beğenileriniz için teşekkür ederim. paracord işini biraz abartmış olabilirim ama bana oldukça işlevsel geldi böyle bir kılıf. sadece kemer askısı ile kılıfın bağlantısında "d ring" denilen yarım çemberlerden bende olmadığı için deri ip kullandım iki kat, o biraz içime sinmedi güvenlik anlamında. bıçağın kabzası şu anda elimi çok rahatsız etmiyor. gerçi henüz sahada kullanmadım hiç, eğer bir sıkıntı olursa biraz daha uğraşabilirim seve seve

çift iğne kullandığım bir kılıfı da bari yayınlayayım da, işçilikten kaçmadığımız ortaya çıksın

çift iğne gerçekten daha çok emek istiyor. bu kullandığım aparata gelince, içindeki makarasına sarılı olarak gelen ip oldukça ince. mm olarak kalınlığını maalesef bilemiyorum. bendeki nispeten daha kalın olan ipi ise makaraya sarmadan kolaylıkla kullanabiliyorum. iğnesi gerçekten çok sağlam ve bu yöntemle dikmek gerçekten çok daha hızlı. aletin kullanımına örnek bir video buldum şimdi:
http://www.youtube.com/watch?v=k40kKKCGyacdikişin sıkıştırılmasında pek sorun olmuyor. ya da oluyorsa bile ben fark etmedim

bu dikiş aparatını almadan önce Emre ustayla istişare etmiştim. dikme konusunda performans alamazsam bile iğnesinin sağlamlığıyla delme işinde çok etkili olduğunu söylemişti. haklı olduğunu kullanınca fark ettim. bu anlamda fiyat performans konusunda bence başarılı bir ürün.
aşağıda benim hikayesi uzun kukrime yaptığım bir kılıf var. o da hemen hemen adım adım fotoğraflanmış sayılabilir, bu sebeple onu da yayınlayayım. belki onun üzerinden de konuşacak birşey çıkar.