Mehmetmarangoz dan aldığım 420hc profile yaklaşık 30 derece ile scandi ağız açtım. Kabzada zeytin kullandım.
Ağacı delmek, pimleri çakmak, ağız açmaktan daha çok zorladı beni. Isıl işlem sonrası paslanan ancak soda şişesi çizen ve pirinç testinden geçen bir bıçak sahibi oldum. Paslanmadan daha çok, kılcal damar gibi ufak kararmalar oluyor zımpara yapınca oraların delik olduğunu görüyordum, ki dağda kullanacağım için de perdahı tam anlamıyla yapmadım, yapamadım.
Kabzayı elime göre asimetrik olarak şekillendirdim. Eller de büyük olduğu için kabza bayağı büyük ve kaba oldu. Koruyucu olarak daha önce keman renk cilası olarak deneme amaçlı yapılan fazla renk vermediği için kullanılmayan alkol çam reçinesi ve sandal ağacı kabuğundan oluşan bir karışım kullandım. Koruyuculuğu hakkında işe yararsa ileride tekrar yazarım. Yapıştırıcı olarak elimde olan mdf tutkalı adındaki beyaz bir tutkalı kullandım.
Gerçekten çok sabır istiyor. Uğraş uğraş bitmiyor

Zaten bu yüzden uğraşıyoruz ya ..
Buradan bir kez dahi bıçak yapmış herkese içtenlikle saygılarımı sunuyorum, gerçekten kolay değil. Ama kullanırken ki zevkide bir başka doğrusu...
Fotoğraflardan gördüğünüz kadarıyla hatalarımı söyleyebilirseniz sevinirim.
Saygılar...