Toggle navigation
Bıçak Sanatı - Forum
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
Close
Giriş Yap
Sürekli Olarak Bağlı Kal
Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti
Bıçakçılık
Merhabalar ilk yaptığım bushcraft için yardım ve önerilerinizi, eleştirileriniz
« önceki
sonraki »
Yazdır
[
1
]
Aşağı git
12 Yanıt
1739 Gösterim
kadir1407
6
Meslek: ....
Yer: bursa
«
:
12 Kasım 2014, 17:09:17 »
Merhabalar ilk yaptığım bushcraft için yardım ve önerilerinizi, eleştirileriniz lütfen. Bir de sorunum var bıçagım istediğim keskinlikte bir türlü olmadı ne yapmalıyım ?
Salim Türk
6976
1976
Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
Yer: İzmir-Buca
Ynt: Merhabalar ilk yaptığım bushcraft için yardım ve önerilerinizi, eleştirileriniz
«
Yanıtla #1 :
12 Kasım 2014, 17:13:38 »
Perdahı kötü olmuş maalesef. Birde bileme türü nedir scandi mi? Öyle ise bilemede sorun var zaten. Doğru bir bileme olsaydı net görünen bir bileme hattı olurdu. Ayrıca kabzada biraz daha işçilik istiyor.
ecorotti
2744
Deniz - Yaş 38
Ynt: Merhabalar ilk yaptığım bushcraft için yardım ve önerilerinizi, eleştirileriniz
«
Yanıtla #2 :
12 Kasım 2014, 17:33:09 »
Kadir bey hoş geldiniz. Ellerinize sağlık. İlk bıçakta ayıp olmaz.
Okinawian
Hasan BAHCİVAN
1474
Meslek: Öğretmen
Yer: Kayseri
«
Yanıtla #3 :
12 Kasım 2014, 17:37:51 »
Merhabalar kadir bey evet deniz abinin dediği gibi ilk bıçak ama bilin diye söylüyorum perdahı daha iyi yapmalısınız sonra kabza biraz daha uğraş istiyor bir de bıçağın arka kısmında ahşap çeliğe tam yapışmamış gibi gördüm bu sıkıntı doğurabilir ayrıca kabzanın namlu kısmı ile birleşiminde bir hata var gibime geldi yaniii nasıl desem çok yakın gibiler elbette bu kısmı biraz yoruma giriyor. Bilemeye gelince salim abi gerekeni söylemiş bence.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.
egeleme_rampasi
1570
Mustafa Ünal
Meslek: Memur
Yer: Merzifon
«
Yanıtla #4 :
12 Kasım 2014, 18:04:22 »
Alıntı yapılan: ecorotti - 12 Kasım 2014, 17:33:09
İlk bıçakta ayıp olmaz.
+1
Ustalarımız "Usta"dır, zor beğenirler.
Morali bozmadan, ve acele de etmeden, tam gaz devam!
Amaaa, ustalarımızın dediklerini dikkate alın...
Salim Türk
6976
1976
Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
Yer: İzmir-Buca
«
Yanıtla #5 :
12 Kasım 2014, 18:17:59 »
Ortada ayıp bir durum mu var hayrola
Şaka bir yana ilk bıçakta çok güzel birşey çıkmasını kimse beklemez zaten. Eksikleri rahat rahat konuşalım ki bir sonraki işte aynı hatayı yapmayalım. Beğenme konusuna gelirsek kendi adıma ustalıktan falan değil ben kendi yaptığım bıçakları da beğenmiyorum, bir sürü hata buluyorum kendi işimde
Ersin Özdemir
2442
Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
Yer: İstabul- Edirne
«
Yanıtla #6 :
12 Kasım 2014, 18:26:41 »
İnşallah daha güzelini yaparsin
http://www.instagram.com/ersin.knives
kebude
78
Ali Kebude - 1978
Meslek: Inşaat mühendisi
Yer: Adana
«
Yanıtla #7 :
12 Kasım 2014, 18:42:40 »
Bıçak çeliği nedir? Namlu da izler duruyor biraz daha zımpara lazım. Ağız açma aparatı kullanmanızı tavsiye ederim. Kabza seçimini beğendim. Bıçak ve namlu uzunluklarini yazarsanız iyi olur. Namlu nun bir kaç resmi daha olursa bileme konusuna daha net yorumlar yapılır.
Emeksiz yemek olmaz...
mehmet dülcek
3207
Yer: tuzla/istanbul
«
Yanıtla #8 :
12 Kasım 2014, 20:28:36 »
Namludaki temizlik işleri tam bitmeden kabzaya geçilmiş yuzey oldukça kötü gözukuyo malesef kabzada takıldıgı için lokal mudahale etseniz bile sonuç pekte iyi ol lmuycak kabza takılmadan perdah temizlik işlerini sabırla tamamlayıp çizilmeleri önlemek için bantlayıp kabzaya geçmek gerekir bileme işide ısıl işlem ve menevişle alakalı olabilir ısıl işlem surecinide anlatırsanız durum netlik kazanır
https://instagram.com/mehmet_dulcek?r=nametag
damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)
1805
Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
Meslek: Kamu-Teknisyen
Yer: Ankara-Ordu
«
Yanıtla #9 :
12 Kasım 2014, 20:40:42 »
+1
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."
Emrah
1435
Meslek: Elektrik Pano
Yer: Antalya-1980
«
Yanıtla #10 :
12 Kasım 2014, 21:35:44 »
Elinize saglık. kabza yanakları düz kalmış. tam ortasından çukurlaştırmak gerekiyor.
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...
kadir1407
6
Meslek: ....
Yer: bursa
«
Yanıtla #11 :
12 Kasım 2014, 22:11:05 »
Bütün ustalar, dediğim gibi ilk bıçaktı bütün tavsiyelerinizle tekrar bir deneme yapıcam yakında , bunuda iyileştiricem. Yorumlarınız için teşekkürler.
egeleme_rampasi
1570
Mustafa Ünal
Meslek: Memur
Yer: Merzifon
«
Yanıtla #12 :
12 Kasım 2014, 22:31:51 »
Ha bir de, konu yanlış yere açılmış sanırım...
Yazdır
[
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti
Bıçakçılık