Bıçak Sanatı - Forum

bushcraft için kılıf

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
bushcraft için kılıf
« : 16 Ekim 2014, 17:42:53 »
merhaba,

ilk kez acele etmeden bir kılıf yaptım ve gönlüme göre oldu. yapım aşamalarında mümkün mertebe fotoğraflamaya çalıştım. ciddi bir tecrübe oldu benim için bu çalışma. kılıfı yapmadan önce kartondan bir şablon çıkartmak oldukça faydalıymış. fotoğraflardan süreç anlaşılıyor diye düşünüyorum, bu sebeple çok detay yazmayacağım. bol fotoğraf olacak ama  ^-^
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emin albayrak

• 3909
Ynt: bushcraft için kılıf
« Yanıtla #1 : 16 Ekim 2014, 17:44:56 »
devam

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #2 : 16 Ekim 2014, 17:45:28 »
son fotolar.

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #3 : 16 Ekim 2014, 17:50:33 »
Eline sağlık Emin, güle güle kullan. Her tarafından paracord fışkırıyor, uzaktan kukla gibi valla. :D
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #4 : 16 Ekim 2014, 17:51:12 »
E olmuş bu.  ???   Eline sağlık abi  :2up

Bıçağın kabzasıyla biraz daha uğraşmak lazım gibi  ::)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 16 Ekim 2014, 18:02:19 »
Aynen kabzadaki hatlar çok az yumuşatılsa harika olacak. Kılıfta çok güzel bıçakta. Ellerine kollarına sağlık. Dikiş için kullanılan aparat da gözümden kaçmadı :) Çift iğne kullanmam diyorsun yani.

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
« Yanıtla #6 : 16 Ekim 2014, 19:15:33 »
 Emin Bey ellerinize sağlık güzel çalışma olmuş . Kılıfı bitirdikten sonra dikiş yapılmadan boyarsanız sicim boyanmayacaktır .Dikiş için kullanılan aparat ince iple yapılan dikişlerde el alışırsa pratik duruyor ,merak ettiğim dikişin sıkıştırılmasında sorun oluyor mu ? Birde aletin makarası 0.5 mm veya 0,8 mm ipten yaklaşık kaç metre alır ,makarasız da kullanılabilir mi  ? Bilgi verirmisiniz

« Yanıtla #7 : 16 Ekim 2014, 19:48:30 »
Güzel detaylar ve güzel bir kılıf olmuş doğrusu. Ellerine sağlık   :2up

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #8 : 16 Ekim 2014, 21:47:27 »
bence paracordun bu kadar çok olması iyi bir şey kılıfa da çok yakışmış kılıfta çok yakışıklı bıçakta ustam maşallah eline sağlık :2up
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #9 : 16 Ekim 2014, 21:49:06 »
abi ellerine sağlık. ayrıntılı anlatım için de ayrıca Teşekkürler
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #10 : 16 Ekim 2014, 21:54:05 »
güzel olmuş
ellerinde sağlık

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #11 : 16 Ekim 2014, 21:55:57 »
Çok beğendim. Benim de gönlüme göre olmuş...

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #12 : 17 Ekim 2014, 11:44:24 »
beğenileriniz için teşekkür ederim. paracord işini biraz abartmış olabilirim ama bana oldukça işlevsel geldi böyle bir kılıf. sadece kemer askısı ile kılıfın bağlantısında "d ring" denilen yarım çemberlerden bende olmadığı için deri ip kullandım iki kat, o biraz içime sinmedi güvenlik anlamında. bıçağın kabzası şu anda elimi çok rahatsız etmiyor. gerçi henüz sahada kullanmadım hiç, eğer bir sıkıntı olursa biraz daha uğraşabilirim seve seve  8)

çift iğne kullandığım bir kılıfı da bari yayınlayayım da, işçilikten kaçmadığımız ortaya çıksın  :P çift iğne gerçekten daha çok emek istiyor. bu kullandığım aparata gelince, içindeki makarasına sarılı olarak gelen ip oldukça ince. mm olarak kalınlığını maalesef bilemiyorum. bendeki nispeten daha kalın olan ipi ise makaraya sarmadan kolaylıkla kullanabiliyorum. iğnesi gerçekten çok sağlam ve bu yöntemle dikmek gerçekten çok daha hızlı. aletin kullanımına örnek bir video buldum şimdi:

http://www.youtube.com/watch?v=k40kKKCGyac

dikişin sıkıştırılmasında pek sorun olmuyor. ya da oluyorsa bile ben fark etmedim  :D bu dikiş aparatını almadan önce Emre ustayla istişare etmiştim. dikme konusunda performans alamazsam bile iğnesinin sağlamlığıyla delme işinde çok etkili olduğunu söylemişti. haklı olduğunu kullanınca fark ettim. bu anlamda fiyat performans konusunda bence başarılı bir ürün.

aşağıda benim hikayesi uzun kukrime yaptığım bir kılıf var. o da hemen hemen adım adım fotoğraflanmış sayılabilir, bu sebeple onu da yayınlayayım. belki onun üzerinden de konuşacak birşey çıkar.

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #13 : 17 Ekim 2014, 11:46:47 »
tabi bu kılıfın boyamasını ve son bitirişini henüz yapmadım. yeri gelmişken sorayım, boyadan sonra kılıfa koruma olarak ne sürmek iyidir. ben yukarıdaki fotoğraflarda kapağı görülen cilayı kullandım. yanlış birşey yapmamışımdır değil mi  ::)

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #14 : 17 Ekim 2014, 12:47:38 »
Abi çok güzel olmuş. Ellerine sağlık, banada referans oldu, aynısından bende deneyeceğim.
Ünye

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
« Yanıtla #15 : 17 Ekim 2014, 13:01:22 »
  Teşekkür ederim Emin Bey  . Boya olarak Analinli boya kullandıysanız lef lef in son kat cilasını çok ince sürmek şartı ile kullanabilirsiniz (Kalın sürerseniz vernik gibi çatlama yapar )hem parlatır hem de boyanın tutunmasını sağlıyacaktır
    Subazlı boya kullanıyorsanız Pittura Felice  marka parlak natural krem kullanabilirsiniz .Bu ürün içerisine kullandığınız boyadan belirli oranlarda karıştırarak   renk tonları elde edemilirsiniz  ve krem şeklinde deriye sünger yardımı ile uygulaya bilirsiniz.Ayrıca firma vegetal boyalar üretiyor ,İstanbul a malzeme almak için gittiğimde  firmanın atölyesine gittim ve çeşitli denemeler yaptık .Firma sahibi yenilikçi biri Balıkesir den geldiğimi söyleyince  işini gücünü bırakıp igilendi sağolsun Solvent içerikli boyalarda üretiyor ve çok çeşitli renk kartelasına sahipler aklınızda bulunsun

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #16 : 17 Ekim 2014, 14:01:27 »
Ne zamandır adım adım ilerleyen bi çalısma paylaşılmamıştı. Teşşekkürler ellerinize saglık.

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #17 : 17 Ekim 2014, 15:24:33 »
Armağan bey teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. ben Gürcan ticaretten Gürcan bey'in gaviscon sişelerine doldurup gönderdiği boyayı kullanıyorum :D zahmet edip paylaştığınız bilgiler değerli  :2up fakat benim için biraz detaylı olmuş. bu bilgilerin ışığında boya tedarik edeceğim zaman size tekrar danışacağım.

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #18 : 30 Ekim 2014, 10:36:37 »
Sevgili Emin, lütfen kusuruma bakma gecikmemden dolayı....aslında daha önce farkettim ama  dediğim gibi eskisi gibi zaman konusunda rahat değilim.... ya geç fark ediyorum ya da hemen dönüş yapamıyorum...
Valla yaptığın çalışmalara diyecek pek fazla birşey yok (olumsuzluk anlamında ) ..kullandığın derilerin kalınlığı ne kadar bilmiyorum ama 3 mm in altına inmemeye çalış.... 3,5 / 4 mm civarı kalınlık bence kılıflarda daha güzel duruyor....  eğer kullandığın deri bu kalınlıklardan az ise kılıfın kenarına koyduğun kenar şeridi iki kat yap derim.... bir de bushcraft için yaptığın kılıf modelinde şablon hazırlarken kenar çizgisini yukarı doğru çekerken biraz genişleterek çekersen katladığında kabzadan dolayı oluşan üstteki daralmayı alt kısma orantılamış olursun..... ayrıca çıt çıt çakma aparatlarını çok beğendim....
görüşmek üzere.... inan şu iki cümleyi bile 45 dakkada falan yazdım habire araya iş girdi... hatta çıkacağım şimdi yine....  hoşçakal....  ;)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #19 : 30 Ekim 2014, 11:20:50 »
abi dar zamanda verdiğin cevap için teşekkürler.  ^-^