Sevgili Ustalarım ve arkadaşlarım,konu yaklaşık 1.5 ay önce Katana yapmaya karar verdim.Bu zaman içinde ne yaptığımı soracak olursanız,ne siz sorun ne de ben söyliyeyim.Açıkçası forumda önceki yıllarda bazı denemelere teşebbüs edilmiş,bunları okudum.Tabi hiç bıçak yapmamış olan kişilere bile ustalarımız birşeyler anlatmış.Bu işin inceliklerini,önce bıçak yapmayı denemelerini v.s Ama tahammül sınırlarını biraz zorlamışlar

velhasıl bunları düşünüp tarttım.acaba böyle birşeye girişirsem ayıp olur mu?düşüncesiyle biraz çekindim.Sefa ustamıza danıştım.Sağolsun bana bunda çekinilecek birşey olmadığını,hem foruma katkısı olacağını,benim denememle çok kişinin yardımcı olacağını ve de öğreneceğini söyleyerek manevi güç-destek verdi.Yeni bir konu açmamı önerdi.Ben de peki ustam sen nasıl istersen deyip,Siparişini verdiğim çeliklerin elime ulaşmasını bekliyeyim ve ozaman açayım demiştim.O gün geldi ve konuyu açıyorum.Arkadaşlar,kılıç konusu okadar zor okadar karışık bir konu ki anlatamam.Kılıç yapması bir sanatsa,aksesuarlarını yapıp hazırlaması apayrı bir sanat.Bunun ben bilincindeyim.Hala araştırmalarım devam ediyor.İtiraf edeyim kafamda oluşan birkısım fikirleri Sefa ustama danışayım dedim.Şu yazdığım paragraf kadar cümlenin hepsi aslında ayrı bir soruydu

Ustam tabi bunu hemen farketmiş olacakki araştırmalarıma çok yönlü devam etmemi,ama herzaman aklımda kalanları sorabileceğimi,yardımcı olacağını söyledi.Peki şuana kadar ben ne yaptım?anca katananın bazı malzemelerini alabildim.En ince ayrıntısına kadar öğrendiklerimi buradan anlatacağım ve takıldığım yerleri de sürekli buradan ustalarıma soracağım arkadaşlar.Amacım bu yapım işini layıkiyle gerşekleştirebilmek.