Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Elinize sağlık abiler
Eğeyi menevişlediniz dimi 
Hayır Osman, meneviş yapmadık.Yapmayı da düşünmedik.Eğenin kendi sertliğinde olmasını istedik.
Rıza Hocam rikassoda sırtta kalmış eğe çizgileri taşın katilidir Eğer kullanılmayacak sadece dekor maksatlı ise sözüm yok.Elinize sağlık güzel bir usturaymış..
Kaya ustam,teşekkür ederim, tavsiyenizde haklısınız.Sırt kısmı özellikle süs olsun diye bırakılmadı ama hoş bir görünüm de kattı.Ağız açma esnasında sırt kısmındaki keskin hat yumuşadı ve taşa zarar veremeyecek hale geldi.Ustura bilerken elektrik bandı kullanıyorum.Sırt deseni yada kaplaması olan usturalar için de zaten bu tavsiye ediliyor.En son taşa vuruşları usturanın kendi ağırlığında çok hafif bantsız yapıyorum.Birde usturanın ağzı güzel bir bilendikten sonra deri masatla uzun süre idare ediliyor.Deri masat yeterli gelmediğinde kromoksitli masat ve arkasından deri masat, o da yetmezse toz kromoksit sürülmüş balsadan başlıyorum.Yani taşta bilenmiş bir usturayı haftada 2-3 tıraş olan ve çok sert sakalı olmayan birisi 6-7 aya taşa sürmeden kullanabilir.Bu yüzden sırttaki izler çok sorun olmayacak gibi.
Çok güzel olmuş. Kabza manda boynuzu mu?
Sap malzemesinin ne olduğunu ben de bilmiyorum ustam.Mehmet Ustanın iş yerinin arkasında çöpe atılmış bir malzeme idi.İlginç bir malzeme, çok sağlam gerek keserken gerekse elde eğe ve zımpara ile işlerken beni zorladı.Fotoğraflardan belli olmasa da gerçekten boynuz malzemeye benziyor.Üst kısım kahverengi renk derine indikçe siyah renk bu da hoş bir görünüm sağlıyor.Polisaj yapılmazsa hafif grimsi bir yapıda gözüküyor. polisaj yapılırsa da güzel parlaklık alıyor.
Ellerinize sağlık Hocam çok güzel olmuş. Sırta bant yapıştırarak bileme bu sorunu çözer mi? Birkaç yerde bu şekilde bileme yapıldığını görmüştüm.
Salim Ustam dediğim gibi usturanın bilenmesinde bant kullanıyorum.Bazı ustura severler ilk ağız açma esnası hariç banta gerek olmadığını söylemekle birlikte ben bugüne kadar zararını görmedim.Ama taşta en son keskinliği temiz ve bol suda fazla bastırmadan ve bantsız veriyorum.