Arkadaşlar,aklımdan geçen bazı fikirleri buradan anlatmak-sormak istiyorum.Dün ayrı bir konuda biraz bahsetmiştim aslında ama gerçek yeri burası.Dövme işlemiyle çeliğin çok iyi özellik kazanmadığı daha önceden konuşulup tartışılmış forumda,daha doğrusu elde çekiçle dövmeyle bunun gerçekleşemeyeceğinden bahsedilmiş.O zaman ne yapacağız?Lamayı mengeneye bağlayıp,canavarla ağız açacağız.eğeyle düzelteceğiz,zımpara yapacağız.ortasından balyozla biraz eğdik mi,alın size KATANA

Değerli dostlarım,Sayın ustalarım bu söylediklerim tamamen şakaydı,yanlış anlaşılmasın.Ben bunu istemiyorum.Lafa nereden başlıyacağımı da doğrusunu isterseniz bilemiyorum.az kelimeyle anlatmak istiyorum,fakat kısaca anlatılamayacak kadar Büyük bir iş bu.KATANALARIN kabaca ölçüsüsünü verecek olursak,5-7mm kalınlık-30-35mm en ve 101-104cm uzunluktan oluşuyor.Benimse aklımdan şunlar geçmekte;Katana yapılacak çelik lamanın 3/1 kısmı aynı kalınlıkta kalacak şekilde,3/2 lik kısmını ısıtıp çekiçle yanak kısımlarını dövmek,belli bir forma sokmak.Başlangıç için bu yeterli gelecek bana.Bir de 7mm lik lamayı(en 38mm)bu yöntemle bile yapacak olsam,eni dövmeyle birlikte daha da artıcak.örneğin 45mm en olucak,dolayısıyla oluşacak fazlalığı kemek zorunda kalıcam ve çelik zaiyatı olucak.Ustalarım bu konuda vereceğiniz tavsiyeler benim için altın değerinde.Aslında 1'' ene sahip ve 7mm kalınlığa sahip bir lama bu işe daha uygun gibi.Fakat o ölçülerde maalesef çelik yoktu.Bir bakıma mecburen almak zorunda kaldım.