Bıçak Sanatı - Forum

kampçı arkadaşlar,yanında kılıç taşıyormu

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
Ynt: kampçı arkadaşlar,yanında kılıç taşıyormu
« Yanıtla #20 : 27 Kasım 2014, 22:31:46 »
bence bu çok sert kornalar oluyor, yabancıların uyuyanları uyandırma şakası yaparken hep kullandıkları sprey tarzı bi korna adını bilmediğimden böyle diyorum, onun sesi hepsini korkutur aslında ::)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #21 : 27 Kasım 2014, 22:58:45 »
bence bu çok sert kornalar oluyor, yabancıların uyuyanları uyandırma şakası yaparken hep kullandıkları sprey tarzı bi korna adını bilmediğimden böyle diyorum, onun sesi hepsini korkutur aslında ::)

Devrim sese alışıyor hayvanlar.
Okinawian

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #22 : 27 Kasım 2014, 23:02:56 »

alışıyor derken ustam bunu böyle hayvanla karşılaştığımız anda bi zortlatıp kaçtığında bizim de gitmemiz lazım ::) yoksa aynı sesi çıkararak ilerlersek tabi ki alışır
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

kebude

• 78
  • Ali Kebude - 1978
  • Meslek: Inşaat mühendisi
  • Yer: Adana
« Yanıtla #23 : 27 Kasım 2014, 23:20:25 »
Kılıç taşımak hiç aklıma gelmedi. Doğada dikkatli olmaya ve hayvanların yoluna cikmamaya çalışıyorum. Ani bir karşılaşma durumunda donup kaliyorum. Aklıma gelen tek şey dua etmek. Her zaman işe yaradı. ;)
Emeksiz yemek olmaz...

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #24 : 28 Kasım 2014, 00:23:57 »
Bir avci ve doga tutkunu olarak bıçaksiz asla dogaya cikmadim. Ama hiçte 20 cm den uzun biçak tasimadim. Zaten daha uzun bi bıcakla jandarmayla karsilasmak istemessiniz. Ayrica özellikle bi hayvanla gögus göğüse muharebe yapma niyetiyle cıkmiyorsaniz kılıç gibi uzun bir kesici rahatsizliktan baska birşey vermez. Yanimda kuş avina bile ciksam domuz kursunu ve elimde varsa kaucuk mermilerden bulundurmaya özen gösteririm. Ha av degilde mantar toplama yada geziyse maksat az çok nerede neyle karşilasacağinizi kestirebilmeniz lazım. Dikkatli ve her zaman hazirlikli olmakta fayda var. Gidilen bolgeye ilk gidişinizse yerel halktan bilgi almak önemli. Cogu zaman bir kaya bir ağac bir toprak yigini domuzdan kurtarabilir. Etrafta güvenli bir nokta bulunmasina dikkat etmek gezi esnasinda bu tip yerleri göz önunde tutmak iyidir. İte dalasmaktansa çaliyi dolasmak her zaman en iyi yoldur. Ha illede yavrulu bir anne ayiyla karsilasacaksaniz ki en tehlikeli hayvandir dogada son care bicakta kilicla ayni isi görecektir. Yani parcalanmadan bir iki cizik atabilirsiniz :)
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

haci

• *
  • 22
  • Meslek: elektrik
  • Yer: malatya
« Yanıtla #25 : 28 Kasım 2014, 08:58:24 »
Doğaya çıkmak insanın en dogal hakkıdır tabi ama unutmamak gerekirki orası onlara ait misafir olan biziz hayvanların yaşam alanına git işgal et doğal olarak saldıracaktır.Aslında Serdar Kılıç programına başlarken güzel bir ifadesi var DOĞAYLA MÜCADELEMİ İMKANSIZDIR ANCAK ONUNLA YAŞAMA BECERİLERİNİZİ GELİŞTİRİRSENİZ BAŞA ÇIKABİLİRSİNİZ.Bana birşey saldırırsa ne yaparımdan  önce ne yaparsam hayvanları tahrik etmem demek gerekir .

kebude

• 78
  • Ali Kebude - 1978
  • Meslek: Inşaat mühendisi
  • Yer: Adana
« Yanıtla #26 : 28 Kasım 2014, 09:12:04 »
Devrim bahsettiğin Vuvuzela gibi bir şey mi?
Emeksiz yemek olmaz...

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #27 : 28 Kasım 2014, 09:26:42 »
Devrim bahsettiğin Vuvuzela gibi bir şey mi?
Maç kornası diye arayın çıkıyor.Bir hava tüpü ve kornadan ibaret
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #28 : 28 Kasım 2014, 09:42:03 »

alışıyor derken ustam bunu böyle hayvanla karşılaştığımız anda bi zortlatıp kaçtığında bizim de gitmemiz lazım ::) yoksa aynı sesi çıkararak ilerlersek tabi ki alışır

Hayvandır korna çalınca korkuyla üstüne saldırırsa ne yapacaksın? Barut kokusuna gelmediklerini tecrübe ettim ama kesin bir şey söylenemez.
Okinawian

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #29 : 28 Kasım 2014, 10:04:08 »
Biber gazı abicim bu işin kesin çözümü bu. hangi hayvana sıkarsanız sıkın size kaçmak için gerekli zamanı kazandıracaktır.

Selim Atalay

• 253
  • Meslek: Maden mühendisi/Kamu
  • Yer: Kocaeli/Tavşanlı
« Yanıtla #30 : 28 Kasım 2014, 10:12:20 »
Önce tüfek neden tutukluk yapar onu bilmek lazım sonra tutukluk nasıl giderilir onu bilmek lazım.Film fantezilerini bir kenara bırakalım.İnsan hayvana iki nedenle ölümcül güç kullanır.Birincisi avlanmak için ikincisi kendi canını korumak için.Zahirde avantaj birinci eylemdeymiş gibi gözükse de durum aslında öyle değil.Kişiler kendi taktik avantajlarını kendileri yaratır.Tarih av olan avcılarla doludur.

Bu nedenle eğitim ve olacakları öngerebilmek esastır.Bölge hakkında bilginiz yoksa;, silah , balta ,bıçak kullanımı hakkında bilginiz yoksa dezavantajlı durumdasınız.Kılıç ta taşısanız durum aslında değişmeyecek.

Ortaçağda avcılar kılıç ve mızrakla yabani hayvan avı yaparmış.Bunun için özel üretilmiş kılıçlar var.Felsefe daha önemli. Burada amaç bir nevi savaşçının yakın dövüş yeteneklerini test etmek kendini güvenini ortaya koymak.

http://en.wikipedia.org/wiki/Medieval_hunting

Günümüzde buna en yakın örnek İspanyol  boğa güreşidir.O kırmızı pelerinin altında aslında bir kılıç vardır ve matador son hamlede kılıcı boğaya saplar.Tarih boğanın boynuzu matadorun af buyrun başka bir yerine sapladığı olaylarla doludur.

Eğer kılıcı bu nedenle taşıyorsanız tüm taktik avantaj sizden yana olmalı ve kullanmasını çok iyi bilmelisiniz.Bu bile yeterli olmayabilir.
memento audere semper

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #31 : 28 Kasım 2014, 10:51:37 »
Biber gazı abicim bu işin kesin çözümü bu. hangi hayvana sıkarsanız sıkın size kaçmak için gerekli zamanı kazandıracaktır.
benim de aracımda biber gazı var yanlış anlaşılmasın klasik levye muhabbeti için taşımıyorum biber gazını ben hep şunu düşünürüm beklenmedik bir zamanda yahut planlı yapılan bir seyehatte aracın bozulması kaza yapıp sağ kalmak ısssız bir yerde kalmak karda yolda mahsur kalmak gibi bir durumla karşılaşırsam diye aracımda birden fazla çakmak birden fazla bıçak-çakı bulundururrum hep elbette biber gazı da var bunun öncelikli nedeni olası vahşi hayvan saldırılarından korunmaktır. duyduğum bir örnek olayda tipide aracına zincir takmaya çalışan adamı kurdun parçalamasını ve yemesini karısı ve küçük çocuğu aracın içinden izlemek zorunda kalır. böyle durumlarda ihtiyacım olacağını düşündüm hep. ama polislerle yaptığım bir muhabbette biber gazını köpeğe sıktıklarını ama köpeği etkilemediğini söylemişlerdi evet biber gazı denen birşey var ama köpekte işe yarramı kurtta yarra mı ayı da yarar mı bilmek lazım..
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #32 : 28 Kasım 2014, 11:02:12 »
benim de aracımda biber gazı var yanlış anlaşılmasın klasik levye muhabbeti için taşımıyorum biber gazını ben hep şunu düşünürüm beklenmedik bir zamanda yahut planlı yapılan bir seyehatte aracın bozulması kaza yapıp sağ kalmak ısssız bir yerde kalmak karda yolda mahsur kalmak gibi bir durumla karşılaşırsam diye aracımda birden fazla çakmak birden fazla bıçak-çakı bulundururrum hep elbette biber gazı da var bunun öncelikli nedeni olası vahşi hayvan saldırılarından korunmaktır. duyduğum bir örnek olayda tipide aracına zincir takmaya çalışan adamı kurdun parçalamasını ve yemesini karısı ve küçük çocuğu aracın içinden izlemek zorunda kalır. böyle durumlarda ihtiyacım olacağını düşündüm hep. ama polislerle yaptığım bir muhabbette biber gazını köpeğe sıktıklarını ama köpeği etkilemediğini söylemişlerdi evet biber gazı denen birşey var ama köpekte işe yarramı kurtta yarra mı ayı da yarar mı bilmek lazım..

Ayı kardeşler için ayrı spreyler var. Biraz yangın söndürücü ebatlarında.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bear_spray
Okinawian

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #33 : 28 Kasım 2014, 11:05:20 »
evet ona bakmıştım ama gerçekten de yangın söndürücü kadar var. şöyle kabaca baktığım videoların birinde uygulamasını gördüm hayvanat bahçesi gibi bir yerde adama saldırınca sıkıyorlar 1 metre uzaklaşıp yerleri deşeliyor sinirle. ama kaçmıyor bu önemli!
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #34 : 28 Kasım 2014, 11:45:33 »
Aşırı yüksek ses çıkartmaya gerek yok eskilerden bu tarz bilgileri alabilirsiniz.10 yaşıma kadar köyde yaşadım ayı başta olmak üzere yabani hayvan çoktur bizim oralarda.Rahmetli dedem bazen yanına alırdı beni odun toplamak olsun ,mantar olsun yada av olsun.Her zaman ara ara sanki 300 400 metre ilerideki birine seslenme şeklinde birşeyler söylerdi (ho hooo hey gibi :) ).
Bence önce insanların temel hisleri ve doğayla olan ilişkisini tekrar geliştirmeye ihtiyaç var.Şayet kendinizi savunacaksanız önce bilgi sonra uygulama ve devamında tecrübe lazım.
Kısaca kılıç yada bu boyutta bir cisimle doğada dolaşmak yada sabit kampta yanında devamlı büyük birşeyle dolaşmak pek kolay olmayacak.
Yeterince tecrübe yoksa kesinlikle en az bir tecrübeli 3 4 kişiyle doğa yürüyüşleri yapın.O zaman kendinizi rahat ve güvende hissedersiniz.xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #35 : 28 Kasım 2014, 18:15:07 »
Valla benimde kullanmışlığım yok da bizim hanım köpekten çok korkuyo, yanında bulunsun güven versin diye aldım. tüpün üzerinde de köpek ayı saldırgan insan hayvanı resmi falan vardı işe yaramıyosa fenaa.. :)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #36 : 28 Kasım 2014, 18:49:30 »
Evet gaza güvenip ite kurda delikanlılık yaparsak ve işe yaramıyorsa vay halimize  :D

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #37 : 15 Aralık 2014, 11:16:17 »
Bursada lise okuduğum zamanlar sadece küçük bir bıçak ve sırt çantasıyla uludağa kestane toplamaya çıkardık, hafta sonları cumartesi pazar günlerinde, müthiş bir yer ayı olduğunu yerel halk tan öğrenmiştik ama hiç karşılaşmadık biraz sesli hareket ederseniz yaban hayvanları siz daha yaklaşmadan uzaklaşırlar,eteklerden itibaren yürüyerek irtifa yükselterek kah yoldan kah ormanın içinden giderdik tabi ekip olarak en az 4 veya 5 kişi olurduk,sadece bir seferinde 2 kişi çıktık oda inmekte geç kaldık hava birden kararmaya başladı yarı yolda iken yokuş aşağıya sırtımızda kestaneler bir inişimiz vardı hiç durmadan tempolu koşuyla patika yollardan koşa koşa indik,ormanlık kısımdan bir an önce çıkmak istiyorduk hava kapalı olduğundan ve fener yanımızda olmamasından dolayı karanlığa kalmak istememiştik , eteklere geldiğimizde yavaşladık ama hava iyice kararmıştı.şehre yaklaşınca zaten biraz ışıklardan dolayı giriş noktamıza geldiğimizi anladık tabi bir müddet daha ıssız ama ormanlık olmayan bölgeden ilerleyerek şehre giriş yaptık,derin bir ohh çektik.yaptığımız hata 1 saatlik hesaplama hatası yaptık inerken normalde belirlediğimiz saatte dönüşe geçmemiz gerekiyordu,biraz ağırdan alınca yarı yoldan sonra hızlı tempoyla arayı kapatmaya çalıştık.