Bıçak Sanatı - Forum

neden W2..?

tarpoon

• 4739
neden W2..?
« : 24 Kasım 2014, 22:39:43 »
işte cevabı  ;)  hamon çalışmalarına en ıyı cevap veren, en net kontrastın yakalanabıldığı ; hamon çalışırken ashilere hakımıyet ıznı veren aramaktan telef olduğum ama hala ümidi kesmediğim çelik..!

kabaca makınede temızlendı son olarak 360 kum perdah ve üç kez asıt döngüsü  sonuç bu..     1000 yetmediği takdirde 2000 kuma kadar çıkacağım bu bıçak özgür kardeşime yapılıyor..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Ynt: neden W2..?
« Yanıtla #1 : 24 Kasım 2014, 22:48:21 »
İlginç. Elinize sağlık. Özgür Usta seviliyormuş anlaşılan. :)

Acaba bu kadar net kontrast vermesinin sebebi nedir? Bilimsel açıklama arayayım ben internette iyisimi...

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 24 Kasım 2014, 22:49:22 »
Eline sağlık ustam  :2up Aradığın her malzemeye kolay ulaşman ve bizi bu görselden mahrum etmemen dileğiyle :)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #3 : 24 Kasım 2014, 22:52:17 »
Maaşallah ustam bu haliyle bile çok belirgin hamon deyince aklıma ilk sen geliyosun zaten  :) eline sağlık  :2up

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #4 : 24 Kasım 2014, 23:05:35 »
Taner ustam ellerine sağlık.mükemmel olmuş.Yüksel kardeşine de bir tane yapsan abim var diye övünerek dolaşırım   :)   w2 nin methini forumu inceleye inceleye duymuştum.Gerçekten en iyi hamonu bu çelik veriyor.Tabi iş çelikte bitmiyor,bir de gerçek Hamon ustası lazım.O da sensin  :)  Ben bu çeliği ABD den yeni satın aldım.Elime de yaklaşık 15 gün de ulaştı,haberin olsun ustam.İstersen satın alma da yardımcı da olurum.ikisi de 92cm uzunluğunda.Bir tanesi 5,5mm kalınlık,diğeriyse 7mm.Yakın da nasipse bir projeye imza atmak istiyorum.Konu açılmışken buradan sormuş olayım ustam,tam boy ısıl işlem ve hamonunu yapman mümkün mü?Olanağın olursa çok memnun olurum.Bu da çeliğin fotoğrafı
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 24 Kasım 2014, 23:18:01 »
yardımcı olursan çok sevınırım  ;)  tam boy derken wakısajımı düşünüyorsun..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #6 : 24 Kasım 2014, 23:19:03 »
Peki Taner usta elimizde ki eğenin W2 olup olmadığını nasıl anlarız ?
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #7 : 24 Kasım 2014, 23:24:03 »
Analizden başka yol yok.Özgür abi çalıştığı bir firmada yaptırabileceği ile ilgili konu açmıştı.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #8 : 24 Kasım 2014, 23:25:08 »
Çok güzel olmuş. Bıçak formu zaten çok güzel hamonda bunu tamamlamış.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 24 Kasım 2014, 23:27:40 »
kıvılcımlarına bakıyorum ama oda çok net sonuç vermıyor   W1 yada 1095 te olabılır.  yada benım gıbı hıç kontrol etmeden takrıbıı 80 cm uzunluk 6/7 cm genışlıktekı bır eğeye altın bulmuş gıbı atlayıp bıçağı bıtırıp hamon çalışınca hıç bırşey cıkmayınca yaşadığım hayal kırıklığını ve öfkeyı yaşayabılırsınız..   

eskı ve çok paslı eğelerı arıyorum.  ayrıca dövne çalışmak bence kontrastı etkılıyor. tabı üç aşamalı nomalızasyon yapmayıda unutmamalı.

« Yanıtla #10 : 24 Kasım 2014, 23:38:00 »
Neden W2 işte karşımızda duruyor, çok etkileyici görünüyor Taner usta, başka türlüsü olmazdı zaten  :2up

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #11 : 24 Kasım 2014, 23:39:22 »
Ellerin dert görmesin büyük ustasın.
Okinawian

• 1805
« Yanıtla #12 : 24 Kasım 2014, 23:47:48 »
yardımcı olursan çok sevınırım  ;)  tam boy derken wakısajımı düşünüyorsun..
Valla ustam katana düşünüyorum aslında.yaklaşık 1 aydır araştırmaktayım.yanlış hatırlamıyorsam 96cm ye kadar katana gördüm.normalleri ortalama 101cm-104cm arasında.Ama şöyle şöyle bir durum var;japonların shaku adında(yaklaşık 30.5cm)kılıç ölçü birimleri var. 3 shakunun 1 shakusu sap bölümüne,2 shakusu namlu kısmına veriliyormuş.Gerçi bu işin piri Sefa ve Burak ustalar.daha net bilgiyi onlar verecektir.Demekki benim de bu boy kurtarır gibi.Dünyada bu çeliği aramadık yer koymadım.Nihayet bir yer buldum.Onlarda 46inç e kadar Türkiye kabul ediyor gibisinden anlamadığım bir cevap yazdılar.tamam ben de 40cm gönderin diyorum,yok 12-24-36inç ölçülerinde gönderebiliyoruz dediler.mecbur kaldım.çeşit oldukça az dı ellerinde.bu kalınlıkları özellikle tercih ettim ve ben satın aldıktan sonra stoklarında tükendi.Sana da aynı yerden alırız ustam merak etme  :)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

« Yanıtla #13 : 25 Kasım 2014, 00:02:14 »
Kaça aldın?

• 1805
« Yanıtla #14 : 25 Kasım 2014, 00:11:10 »
Kaça aldın?
Ustam 2 çelik ve kargoya 300tl ödedim.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #15 : 25 Kasım 2014, 00:13:07 »
bence kılıç yapılacaksa değer. yok bıçak yapılacaksa eskı eğelere devam  ;)

• 1805
« Yanıtla #16 : 25 Kasım 2014, 00:14:50 »
Ben de aynısını düşünüyorum Taner Ustam  :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #17 : 25 Kasım 2014, 00:15:39 »
Sefa usta hamonu ıstedığım gıbı cıkarınca  butun sıkıntım uctu gıttı  ;D  ama işin kötu tarafı şimdı W2 altı çelıkle çalışmak ıstemıyeceğim onuda bılıyorum..  :-\

• 1805
« Yanıtla #18 : 25 Kasım 2014, 00:17:35 »
Şuan sitenin elinde w2 çelik;  5mm kalınlık-25mm en ve 3mm kalınlık 25mm en-40mm en-100mm en olarak mevcut bilginiz olsun.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #19 : 25 Kasım 2014, 00:20:00 »
yanlız şöyle bır durumda var.çelıkler sertıfıkalımı..?  özgurun amerıkadan getırdığı dört adet 1095 lamanın canına okuduk . kırılanlar çatlayanlar, sadece bır tanesınde ıstedığımız kontrastı yakaladık oda ıkıye ayrıldı..  yanı çelığın W2 olduğu garantı olmalı yoksa zıyan olur. aslında bır tanesınden bır bowıe yapmak lazım test amaçlı  O:-)