Nihayet ocağı kısa vadede bitiremeyeceğimi kavradım da gaz betondan bir ocak ve yeni brülör yapma işine giriştim.

Ocak ta brülör de gayet iyi çalıştı. Cruie sıcaklığına birkaç dakikada çıkılabiliyor. Normalizasyonu 3 tekrarlı yaptım veya yaptığımı var sayıyorum. Tav renklerinden sıcaklık tahmini baya bi tecrübe isteyen bir işmiş renkler arası geçişi fark etmek çok zor. Bu işi çözene kadar bir sürü bıçağımsı olacak herhalde elimde.
Elimde bol miktarda kullanılmış ayçiçek yağı vardı. Isıl işlemde ilk başta bunu kullandım. İlk denememde bıçağın sertleşmediği bariz anlaşılabiliyordu. Eğe gayet rahat işledi bıçağa. Yeterli sıcaklığa çıkamadığımı düşünüp bir daha denedim ve yağın yeterince hızlı olmadığını anladım.
Şansımı bir kere de su deneyim dedim ve sonuç

Soğutma sırasında yamulmayı fark etmedim. Gerçi fark edilecek kadar da değil. Ve arada normalizasyonu atlamış olduğumu fark ettim.
Hafta sonu ısıl işlemi tekrar yapıcam. Bıçağı kırmadan tamamlarım inşallah bu serüveni yoksa baya bi gelemem kendime herhalde.
Buda bıçağın şimdiki hali. Bıçak 240 sap 320 kumda sapı biraz daha inceltebilirim ve siyanoakrilat uygulamayı planlıyorum gayet güzel görünüyor.