Bıçak Sanatı - Forum

Tırnak Açma Eğesi Yapımı

Tırnak Açma Eğesi Yapımı
« : 28 Ekim 2014, 19:13:07 »
Bir kaç gün önce tırnak eğesi yapmaya giriştim. Elde bulunan 5mm 1095 malzeme parçasını düzelterek, üçgen eğe ile kanallarını açtım. İşleme kalemleriyle her hattın tek tek dişlerini açtım. Bugün de suyunu verip denemesini yaptım. Hazır bir şey denerken eğenin arka tarafını da ağaç törpüsü yapayım dedim ve çok düzenli olmayan tırnaklar açtım. Gerçekten çok iyi iş görüyor. Tırnak eğesinin dişleri biraz daha sık olmalıymış, öyle olsaymış daha hızlı çalışacakmış. Yapacak arkadaşlar buna dikkat ederse daha sağlıklı bir sonuç alırlar. Ağaç törpüsü ise mükemmel alıyor. Yapacak herkese öneririm. Fotoğrafları sırasıyla toplu olarak ekliyorum. ( Ölçüleri: 150 X 8,5 X 5 mm )

Ynt: Tırnak Açma Eğesi Yapımı
« Yanıtla #1 : 28 Ekim 2014, 19:15:40 »

« Yanıtla #2 : 28 Ekim 2014, 19:17:08 »

« Yanıtla #3 : 28 Ekim 2014, 19:17:59 »

« Yanıtla #4 : 28 Ekim 2014, 19:19:35 »

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #5 : 28 Ekim 2014, 19:33:49 »
Hocam süpersiniz yaratıcı korkusuz bir o kadarda sabırlı vallaha bir tanesiniz...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 28 Ekim 2014, 19:36:57 »
Sefa Abi ellerine sağlık. Üçgen eğeyle kanalları açmak çok zorlamıştır. Abi benimde aklımda buna benzer bişey yapmak var ama hazır konusu açılmışken sorayım. Ben 5 adet demir testerenin arasına 1-2mm kalınlıkta pirinç parçalar koyup onu belli aralıklarla pimlerim diye düşünmüştüm. Acaba olurmuki. Hiç tırnak eğesiyle çalışmadım. Aynı sonucu verir mi
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #7 : 28 Ekim 2014, 19:41:01 »
Eline sağlık Sefa ustam  :2up

Ben 5 adet demir testerenin arasına 1-2mm kalınlıkta pirinç parçalar koyup onu belli aralıklarla pimlerim diye düşünmüştüm. Acaba olurmuki. Hiç tırnak eğesiyle çalışmadım.
Sefa usta bunu denemişti dişler arasında çok ayrık oluyordu.

http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/222_zps0030b887.jpg
http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/333_zpscda1be57.jpg
http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/111_zpsdd27b24b.jpg
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2014, 19:44:43 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #8 : 28 Ekim 2014, 19:41:40 »
Elinize sağlık Sefa ustam. Söylenecek çok şey var ama sadece şunu söylüyorum keşke görüşebilseydikte elinizden öpebilseydim. 
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #9 : 28 Ekim 2014, 19:54:19 »
Aranan eğe bulunmuş :) Ellerine sağlık Hocam. Sonuç çok güzel görünüyor.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #10 : 28 Ekim 2014, 20:08:53 »
Eline sağlık Sefa ustam  :2up

Ben 5 adet demir testerenin arasına 1-2mm kalınlıkta pirinç parçalar koyup onu belli aralıklarla pimlerim diye düşünmüştüm. Acaba olurmuki. Hiç tırnak eğesiyle çalışmadım.
Sefa usta bunu denemişti dişler arasında çok ayrık oluyordu.

http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/222_zps0030b887.jpg
http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/333_zpscda1be57.jpg
http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/111_zpsdd27b24b.jpg

:) zaten benim aklıma geldiyse ustalarımıza elbet gelmiştir. Peki bunu cok ince uçlu şerit testere ağzında denesek. Demir testereden daha düzgün sonuç vermez mi?
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #11 : 28 Ekim 2014, 20:19:07 »
Tek tek Dişleri elde açmak mı  ??? ???
Sabrınız ve el emeğiniz ve bizim ufkumuzu actığınız için teşekkür Ederim Sefa abi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #12 : 28 Ekim 2014, 20:45:35 »
Sefa usta sanırım ben senın kadar sabırlı değilim. en son bu eğeyı bulamayınca yapıcam demıstım,  bıraz uğraştım 10 cmlık bır malzemede dişlerı çok daha ınce yapmaya çalıştım beceremeyıncede kafasına çekıcı yıyıp hurdalıktakı yerını aldı..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #13 : 28 Ekim 2014, 20:50:58 »
Abi süpersin. Hiç bir yerde bulamadığım için geçen hafta yurt dışından almak zorunda kaldım.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #14 : 28 Ekim 2014, 21:06:34 »
siz olmasanız ne olurdu halimiz. valla hocam forumun motive kaynağısınız. yarım kalan japona hemen yarın başlıyorum
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #15 : 28 Ekim 2014, 21:20:49 »
"Zoru yaparız imkansız zaman alir" dozunun ete kemiğe bürünmüş halisiniz galiba hocam ellerinize saglik
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #16 : 28 Ekim 2014, 21:36:15 »
ellerine sağlık ustam tebrik ederim şahane olmuş ve bir o kadar da zahmetli  :2up :2up :2up
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #17 : 28 Ekim 2014, 22:00:00 »

Ellerine , emeğine sağlık Sefa ustam süper olmuş  :2up 

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #18 : 28 Ekim 2014, 22:04:24 »
Heh! :D Çok hoş, çok beğendim. Elinize sağlık üstad! Fikir pek orjinalmiş doğrusu.

« Yanıtla #19 : 28 Ekim 2014, 22:11:33 »
Valla öyle bir yazıyorsunuz ki insanın hemen ikincisine başlayası geliyor  ^-^  bugün bunu denedim, özellikle törpü iş görünce hemen ufak bir balık sırtı törpü profili çıkardım, sanıyorum tırnaklarını açar perşembeye suyunu veririm.
Arkadaşlar aslında kendimize gerekli olan aletleri yapabilme durumu bizleri daha bağımsızlaştırıyor. Normal olarak bu eğeler zaten satılmakta biraz para harcayınca geitrtebiliyoruz ama işte buna gerek kalmadan da yapılabiliyor. Belki biraz bunu ortaya koyma isteği böyle şeylerin yapılmasını zorluyor. Yoksa yeni bir şey icat filan etmiyoruz ama belki bir pencere aralayabiliriz, sadece biraz zaman harcanıyor hepsi bu. Birincide olmayan en fazla ikinci veya üçüncüde oluyor. Ben böyle bakıyorum.
İtici gücünüz tartışılmaz ama gerçekten söylüyorum, bu forumda zaman geçiren birisi biraz zorlasa bu tür şeyleri en az bu kadar yapar. Hepinize çok teşekkür ederim, sağolun.
Taner usta, sırf sana örnek olsun diye, 2-3 mm bir parçaya törpü tırnakları açıp su vereceğim  ;). Senden bu işin kaçmaması lazım eminim.