İstediğin tip taşı kullanabileceğin aparatlar bana da kullanışlı geliyor. Üç tipini gördüm. Birisi taşın üzerinde hareket edenler, uzun taş gerektirdiği için işime gelmedi.
Diğeri masanın üzerinde hareket edenler. Aslında bildiğimiz Stanley firmasının 200 modeli diye çok eski bir rende tığı bileme aparatı var. Modern versiyonlara bu ilham vermiştir diye düşünüyorum. Amatör imkanlarla benzerinin imali kolay gibi, uç tarafındaki tutucu kısmı kolayca bıçak tutacak şekle döndürülebilir.

Bu da Stanley 200 ün modern yorumu, mantık aynı ekstradan üzerinde açı dereceleri falan var. Benzer bir tane daha var ama patent uyarısı nedeniyle buraya koymadım.

İstediğin ebat taşı kullanabileceğin ve dairesel bileme yapmayan gördüğüm tek ticari "bıçak sabit taş hareketli" sistemi. Epey teferruatlı ama, sanki taş hareketli olunca daha hızlı bileniyor.

Plastik kalıp maliyeti, enjeksiyon makinesi bulma vs işine girişmek istemezseniz Stanley 200 ü modifiye edip kopyalayıverin gitsin. Arkadaki vidalı tekerlekli kısmı 180 derece döndürülebilir de olursa tam dmt benzeri iş yapar. Yahut bıçağı tutan ayrı bir parça olur sabit o ana gövdeye iki yönlü bağlanabilir. Muhabbete maydanoz olduğum için de kusura bakmayın, aparat olunca dayanamıyorum.