilir taş tutucu yaptım. Şimdi mükemmel işliyor ))