Merhabalar.
DTE5 bıçağım bitmişti aslında ama sapında bambu kullanmıştım. Bıçağın sap içinde kalan kısmı yeterince uzun olmadığı için bambunun kırılmasından korktuğumdan daha sağlam bir sap yapma ihtiyacı duydum. Corian malzeme deri bronz ve balçak için bakır kullandım. Bıçak eğeden taşlama yapıldı. Ancak sertliğini değiştirmiş olabileceğimden ısıl işlem için yakında Taner Ustaya gidecek. Sonrasında sap kısmı düzenlenecek ( Şimdilik sadece kabası yapıldı) Burada değerli ustalarımızdan bir kaç sorunun cevabına ihtiyacım var.
1. Isıl işlem yapmadan kullanmak için ağzını açmış keskinlik vermiştim, bu şekilde ısıl işleme gönderilebilir mi?
2. Soma için yine eğelerden bir kaç bıçak yaptım onlarda içbükey fakat biraz fazla incelttim. Isıl işlem için 0.5-0.7 mm eğe çelikleri için sorun oluşturur mu?
3. Eğer sapta perçin yerine vida kullanacaksak kılavuzla açımı ısıl işlem öncesi mi sonrası mı yapıyoruz.
4. Bakır, prinç, bronz gibi ürünlerde renklendirmeyi Nitrik asitten başka birşeyle yapamaz mıyız (Asit nedense ürkütüyor beni, evde de çocuk olunca)
Şimdiden zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkürler.
Bu arada bambu saplı resimler bıçağın önceki hali bambu sapı biraz daha kısaltmıştım.