Bıçak Sanatı - Forum

Ev kullanıcıları için sessiz iki makaralı Bant Zımpara Makinası

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
Merhaba forumdaşlar sizlerin isteği doğrultusunda uzun zamandır üzerinde çalıştığım bant zımpara makinasını bitirdim. Ev kullanıcılarına, çalışma ortamı küçük olan kişilere göre ufak boyutlu, sessiz bant zımpara makinası buyrun.
Teknik özellikleri ise şöyle;
- 1.5 bg (1.1 kw) motor
- 1250x50 bant zımparaya uygun
- Sabit devirli 12 m/sn bant hızı (zirkodyum ve alüminyum oksite uygun)
- Tek hareketle zımparayı değiştirebilme kolaylığı
- 30 cm arka dayama plaka uzunluğu
- Açılı alt dayama tablası vs ...
Buraya sayılı adette foto yüklüyorum ayrıntılı fotolara facebook hesabımdan ulaşabilirsiniz. Teşekkür ederim.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Çok güzel olmuş Tarık ustam ellerine sağlık  :2up
Tablanın dışında mekanizmada hareketli olsa nasıl olur? İcabında büyük tekeri kullanmak isteyenler için.
« Son Düzenleme: 04 Aralık 2014, 17:06:58 Gönderen: Salim Türk »

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
 :2up Eline sağlık abi birde fiyatını duyalım bu arkadaşın.İstenirse motor devir kontrollü halede getirebilir süper olmuş.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
Super birsey yerde kaplamiyor. Eline saglik fiyati nekadar.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Mükemmel olmuş ellerine saglik

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
Tarık Ustam süper olmuş, beklenen makine fiyatı nedir acaba ?
Ünye

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
Ustam eline sağlık sonunda beklenen makina geldi ha :) peki aşındırma Performansı nasıl diğer Yaptığın makinalarla çok farkımdan mı elbette bende fiyatı merak ediyorum elbette devir ayarlı olursa tabla büyürse fiya ne kadar değişir onu da bilmek isterim ya da mesala değişik aparat takılmaya müsait olucak mı makina tekrar elinize sağlık
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Güzel alet. Tebrikler.

Makinelerle ilgilenmiyorum ama merak ettim; fiyatı nedir Ustam?

Merak ettiğim bir diğer nokta: Modifikasyonlara açık bir yapılanması var mı?

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
Ellerine sağlık Tarık Ustam, böyle bir çalışmaya girmen takdir-e şayan olmuş.. :)

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
hemşerim eline sağlık. olmayanı yaptın sonunda. Birçok arkadaşın derdine derman olacak tam bir balkoncu makinası. ellerin dert görmesin :2up
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
Tarik Ustam ellerine saglik aklimdaki makine budur. Peki fiyat nedir diye soruvereyimm simdi?

Haznedar

• 1576
Çok güzel olmuş Tarık ustam ellerine sağlık  :2up
Tablanın dışında mekanizmada hareketli olsa nasıl olur? İcabında büyük tekeri kullanmak isteyenler için.
Teşekkür ederim Salim ustam.Mekanizma hareketlendirilebilir tabiki de.Ama biliyorsun uygun fiyatlandırma çapında basit çalışmaya müsait bir alet yaptım.
:2up Eline sağlık abi birde fiyatını duyalım bu arkadaşın.İstenirse motor devir kontrollü halede getirebilir süper olmuş.
Teşekkür ederim Osman fiyat bilgisini burada paylaşmak iyi olmaz özelden yazarım derhal.devir kontrol için ise motor 220 olduğu için elektrik bilgisi olanlara sormak lazım buna olabilirmi diye :)
Super birsey yerde kaplamiyor. Eline saglik fiyati nekadar.
Teşekkür ederim.Fiyat bilgisi için özelden dönüş yaparım. :2up
Tarık Ustam süper olmuş, beklenen makine fiyatı nedir acaba ?
Teşekkür ederim Mesut Abi
Ustam eline sağlık sonunda beklenen makina geldi ha :) peki aşındırma Performansı nasıl diğer Yaptığın makinalarla çok farkımdan mı elbette bende fiyatı merak ediyorum elbette devir ayarlı olursa tabla büyürse fiya ne kadar değişir onu da bilmek isterim ya da mesala değişik aparat takılmaya müsait olucak mı makina tekrar elinize sağlık
Teşekkür ederim.performansı çok iyi motor 1.5 bg olduğu için bayılma yapması mümkün değil kıvılcımlardan anlaşılıyordur zaten ;D.sizin önerileriniz diğer yaptığım profesyonel makinaya uyum gösteriyor.istenildiği taktirde makinayı alan kişi gerekenleri yapabilir.
Güzel alet. Tebrikler.

Makinelerle ilgilenmiyorum ama merak ettim; fiyatı nedir Ustam?

Merak ettiğim bir diğer nokta: Modifikasyonlara açık bir yapılanması var mı?
Teşekkür ederim. Modifikasyon derken benim elimden gelen bu kadar oldu  :D Tabiki de modifikasyona uygun alan kişi isteği şekilde değerlendirebilir.
Ellerine sağlık Tarık Ustam, böyle bir çalışmaya girmen takdir-e şayan olmuş.. :)
Teşekkür ederim.  :2up
hemşerim eline sağlık. olmayanı yaptın sonunda. Birçok arkadaşın derdine derman olacak tam bir balkoncu makinası. ellerin dert görmesin :2up
Teşekkür ederim Hemşerim.Çok da güzel oldu inşallah derman olur. ;D
Tarik Ustam ellerine saglik aklimdaki makine budur. Peki fiyat nedir diye soruvereyimm simdi?
Teşekkür ederim Alper Hocam. fiyat bilgisi için özelden dönüş yapıcam

Haznedar

• 1576
Mükemmel olmuş ellerine saglik
Çok teşekkür ederim.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
En sonundaaaa. İlk bakışta grizzly ve kalamazoo lara benzettim ama sonra tablete attığım resimlerin kaynağını buldum, aly grinder

http://ukbladesforum.co.uk/forum/showthread.php?t=1261

http://www.britishblades.com/forums/showthread.php?187154-my-ali-grinder-is-ready!&p=2332753#post2332753

Tarık usta eline sağlık sağlam bir alet çıkartmışsın

* tablanın bağlantı noktası yıkarıda kaldığı için bağlantısı S şeklinde olmuş. Bunu düz hale getirmek mümkün  olsa işçiliğin azalır.

* aslında aşağıda olması scandi ağız açma ve bıçak bileme için ayrı tip bir sehpa bağlama imkanı veriyor, remini bulursam yüklerim aksesuar olarak pakete eklenebilir. Ucuna boru kaynatılmış dar uzun bir sehpa tipi basitçe

* kalamazoo nun aynı yapıdaki aleti yataya döndürülebiliyor. Motor bağlantı flanşından sanırım.

* Bir arkadaş sormuş  230V tan çalışan monofaze motora invertor ile hız ayarı olmuyor, motoru trifazeye çevirmek gerekir. Teorik olarak çift devir asenkron motor var ama bulunabilir ve makul fiyatlı birşey mi bilmiyorum.

fiyat özelden soruluyor anladığım, mesaj atarım.
« Son Düzenleme: 04 Aralık 2014, 19:41:29 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Tarık Usta gerçekten kompakt bir makina olmuş, çok kullanışlı bence. Ellerine sağlık, bir fiyat bilgisi de bana verirmisin.

Haznedar

• 1576
En sonundaaaa. İlk bakışta grizzly ve kalamaazoo lara benzettim ama sonra tablete attığım resimlerin kaynağını buldum, aly grinder

http://ukbladesforum.co.uk/forum/showthread.php?t=1261

http://www.britishblades.com/forums/showthread.php?187154-my-ali-grinder-is-ready!&p=2332753#post2332753

Tarık usta eline sağlık sağlam bir alet çıkartmışsın

* tablanın bağlantı noktası yıkarıda kaldığı için bağlantısı S şeklinde olmuş. Bunu düz hale getirmek mümkün  olsa işçiliğin azalır.

* aslında aşağıda olması scandi ağız açma ve bıçak bileme için ayrı tip bir sehpa bağlama imkanı veriyor, remini bulursam yüklerim aksesuar olarak pakete eklenebilir. Ucuna boru kaynatılmış dar uzun bir sehpa tipi basitçe

* kalamazoo nun aynı yapıdaki aleti yataya döndürülebiliyor. Motor bağlantı flanşından sanırım.

* Bir arkadaş sormuş  230V tan çalışan monofaze motora invertor ile hız ayarı olmuyor, motoru trifazeye çevirmek gerekir.

fiyat özelden soruluyor anladığım, mesaj atarım.

Teşekkür ederim Ahmet abi.buna ek olarak birşey yapmayı düşünmüyorum Abi.çünkü maliyeti uygun olması öncelikli olduğu için..bundan sonrası alan kişi kendi imkanlarınla yapması daha iyi olacak. Baya bir yorgunluk oldu bana diğer makinalrın arasında bunu yapmak.Tabibunu da yatay çalıştırmak mümkün olabilir o benim aklımda fakat baya bir zaman sonra hayata geçiririm onu.İnvertör olayını aydınlatmam süper oldu teşekkür ederim.
Tarık Usta gerçekten kompakt bir makina olmuş, çok kullanışlı bence. Ellerine sağlık, bir fiyat bilgisi de bana verirmisin.
Teşekkür ederim Sefa hocam Sizlerden bunları duymak gurur verici.

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
   Çok güzel,kullanışlı görünüyor.Ellerinize sağlık. :2up :2up :2up

Haznedar

• 1576
   Çok güzel,kullanışlı görünüyor.Ellerinize sağlık. :2up :2up :2up
Teşekkür ederim Düşünceleriniz için... :)

ilerleyen zamanda da çalışır haldeki videolarını ekleyeceğim.

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
tarık ustam eline sağlık çok güzel olmuş tamda formun ihtiyacı olan bi ürün.değişik aparatlarda takılanilirolmasda çok iyi.bide ev kullanıcıları için sessiz olması önemli dışınada sesi azaltan bi kabin olabilir.

Haznedar

• 1576
Teşekkür ederim Taner usta.değişik aparat takılabilen model var ustam ;D.makina gayet sessiz, gerek duyulursa oda senden olsun be ustam.