Bıçak Sanatı - Forum

BANT ZIMPARA MAKİNESİ

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
BANT ZIMPARA MAKİNESİ
« : 10 Aralık 2010, 15:11:22 »
Merhabalar ustalarım ve arkadaşlar, atölye kurmaya karar verdim ve ilk olarakda vazgeçilmezimiz olan bant zımpara makinesini yapmaya başladım. Motoru volt marka 2880 devirlik 2 hp monofaze aldım. Kademeli kasnak kullanarak milde 125 mm lik kasnaktan faydalanarak 2300 devirde çalışmayı düşünüyorum (motorda 75 mm'lik kasnak ). Yaptığım makineda 3 işlem bir arada olacak, milin bir tarafında taş (vazgeçilmezim :)), diğer taraftında bantı dönderecek olan12 cm lik kestamit teker ve bu tekeri sıkıştıran somunun ucuna kaynaklı disk zımpara. Ana şaseyi 60*40 profilden (2.5 mm et kalınlığı var) kaynattım. Üzerinede bu üç sistemi monte edeceğim. Kısmet olursa pazar günü bitirmeyi düşünüyorum, şimdiye kadar yapılanların fotoğraflarını yayınlıyorum, fikir ve önerilerinizi bekliyorum, saygılar.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9536
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: BANT ZIMPARA MAKİNESİ
« Yanıtla #1 : 10 Aralık 2010, 23:57:28 »
Kolay gelsin. Umarım imalat, sorunsuz geçer. Şeridi istediğin hızda yürütmek için mili döndüreceğin hız taşla her zaman uyumlu olabilecek mi diye sorayım.

Bu arada kestamit teker çapını sevdim. Çapı fazla düşürmek tekerleğin kaçırma yapması endişesini körüklüyor. 12 cm ise fena bir değer değil.

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #2 : 11 Aralık 2010, 00:26:17 »
Teşekkür ediyorum Eylem ustam, taşı herzaman kullanmayı düşünmüyorum, daha öncede belirttiğim gibi genelde 2300 devirde kullanmayı düşünüyorum , bu hızda taşın takılı durmasının bir mahsuru yok, hızı artırmam icap ederse taşı söküp milin o kısmını boş bıraktımmı sorun teşkil etmeyecek.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #3 : 25 Aralık 2010, 23:10:22 »
Evetttt, nerde kalmıştık >:D, yanlız  arkadaşlar ben hiç bukadar çok uğraştıracağını düşünmemiştim :(, sağolsun tornacı arkadaş çekiyor kahrımı O0, ufak defek  gibi gözüken işler ustanın sattlerine mal oluyor, şu ana kadar yapabildiklerimizin fotoları;

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #4 : 25 Aralık 2010, 23:13:17 »
Şuan sadece ayar tekeri ve mekanizmasının yapılıp kaynatılması kaldı, ama hemen biteceğini sanmam zira birsürü yeni fikirler uçuşuyor kafamda O:-)

« Yanıtla #5 : 25 Aralık 2010, 23:49:55 »
Ha gayret Soytürk bitmiş, bir omuz atsan girecek içeriye ;) epeycede oturaklı makina olacak belli, bir şeyi hatırlatmakta yarar var, o kımızı tekerle beyaz tekerin arasına, bantın altına gelecek şekilde bir düz dayama plakası koymayı düşünüyorsundur sanırım

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #6 : 26 Aralık 2010, 00:20:27 »
Elbette Sefa ustam, untmuş değilim ama ilk sırada ayar tekeri var daha sonra bahsettiğiniz mesele ve disk zımpara C:-)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9536
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #7 : 26 Aralık 2010, 01:48:57 »
Makina çok güzel oluyor yahu.  :2up

Sisteme dayama plakasını nasıl monte edeceğini kestiremedim. İş bitince detaylı resim çekersin di mi?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #8 : 26 Aralık 2010, 03:39:30 »
Merakla bekliyoruz Soytürk. Hiç aceleye getirme son işleri, ne kadar ince ayar yapabilirsen o kadar iyi, bir kere start verildikten sonra insan kolay kolay ufak tefek problemleri ile bir daha uğraşmıyor, benim yaptığım gibi kusurlarına alışıp kullanmaya başlıyor insan...

Kipmen Sanat web sitesi

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #9 : 26 Aralık 2010, 07:29:43 »
Makina çok güzel oluyor yahu.  :2up

Sisteme dayama plakasını nasıl monte edeceğini kestiremedim. İş bitince detaylı resim çekersin di mi?
Valla Eylem ustam , işin başına oturunca proje kendiliğinden gelişiyor, yeterki oturalım, ben bir fikir atıyorum ortaya , tornacı birşeyler söylüyor derken çıkıyor meydana O:-), yapar yapmaz fototları ekleyeceğim :-\

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #10 : 26 Aralık 2010, 07:33:33 »
Merakla bekliyoruz Soytürk. Hiç aceleye getirme son işleri, ne kadar ince ayar yapabilirsen o kadar iyi, bir kere start verildikten sonra insan kolay kolay ufak tefek problemleri ile bir daha uğraşmıyor, benim yaptığım gibi kusurlarına alışıp kullanmaya başlıyor insan...
Aslında çok acaleciyim ama nedense bu projede çok relaks davranıyorum, yaşlanıyormuyuz nedir anlamadım :)), işin açıkçası makina içime çok ama çok sinerek oluşuyor, kusurlarının gözüme batacağını sanmıyorum, fakat kullandıkça eksikleri görüp ilaveler yapacağım muhakkak :P

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #11 : 27 Aralık 2010, 19:16:08 »
zımpara makinesine başladığımda kafa kestirmiştim mecburen iki adet kesmişlerdi bende bir tane fazlaydı
işine yarasa resmini koyuyorum
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #12 : 27 Aralık 2010, 21:50:41 »
Aslında işime yaradı elbette ama geç kaldınız Özgür bey, buna benzer birşey yaptık , tabii sizinki kadar estetik olmadı ama işlevi aynı.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #13 : 27 Aralık 2010, 21:52:53 »
aslında yayınlamıştım ama görmedin demekki kafa 10mm lik sacdan yanlız resimdeki 1 mm görülüyor  :(
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #14 : 31 Aralık 2010, 21:00:07 »
Ve senenin son günü tamamen bitti makinam, ilk fotoğraf Eylem ustamın merak ettiği dayama aparatının fotoğrafı ,2. ise ayar tekeri ve bağlanma şekli ile ilgili

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #15 : 31 Aralık 2010, 21:03:44 »
Aslında çarşamba akşamı bitirdik makineyi ve dün getirdim garajdan bozma atölye yavrusuna >:D, dün antipas attım ve nihayetinde bugün son kat ve benim favori rengim olan koyu kamuflajla finisajı yaptım 8)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #16 : 31 Aralık 2010, 21:06:27 »
Hazır fotoğraf makinesi elimdeyken benim garaj bozması yavru atölye adayından birkaç enstantane, atölyedeki dağınıklık için kusura bakmayan , bütün enerjimi bant zımpara makinesine verdiğim için burayı toparlayamadım  :(
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2010, 21:12:36 Gönderen: Soytürk Dönmez »

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #17 : 31 Aralık 2010, 21:16:35 »
Sırada tezgah üstü matkap var fakat çin malı almak istemiyorum, yerlilerden de bir firma buldum ondada rakam uçuk (1900 tl istiyor) :'(, ama matkabı gerçektende süper birşeye benziyor
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2010, 21:20:25 Gönderen: Soytürk Dönmez »

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #18 : 31 Aralık 2010, 21:16:47 »
bızede güle güle kullan demek düşüyor :2up 
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #19 : 31 Aralık 2010, 21:20:42 »
ustam 1900tl yanlış yazmadın değilmi..?   ???     bende jet var 16 mm mandrenlı  su ana kadar hıçbır işte su koyvermedı.
sadece bıçak profılı değil iş yerındekı makınaların tamırı vs vs her işte kullanıyorum..

ve bır soru daha motorun kaç bg..?  monofazemı trıfazemı

"burayı kacırmısım sımdı okudum motor bılgılerını. ;)"
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2010, 21:24:56 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)