Mert, hayvanlara karşı kimse kılıç taşımaz. Doğada bir hayvanla karşılaşma olasılığı var diye ortalıkta kılıç taşımayı kimse tercih etmez. Hayvana rastlama olasılığın bununlar bir insanı yada bir görevliyi işkillendirme olasılığından çok daha azdır.
Hadi diyelim ki ıssız adadaki ormanlarda geziyorsun ve keyfine göre takılıyor, istediğin aleti seçiyorsun. Bu durumda bile kılıcı boyu uzun olduğundan dolayı istemezsin. Tamam, hayvana daha uzaktan müdahale edersin ama gariban hayvan kılıcın ne olduğunu bilip de korkup uzak durması gerektiğini anlayana kadar çoktan dibine gelirse artık kılıç kısa mesafeden bir işine yaramaz. Sık bitki örtüsü de büyük bir aletin kullanılmasını zorlaştırır.
Hayvanlar seni görüp duysunlar, sen de onları cezbedecek yiyecek kokusuyla, su yakınında bulunmanla, yavrularına yaklaşmakla, avlarına, beslenmelerine karışmakla germe.