Bıçak Sanatı - Forum

Taşlama - korkunun ecele faydası var mı?

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Taşlama - korkunun ecele faydası var mı?
« Yanıtla #20 : 11 Kasım 2014, 23:45:05 »
Bu arada arkadaşlar pferd inox taşın iki çeşidi var. Biri daha esnek bence ondan alın.

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #21 : 12 Kasım 2014, 00:33:59 »
Bosch  makita  black and dacker dewalt  bu üç marka bilindik markalar hemen hemen birbirine yakın ürünler piyasada tutulan markalar bosch marka avuç içi taşlama yıllarca kullandım diyer markalar için bir sey diyemiyecem kötüde demiyorum alacagınız ürünü mutlaka ve mutlaka yetkili servisten veya ciddi satış yapan yerden almanızı tavsiye ederim çünkü sahteleri cok var ben kendi sahsıma bosch marka taraftarıyım devir ayarlı olanlar pahalı alırsanızda pasta cila makinası olarak kullanabilirsiniz onun harince ben artı yönünü görmedim hız ayarıda boyle avuç içi taslamda ne işe yarar bilemiyorum bosch markanın sevdigim bir yönü var tetik baş parmagının hemen yanında  ani durumda hemen erişe biliyorsunuz  dewalt markda bir videosunu izledim her üründe varmı bilmiyorum taş sıkıstırma anında içerideki mekanizma kendini kitliyor taş sıkısır sıkısmaz hemen makina duruyor koç taş gibi magzalarada tehsir ürünleri var elinize alın sizin için ergonomisi hangi ise size uygun birde boyle bakın

( DİP NOT OLSUN  taşlama yaparken ufak kullaklıklar var alışmak zaman alır ama oldukça iyi oluyor :) yüksek seste agzın acık olması kulaga giden ses seviyesini düsüyor yani basıncı okulda bize boyle bir sey soylemişlerdi iş güvenligi dersindede )
« Son Düzenleme: 12 Kasım 2014, 00:38:43 Gönderen: Emrah kent »

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #22 : 12 Kasım 2014, 06:42:08 »
Alışverişi bosch ana bayilerinden birinden yapıyorum, sahte ihtimali olmaz sanırım. Kulaklık konusuna gelince iki tane var, biri kulah içi köpuk diğeri müzik kulaklığı gibi olanından. Kulak içi olanlar daha pratik ama uzun süre kullanımda diğer biraz daha rahat.

DeWalt videosunu ben paylaşmıştım. Benzer sistem Makita da SJS ( TR desatılan sadece bir modelde var) , Metabo da başka bir ad ile, Bosch ta kick back stop adı ile epey bir modelde var. Yurt dışı kataloguna bakarsanız Metabo da standart hale gelmiş ama TR de Metabo dağıtımı pek iyi değil, zor bulunuyor olanı da gördüm olmayanı da. İlk mesajda sorduğum 125mm lik ürünlerin temel farkı bu özellik idi.

Bosch ve Makita sıkıştırma emniyetleri arasında şöyle bir fark var, Makita nınki şarjlı tornavidaların tırk anahtarı benzeri  mekanik bir önlem, sıkışma kalkınca alet kendi kendine çalışmaya devam ediyor. Bosch elektronik sanırım, sıkışma olursa cihazı kapatıyor. Anahtardan aç kapa yapmak gerekiyor. 115 lik modellerde olsa parasına bakmadan alırdım. Tavsiye 125 hantal kalıyor 115 lik al şeklinde gelince, kick back stop olmamasına rağmen gws 7 almış oldum.

Bosch  makita  black and dacker dewalt  bu üç marka bilindik markalar hemen hemen birbirine yakın ürünler piyasada tutulan markalar bosch marka avuç içi taşlama yıllarca kullandım diyer markalar için bir sey diyemiyecem kötüde demiyorum alacagınız ürünü mutlaka ve mutlaka yetkili servisten veya ciddi satış yapan yerden almanızı tavsiye ederim çünkü sahteleri cok var ben kendi sahsıma bosch marka taraftarıyım devir ayarlı olanlar pahalı alırsanızda pasta cila makinası olarak kullanabilirsiniz onun harince ben artı yönünü görmedim hız ayarıda boyle avuç içi taslamda ne işe yarar bilemiyorum bosch markanın sevdigim bir yönü var tetik baş parmagının hemen yanında  ani durumda hemen erişe biliyorsunuz  dewalt markda bir videosunu izledim her üründe varmı bilmiyorum taş sıkıstırma anında içerideki mekanizma kendini kitliyor taş sıkısır sıkısmaz hemen makina duruyor koç taş gibi magzalarada tehsir ürünleri var elinize alın sizin için ergonomisi hangi ise size uygun birde boyle bakın

( DİP NOT OLSUN  taşlama yaparken ufak kullaklıklar var alışmak zaman alır ama oldukça iyi oluyor :) yüksek seste agzın acık olması kulaga giden ses seviyesini düsüyor yani basıncı okulda bize boyle bir sey soylemişlerdi iş güvenligi dersindede )
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #23 : 12 Kasım 2014, 09:35:28 »
Hayırlı olsun Ahmet abi. Kazasız belasız kullan.
Okinawian

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #24 : 12 Kasım 2014, 12:17:54 »
Sağoalsın Deniz, cümlemize Allah kaza bela vermesin.

Hayırlı olsun Ahmet abi. Kazasız belasız kullan.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #25 : 14 Kasım 2014, 01:12:44 »
hayırlı ugurlu olsun allah kaza bela vermesin

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #26 : 14 Kasım 2014, 01:32:24 »
Güle güle kullan kazasız belasız günlerde..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #27 : 14 Kasım 2014, 01:45:57 »
Güle güle kullan kazasız belasız günlerde..

+1 Güle güle eskitin.

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #28 : 14 Kasım 2014, 13:09:37 »
hayırlı olsun.

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #29 : 15 Kasım 2014, 16:50:06 »
Bu makinelerin sahtesi pek yok piyasada.sahteside bağırıyor zaten sahteyim diye.Şunuda demeden edemiyecem kusura bakmayın da bu taşları sıkıştırmak gerçekten bir yetenek. :)

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #30 : 15 Kasım 2014, 17:23:49 »
küçük tutma kolunun tepesi tabana gelecek şekilde sol elle taşlamanın kilit olan kafasını tut ve sol elin başparmağıyla kilit düymesine bas bu arada sağ el ile sökülecek taşı yavaşça çevir kilit yerine gelince sağelle sök ve değiştir çok sıkmana gerekyok zaten dönünce sıkışır. somunun faturasının oturmuş olduğuna dikkatet. fişten çekmeyi sakın unutma ve iyi bi gözlük al 3m gibi kalitesiz olursa ağrı yapar hemde camı çabuk bozulur.not: düz bi kesim yapacaksan kesilecek parçanın yanına düz bi lama tuttur iskenceyle kesici taşın alt kısmını lamaya hafif temas ettirerek duz bi kesim yaparsın.bi önemli olanda gözlük takmayı unuttun diyelim taştan fırlayan tüçük taş parçacığı göze saplana bilir ufakbi ağrı gibi binlık , ama ilerleyen ssatlerde göz işiğa karşı hassaslaşır ve sulanıp ağrımaya başlar sizi gece yatırmaz , biacil serviste 2 dakkada çıkarırlar, ben kaçkere çıkartırdım hatırlamıyorum gözlük takmayı ihmal etmeyin.

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #31 : 15 Kasım 2014, 19:03:33 »
Arkadaşlar iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Makine dün elime geçti, bugün üç küçük parça 5mm lik mazleme kestim. Taşlamayı dik tutarken hem kafanı güvenli bir noktada tutup hem de kestiğin noktayı görmek o kadar kolay gelmedi. Hafif öne doğru eğimli olan yan tutamak görüşü rahatsız ediyor. Alışırım herhalde.

Dakka bir gol bir, kaynakçı eldiveni ile anahtarı açıp kapatabiliyormuyum diye denemiştim, açık bırakmışım anahtarı. Fişe taktığım gibi çalıştı, bereket masa üstüne usturuplu bırakmak gibi bir alışkanlığım var bu tip dönen aletleri. Ama elektrik gidip geldiğinde otomatik kapanmanın boş bir özellik olmadığını görmüş oldum.

Neyse cihazın ebatları iyi, çok ağır değil ama çok hafif te değil. Yan tutamak ve siperlik takılı, taş yok iken kablo hariç 1850 - 1900gr gibi geldi. Açma kapama düğmesinin yeri iyi, her iki elin baş parmağı ile kumanda edilebiliyor. Yanlız eldiven var şse biraz zorlaşıyor.  Kulaklık varken bie gürültü az değil, apartman ortamında kullanılmaz. Yan tutamağı biraz basit geldi, maalsef mavi serinin gu giriş modelini de Bosch Çin üretimine  çevirmiş.

Tanet usta bende iki gözlük var, biri noname basit birşey, arabada duruyor artık. sonradan 3M in 2890 modelini aldım, hesapta havalandırmalı. Optik kalitesi güzel, temiz görüşü var ama buğu yapıyor. Toz maskeli de kullansam toz maskesizde kullansam çok kısa sürede içi buğulanıyor. bir türlü çaresini bulamadım.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #32 : 15 Kasım 2014, 19:16:06 »
gözlüğün bi yerine ince delik aç

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #33 : 15 Kasım 2014, 19:17:50 »
gözlüğün bi yerine ince delik aç

Aslında altında ve üstünde kapaklı dört delik var ama yetmiyor. Bir şekillde modifiiye ediceğim artık.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #34 : 15 Kasım 2014, 22:28:31 »
Eldiveni kaptırıp parmağı kopanlar filan var.
Okinawian

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #35 : 15 Kasım 2014, 22:36:17 »
Eldiveni kaptırıp parmağı kopanlar filan var.

o nedenle ek tutamaktan tutan elimde eldiven yoktu, arada kıvılcım gelen ve gövdeyi tutan elime takıyorum.

« Yanıtla #36 : 16 Kasım 2014, 17:21:32 »
Kişisel olarak dönen aletlerin hiçbirisinde hele de matkap ve spiralde eldiven kullanmıyorum, bence oldukça riskli.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #37 : 16 Kasım 2014, 17:28:12 »
Aynen Hocam hatta ek bilgi lisedeyken bizim atölye önlük kollarına da mutlaka lastik taktırırlardı. Kıyafet seçimi de önemli.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #38 : 16 Kasım 2014, 18:35:02 »
uzayıp kıvrılan metal talaşları ,torna matkab gibi aletlerde kesinlikle kullanılmaz taşlamadada bi faydası olmaz eldivenin.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #39 : 16 Kasım 2014, 21:18:24 »
 matkap ucunu değiştirmek için mandreni tutup frenleyip  çabucak matkab ucunu değiştiririz ya bende eldivenle tecrübe ettim netice serçe parmakta eklem çıkığı bir sene şiş ve mor dolaştım şişlik ve morluk en son bir derin dalış sonrası tuhaf bir şekilde kayboldu hafif bir eğriliğede gözüm alıştı  ;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar