Bıçak Sanatı - Forum

Merhabalar ilk yaptığım bushcraft için yardım ve önerilerinizi, eleştirileriniz

kadir1407

• *
  • 6
  • Meslek: ....
  • Yer: bursa
Merhabalar ilk yaptığım bushcraft için yardım ve önerilerinizi, eleştirileriniz lütfen. Bir de sorunum var bıçagım istediğim keskinlikte bir türlü olmadı ne yapmalıyım ?

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Perdahı kötü olmuş maalesef. Birde bileme türü nedir scandi mi? Öyle ise bilemede sorun var zaten. Doğru bir bileme olsaydı net görünen bir bileme hattı olurdu. Ayrıca kabzada biraz daha işçilik istiyor.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Kadir bey hoş geldiniz. Ellerinize sağlık. İlk bıçakta ayıp olmaz.
Okinawian

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
Merhabalar kadir bey evet deniz abinin dediği gibi ilk bıçak ama bilin diye söylüyorum perdahı daha iyi yapmalısınız sonra kabza biraz daha uğraş istiyor bir de bıçağın arka kısmında ahşap çeliğe tam yapışmamış gibi gördüm bu sıkıntı doğurabilir ayrıca kabzanın namlu kısmı ile birleşiminde bir hata var gibime geldi yaniii nasıl desem çok yakın gibiler elbette bu kısmı biraz yoruma giriyor. Bilemeye gelince salim abi gerekeni söylemiş bence.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
İlk bıçakta ayıp olmaz.

+1

Ustalarımız "Usta"dır, zor beğenirler. :) Morali bozmadan, ve acele de etmeden, tam gaz devam!

Amaaa, ustalarımızın dediklerini dikkate alın...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ortada ayıp bir durum mu var hayrola :) Şaka bir yana ilk bıçakta çok güzel birşey çıkmasını kimse beklemez zaten. Eksikleri rahat rahat konuşalım ki bir sonraki işte aynı hatayı yapmayalım. Beğenme konusuna gelirsek kendi adıma ustalıktan falan değil ben kendi yaptığım bıçakları da beğenmiyorum, bir sürü hata buluyorum kendi işimde :)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
İnşallah daha güzelini yaparsin

kebude

• 78
  • Ali Kebude - 1978
  • Meslek: Inşaat mühendisi
  • Yer: Adana
Bıçak çeliği nedir? Namlu da izler duruyor biraz daha zımpara lazım. Ağız açma aparatı kullanmanızı tavsiye ederim. Kabza seçimini beğendim. Bıçak ve namlu uzunluklarini yazarsanız iyi olur. Namlu nun bir kaç resmi daha olursa bileme konusuna daha net yorumlar yapılır.
Emeksiz yemek olmaz...

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Namludaki temizlik işleri tam bitmeden kabzaya geçilmiş yuzey oldukça kötü gözukuyo malesef kabzada takıldıgı için lokal mudahale etseniz bile sonuç pekte iyi ol lmuycak kabza takılmadan perdah temizlik işlerini sabırla tamamlayıp çizilmeleri önlemek için bantlayıp kabzaya geçmek gerekir bileme işide ısıl işlem ve menevişle alakalı olabilir ısıl işlem surecinide anlatırsanız durum netlik kazanır

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
Elinize saglık. kabza yanakları düz kalmış. tam ortasından çukurlaştırmak gerekiyor.
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

kadir1407

• *
  • 6
  • Meslek: ....
  • Yer: bursa
Bütün ustalar, dediğim gibi ilk bıçaktı bütün tavsiyelerinizle tekrar bir deneme yapıcam yakında , bunuda iyileştiricem. Yorumlarınız için teşekkürler.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Ha bir de, konu yanlış yere açılmış sanırım...