Bıçak Sanatı - Forum

neden W2..?

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Ynt: neden W2..?
« Yanıtla #20 : 25 Kasım 2014, 00:24:21 »
yanlız şöyle bır durumda var.çelıkler sertıfıkalımı..?  özgurun amerıkadan getırdığı dört adet 1095 lamanın canına okuduk . kırılanlar çatlayanlar, sadece bır tanesınde ıstedığımız kontrastı yakaladık oda ıkıye ayrıldı..  yanı çelığın W2 olduğu garantı olmalı yoksa zıyan olur. aslında bır tanesınden bır bowıe yapmak lazım test amaçlı  O:-)
Valla ustam sertifika yok,aklıma kurt düştü şimdi benim de  ::)  7mm yi katana yapayım.5,5mm den 2 numune göndereyim istersen.bıçakların 1i senin biri benim olsun nedersin  :) hem dövmeli hamonlu bir bıçağım olur bu sayede  ;D
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

• 1805
« Yanıtla #21 : 25 Kasım 2014, 00:30:36 »
Şöyle de olur ustam,ben eniyisi yanına gelip hem meslek(dövme-hamon) öğreneyim,hem de kırılma anını bizzat izleyeyim olmaz mı  :) şaka bir yana da insanın emek veridiği  birşeyin zarar görmesi can sıkıcı bir durum olsa gerek ustam.Tabi çeliğe su vermede bu sonuçların olması kuvvetle ihtimal.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #22 : 25 Kasım 2014, 10:44:56 »
Taner Usta ve bitmeyen W2 tutkusu  :) Ayarlayabilirsem bi yerden sürpriz bekliyorum, o zaman W2 ye doyurucam seni desem yeridir.
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #23 : 25 Kasım 2014, 10:52:44 »
Ustalara bak ustlara sizinle gururduyuyorum ;D
Hepsi birer uzman  :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #24 : 25 Kasım 2014, 11:07:45 »
Taner Usta ve bitmeyen W2 tutkusu  :) Ayarlayabilirsem bi yerden sürpriz bekliyorum, o zaman W2 ye doyurucam seni desem yeridir.

bak ben buna şapka cıkarırım kolay gelsin  :2up :2up :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

• 1805
« Yanıtla #25 : 25 Kasım 2014, 11:08:21 »
W2 ve birkaç tane daha karbon çeliğin şu haki rengine bayılıyorum.Bir de hamon varsa olay bitmiştir.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #26 : 25 Kasım 2014, 11:21:27 »
w-2 çelği dünyada en cok kulanılan celik olmasına rağmen pekte bulunmayan bir çelik  ömer bey arkadaşımız 3 kg lik malzemeye inat etmiş kargo dahil 300 tl iyi fiyat iyi başlangıç ilk başlarda bende cok çelik getirtmiştim türkiyeye ama w-2 için gereklimi düşünmek lazım
bunun yerine eski alman malı eğeleri bulursanız veya ingiliz onlar zaten w-2 çelikten imal ediliyor bu bıçak ingiliz eğesi  piyasada bazen denk geliyor gecen ben buldum birtane 2cm kalınlık 60cm uzunluk  ;)

zamanınız ve paranız varsa uğraşın derim ama eski eğeye denk geldiğinizde direkt alın :)

• 1805
« Yanıtla #27 : 25 Kasım 2014, 12:23:35 »
Sağolasın Özgür ustam.aslında dediğine aynen katılıyorum ve şu dövme işine acayip kafaya takmış durumdayım.hem böylelikle bıçaklara istediğin formu veriyorsun,ne bileyim,öyle canavarla falan talaş kaldırıcam diye fazla uğraşmamış oluyorsun.En önemlisi de dövme sayesinde çelik sıkışmış ve verimli bir nitelik kazanmış oluyor.Herşeyin farkındayım aslında ama ah şu yer meselesi,imkansızlıklar yokmu.Geçen gün sert lehim kaynağı için şaloma takımı aldım.bunu kaynak işlerinde ve en önemlisi ısıl işlem ocağı yapıp burada kullanmak niyetindeyim.akşam fotolarını koysam ve sizin önerilerinizi alsam çok sevinicem ustam.dövme işine ufaktan başlama niyetindeyim.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #28 : 25 Kasım 2014, 12:44:09 »
Abi ne yazık ki dövme sayesinde moleküler sıkışma insan gücüyle yapılabilecek iş değil bilimsel kaynaklar aksi tespitte bulunuyor.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5346
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

• 1805
« Yanıtla #29 : 25 Kasım 2014, 13:45:50 »
Valla Osmancım paylaşım için çok teşekkür ediyorum yalnız biraz aklım da karışmadı değil.Biraz ikilemde kaldım.Gördüğüm kadarıyla ustalarımız da öyle.Demekki eski insanlar şimdiki bizler gibi hazır lama bulamadıklarından olsa gerek,hammaddeden döverek çelik üretmek zorunda kalmışlar.Mesela geleneksel bir kılıç yapmaya kalksak aslına uygun yapıcaz diye bu dövme işi şarttır diye düşünüyordum.Elim kolum bağlandığından bir hamlede bulunamadım.Emre ustamın yazdıklarına bakılırsa hazır çeliği dövmek tane iç yapısını bozuyor ve zarar veriyor.Şimdi gel de çık içinden çıkabilirsen.Anlaşılan biraz daha ustalarımızın fikirlerine ihtiyacımız var  O:-)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #30 : 25 Kasım 2014, 13:54:40 »
Valla Osmancım paylaşım için çok teşekkür ediyorum yalnız biraz aklım da karışmadı değil.Biraz ikilemde kaldım.Gördüğüm kadarıyla ustalarımız da öyle.Demekki eski insanlar şimdiki bizler gibi hazır lama bulamadıklarından olsa gerek,hammaddeden döverek çelik üretmek zorunda kalmışlar.Mesela geleneksel bir kılıç yapmaya kalksak aslına uygun yapıcaz diye bu dövme işi şarttır diye düşünüyordum.Elim kolum bağlandığından bir hamlede bulunamadım.Emre ustamın yazdıklarına bakılırsa hazır çeliği dövmek tane iç yapısını bozuyor ve zarar veriyor.Şimdi gel de çık içinden çıkabilirsen.Anlaşılan biraz daha ustalarımızın fikirlerine ihtiyacımız var  O:-)

tane iç yapısını bozmak diye birşey yok yahu elinde var 7mm kalınlık 38mm genişlikte malzeme tabiki bunu döverek şekillendireceksin  akabinde yumşatıp veya yumşatmayıp temizliği yaparsın ısıl işlemden önce 3 kere normalizasyon hop eski haline döner sıkıntı olmaz  ;)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #31 : 25 Kasım 2014, 13:56:01 »
Dövme yapmayın denmiyor zaten abi elinizde kullanamayacağınız bir boyutta bir parçayı istediğiniz şekle getirip kullanabilirsiniz ama dövmenin çeliğe metalurjik açıdan sağlamlık yada molekül sıkılaşması sağladığını düşünmeyin deniyor yapısı bozulan çelik normalizasyon süreci sonunda homojen bir hale getirilebiliyor.Bende senin yerinde olsam 7mmlik çeliği döverdim hem malzeme israfı azalacak hemde daha küçük bir parçadan bir kılıcı ortaya çıkarabilirdim. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

• 1805
« Yanıtla #32 : 25 Kasım 2014, 14:26:27 »
Dövme yapmadan kılıç yapacak olursak çok mu amacından sapmış oluruz?Gerçi ben 7mm kalmasını istiyorum orjinallerine mümkün mertebe sadık kalıcam,ama bu ayrı.Peki  38mm en dövme işleminden sonra,atıyorum 45mm ene,kalınlık da 5-5.5mm düşer.halbuki katanalar 30-35mm ene sahip.Buna nasıl bir çare düşünebiliriz? En iyisi ben yeni konu açayım da orda devam edelim yoksa konusunu dağıttım diye Taner ustam kızılcık sopasını kaptı geliyor  ;D

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #33 : 25 Kasım 2014, 18:17:18 »
meşe, meşe   ;D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

• 1805
« Yanıtla #34 : 25 Kasım 2014, 18:32:17 »
Arkadaşlar w2 çelik tedariği konusunda birkaç arkadaşımdan ileti aldım.Foruma yararlı olur düşüncesiyle bildiklerimi buradan paylaşmak istiyorum.Alışveriş yaptığım sitenin ismi USAKNİFEMAKER.Burası hertür bıçak yapım malzemesini bulabileceğiniz bir mağaza.Zaten Emre ustamız birçok kez forumda da belırtmiş.Öncelikle buraya üye oluyorsunuz.Dil bilmek büyük oranda çok faydalı oluyor.Sonra başlıyorsunuz yazışmaya  :)  işte bu üründen elinizde mevcut mu?tr ye kaç günde gelir?çelikleri şu boyda veya kesilmeden bütün olarak istiyorum şeklinde belirtiyorsunuz.gece gündüz farkından dolayı bugün sorduğunuz sorunun cevabı yarın geliyor :) ben bu sekilde 15 gün yazıştım.Nihayetinde ürünü sepetinize atıp ödemeyi gerçekleştiriyorsunuz.Yalnız kredi kartınızın Paypal ödeme sistemine kayıtlı olması gerekiyor.daha sonra ürünleri hazırlayıp,tartıp kargo ücreti şukadar tutuyor şeklinde mail gönderiyorlar.bunu da ödedikten sonra transfer ediyorlar.bir 15gün sonra elinize ulaşıyor.Şunu hatırlatmakta fayda var,ne alırsanız alın enaz 55dolar kargo ücreti var artı 150 dolar üstü tr de gümrüğe takılabilir.böyle durumlarda gümrüğe gidiyorsunuz.İnvoice denilen paypal faturasını gösteriyorsunuz.Kdv sini ödeyip malı teslim alıyorsunuz.Çok uzattım farkındayım arkadaşlar ama bilin istedim.Tecrübeyle sabittir çünkü.

• 1805
« Yanıtla #35 : 26 Kasım 2014, 08:06:00 »

meşe, meşe   ;D
Eyvah meşe daha da sağlam olur  :)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #36 : 27 Haziran 2018, 11:08:10 »
W2 olduğunu bildiğiniz eğelerin markalarını yazabilir misiniz?
Yada geri dönüşümden nasıl W2 bulabilriz?