Kısa bir araştırma yaptım... Pratik tecrübem olmadığı için sadece teorik olarak bulduğum bazı bilgileri aktarmak istedim.. Yurtdışında bulunan polisaj diskleri sertten yumuşağa doğru sınıflandırılmakta... sert olanlar daha çok aşındırmak ve yumuşak olanlar ise daha çok parlatmak için kullanılıyor.. Disklerin üzerinde kullanılan dikiş stili ise bu sert veya daha yumuşak olan kumaşların kıvrımlara daha iyi adapte olmasını veya sık dikişli olarak daha düz ve daha çok aşındırma yapmasını sağlıyor... Üzerlerinde kullanılan ve sürekli kafa karıştıran farklı renklerdeki bileşenler için kesin bir şey söylemek pekte mümkün değil, zira her marka veya mağazada aynı işi gören farklı renklerde veya farklı işleri gören renkleri aynı bileşenler gördüm... Bu yüzden şu renk şu işe yarar diye kesin bir şey söylemek mümkün değil..ancak iyi haber hemen her web sitesi sattığı farklı renk bileşenlerin tam olarak ne amaç için kullanılması gerektiğini, hangi bileşenden sonra veya önce uygulanması gerektiğini ve hatta hangi tip disk ile kullanılması gerektiğine kadar net bir şekilde açıklamış.. Genel mantık sizinde tahmin edebileceğiniz gibi daha çok aşındıracak bileşenler daha sert ve sık dikişli disklerle ve parlatma aşamasına doğru ilerledikçe daha temiz sonuç bırakan bileşenler daha yumuşak diskler ile kullanılmakta... Bu bilgilerin yanı sıra rastladığım bir takım faydalı uyarılarıda aşağıda listeliyorum:
1) Polisaj aşamasında disk izleri çıkacak olursa bunlardan izin çıktığı alanı nemlendirip üzerine nişasta dökerek ve tekrar polisajlıyarak kurtulabilirsiniz
2) 1 diskin üzerinde farklı bileşenler asla üst üste sürülmemeli, her bir bileşen için farklı bir disk kullanılması en sağlıklısı veya diske farklı bileşen sürülmeden önceki iyici temizlenmiş olmalı. (Bu iş için kullanılabilecek özel bir aletin resmini ekliyorum)
3)Diske bileşen uygularken az ve sık kuralı takip edilmeli. çok fazla bileşen diskin üzerini aşırı kaplayarak kaygan ve işe yaramaz bir yüzey oluşturur. Sadece 1 saniye boyunca bileşeni sürün ve daha sonra gerektikçe aynı şekilde tekrarlayın. Fazla sürülmüş bileşenin olduğunu polisajlanan yüzey üzerinde kalan siyah birikintiden anlayabilirsiniz.
4) Polisajlanan objenin fiziki şekline çok dikkat edin ve bunu dikkate alarak obleyi diske yaklaştırın. Zira disk yanlış açıda dikine yaklaştırılan objeleri kolayca kaparak size geri fırlamasına sebep olabilir.
5) İki temel polisajlama hareketi: Aşındırmak veya Parlatmak için kullanılır: Aşındırmak için objeyi size doğru dönen bir diske orta sert baskıda ve tekerin döndüğü yönün aksine (yukarıya doğru hareketle) sürtün. Parlatmak için ise orta hafif baskı ile tam aksini yapın (döndüğü yöne doğru sürtün).
Şimdilik bulabildiğim basit bilgiler bu kadar pratik yaparak konu hakkında daha çok öğrenmeye çalışıcam artık

..