Değerli ustalar,
Uzun süredir sessiz sedasız forumu takip etmekteyim. Taner ustadan, Deniz beyden çelik tedarik ettik. 4-5 adet muhtelif eğeleri aldık. mengene ufak tefek alet edevat zaten vardı. ufak bir el taşlamada edindik. Gelgelelim hafta sonu 3-4 saat atolyede bıcağa benzer birşeyler yapmaya kesinlikle yetmiyor bunu da anladık.
uzatmayalım fabrikada sağlam durumda çıkma programlanabilir bir hız ünitesi bulunca buna bir motor eklerim birde forumdaki örneklere bakarak zımpara makinasına benzer birşeyler yaparım dedim. şimdi siz üstatlardan görüş ve önerilerinizi almak istiyorum.
Ana gövde olarak Eylem ve Taner ustanın
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=1130.0 başlığındaki gövdeleri karıştırmayı düşünüyorum Taner ustanın altta kullandığı 100*100 profil yerine elimdeki 50*50 profilden 55 cm boyunda dört parça kullanacağım.
iki dikme ve diğer kısımlar 40*40 olacak. Taşlama kafasındaki tekerlekler, tahrik tekeri ve denge tekerini kestamit yapmayı düşünüyorum. gerçi elmde transpalet tekerlekleride var.
Kullanacağım motor trifaze 1,5kw 1400 devir. motoru sehpa altına yerleştirip kayış kasnakla aktarmayı düşünüyorum. 1/2 kasnak ile devir son hızda 700'e düşecek ama 12 cm çaplı tahrk tekeri ile maximum hızda 20m/s hız edeceğimi hesaplıyorum. hız kontrolü elektronik olacak.
Tekerlekleri ise tahrik tekeri 12 cm denge tekeri 80mm taşlama kafasındaki iki tekeri ise 50mm yada 60mm düşünüyorum. tekerlek genişliği 60mm düşünüyorum.
hep düşünüyorum diyorum ama Tüm bunlar forumdale değerli ustlarımızın paylaşımlarını okuyarak edindiğim bilgiler. ne kadar doğru anlamışım yorumlarınızdan anlayacağız

Benim soracaklarım;
1. motor bu iş için yeterlimi 1;2 kasak kullanarak motor hızını 700 devire düşürmem ve hesaba göre 20m/s max hız yeterli olurmu.
2. Teker çapları ve genişlikleri(60 mm) yeterlimi dahamı geniş olmalı
3. tabanda 50*50 profilleri 55cm kullanacağım yeterlimi yoksa kısaltmalı yada uzatmalımıyım.
4. bombeyi tahrik tekerleğinemi vermeliyim yoksa gergi tekerinemi
Değerli görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim.