Arkadaşlar iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Makine dün elime geçti, bugün üç küçük parça 5mm lik mazleme kestim. Taşlamayı dik tutarken hem kafanı güvenli bir noktada tutup hem de kestiğin noktayı görmek o kadar kolay gelmedi. Hafif öne doğru eğimli olan yan tutamak görüşü rahatsız ediyor. Alışırım herhalde.
Dakka bir gol bir, kaynakçı eldiveni ile anahtarı açıp kapatabiliyormuyum diye denemiştim, açık bırakmışım anahtarı. Fişe taktığım gibi çalıştı, bereket masa üstüne usturuplu bırakmak gibi bir alışkanlığım var bu tip dönen aletleri. Ama elektrik gidip geldiğinde otomatik kapanmanın boş bir özellik olmadığını görmüş oldum.
Neyse cihazın ebatları iyi, çok ağır değil ama çok hafif te değil. Yan tutamak ve siperlik takılı, taş yok iken kablo hariç 1850 - 1900gr gibi geldi. Açma kapama düğmesinin yeri iyi, her iki elin baş parmağı ile kumanda edilebiliyor. Yanlız eldiven var şse biraz zorlaşıyor. Kulaklık varken bie gürültü az değil, apartman ortamında kullanılmaz. Yan tutamağı biraz basit geldi, maalsef mavi serinin gu giriş modelini de Bosch Çin üretimine çevirmiş.
Tanet usta bende iki gözlük var, biri noname basit birşey, arabada duruyor artık. sonradan 3M in 2890 modelini aldım, hesapta havalandırmalı. Optik kalitesi güzel, temiz görüşü var ama buğu yapıyor. Toz maskeli de kullansam toz maskesizde kullansam çok kısa sürede içi buğulanıyor. bir türlü çaresini bulamadım.