Bıçak Sanatı - Forum

MİCARTA DENEMEM :)

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
Ynt: MİCARTA DENEMEM :)
« Yanıtla #20 : 28 Eylül 2014, 20:46:38 »
abi yakalamış derken vurmuş mu zehirlemiş mi ya da beslemiş mi  :-\
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #21 : 28 Eylül 2014, 20:49:11 »
Osman kardeşim resimdeki kapze çok hoş.Benim imcartayı ölçtüm kalınlık 8 mm geliyor.kenarları çok yuvarlatamıcam. aynı desenler çıkar mı?.özellikle de büyük bir bıçağa kabze yaparsam.yada kessem 2 katı birbirine yapıştırarak yapsam olurmu?
Gerek yok abi desenler benzer çıkacaktır sen 12 kat yapmışsın belki desenler biraz daha sık olur o kadar.Kalınlığı yetersiz olduğunu düşünsende iki katı birbirine yapıştırma abi gerekirse hazır liner malzemesi kullanırsın yada başka renk bir kumaştan birkaç kat yapıştırıp liner gibi kullanırsın bu dahada iyi olur.Peki kardeşim sağol verdiğin bilgiler için.Liner dedin de ben bir türlü online satan yerbulamadım.vulkanize fiber diye çok araştırdım.Nasıl elde edicem yardımcı olurmusun?kırmızı ve mavi olsa çok güzel olacaktı .

bütün parçalara aynı şekil vercez ama yani nasıl desem bütün desenler aynı boyda aynı yerde olcak fotokopi gibi düşün abi olması lazım yaaa  :-[
Tamam devrim sana ödev 1 ay içinde bu mikartadan yapıyorsun bende senden alıyorum.  :2up Bir kurt resmi olsa güzel olur. ;)
abi bende kurt delisiyim haklısın olsa çok güzel olur emme benim resmim 0 yani ben 3 senedir resim dersi görmüyorum da zaten gördüğüm zamanda herkesin 5 aldığı dersten ben 2 alıyodum  :D
Bizde bu soyadını haybeye almadık dedem Osman kurt kaç tane kurt yakalamış bilen yok. :2up
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #22 : 28 Eylül 2014, 21:01:29 »
Vulkanize fiberin kırmızısı kaynak maskelerinin yapıldığı maddeymiş abi

vallaha bende aradım bulamadım abi forumda birkaç kişide gördüm onlara mesaj yolladım yolamam dediler herade onlarında ellerinde az var.  :D Yurtdışından alınabiliyor ama kargosu cartı curtu derken 5 liralık malzemye çok para gider.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #23 : 28 Eylül 2014, 21:04:30 »
Resimdeki micarta gerçekten çok hoşmuş ama böyle sağlam ufalanmayan kumaş micarta yapamadım.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #24 : 28 Eylül 2014, 21:08:07 »
Osman bey ben liner kırmızıyı kırmızı kağıt lardan yaptığım mikarta ile gerçekleştirdim hatta direk kumaşın altında vwrsiyonunuda yaptım yarın resimlerini paylaşırım. Kırmızı plastik tende oluyor şampuan kutusu salça kapağındanda oluyor.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #25 : 28 Eylül 2014, 21:10:37 »
Osman bey ben liner kırmızıyı kırmızı kağıt lardan yaptığım mikarta ile gerçekleştirdim hatta direk kumaşın altında vwrsiyonunuda yaptım yarın resimlerini paylaşırım. Kırmızı plastik tende oluyor şampuan kutusu salça kapağındanda oluyor.
abi peki çok sağlam oluyor mu bu linerler  ?
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #26 : 28 Eylül 2014, 21:13:02 »
Bende oda tabelasından denemiştim oluyor ama plastik olmasın zamanla atma yapar epoksiyle iyi geçinemiyor plastik.
Benim liner çözümleri : http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5870.msg114928#msg114928
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #27 : 28 Eylül 2014, 21:14:04 »
Oluyor tabi mikarta versiyonlarını kendim teat ettim hiç bir sıkıntı yaşamadım. Şampuan kutusu ve plastikleri yapmadım ama forumdaki yapan ustalardan okudum resimlerinide paylaşmışlardı oluyor yakın zamanda bıçak yaparsam onuda denerim.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #28 : 28 Eylül 2014, 21:19:43 »
ben de perwol kutusu falan duymuştum ama Osmanın dediği gibi yapıştırıcı ilerde atarmı diye şüpheyle yaklaştım.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #29 : 28 Eylül 2014, 21:23:15 »
ben de perwol kutusu falan duymuştum ama Osmanın dediği gibi yapıştırıcı ilerde atarmı diye şüpheyle yaklaştım.
Bol bol delik delip kabza malzemesiyle çelik arasına epoksiden bir köprü kurarsanız darbe görmeyecek bıçaklarda sorun olmaz ama darbe görecek bıçaklarda bence atma riski yükselir.Denemedim sadece fikir yürütüyorum.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #30 : 28 Eylül 2014, 21:34:37 »
Osman bey hemen devrim beye yeni ödev verin yarın hemen plastik parçalarından liner denemeleri yapsın sonuçları burada resimleyerek paylaşsın bizide deneyip vakit kaybetme sıkıntısından kurtarsın.  :))

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #31 : 28 Eylül 2014, 21:53:32 »
Bana uyar osman bey  ^-^ yarın devrim bey bunları farklı kombinasyon lar ve darbeler ile denesin faturayı bana göndersin. Yanlız yapıştırmadan önce plastik lerin yüzeylerini sizin dediğiniz gibi deliklesin ve kalın diş zımpara ile yüzeyleri çizer gibi hırpalasın sonuçları öyle tartışalım.  :2up

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #32 : 28 Eylül 2014, 22:10:49 »
of ömer abi kusra bakma konunu böldük  :-[ bu arada heralde ben konu baltalama konusunda ustayım bu konuda sorularınız olursa yanıtlamaya hazırım  8)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #33 : 28 Eylül 2014, 22:14:35 »
vulkanize fıber ülkemizdede pahalı bır malzeme  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #34 : 28 Eylül 2014, 22:31:02 »
Mikartada kullandığım cam elyafı yapıştırıcısı kullansak oda bir epoksi yapıştırıcısı değilmi. Şişesi 10-15 tl ye maloluyor. Hızlandırıcısı ve aktivatörü dahil açıktan kilo ile satılıyor. Yapıştırma kalitesi mikartada eh işte akşapta daha iyidir. İlla ikili şiringa epoksi mi kullanmalyız. Yada şu pahalı epoksi bidonlarından alıp üleşsekmi bir organizasyon yapalım.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #35 : 28 Eylül 2014, 22:35:36 »
Mikartada kullandığım cam elyafı yapıştırıcısı kullansak oda bir epoksi yapıştırıcısı değilmi. Şişesi 10-15 tl ye maloluyor. Hızlandırıcısı ve aktivatörü dahil açıktan kilo ile satılıyor. Yapıştırma kalitesi mikartada eh işte akşapta daha iyidir. İlla ikili şiringa epoksi mi kullanmalyız. Yada şu pahalı epoksi bidonlarından alıp üleşsekmi bir organizasyon yapalım.
Yok abi ben şırınga kullanıyorum bekleme süresi az diye yapıştır 45 dk sonra kabzayı işlemeye başlıyorum.Yoksa aynıdır heralde hatta yavaş kuruyanlar daha iyimiş diye okumuştum bir yerlerde.Sen polyesterden bahsediyorsun galiba çok kokmuyor mu abi ben evde şırınga epoksiyi zor kullanıyorum kokusundan herkes rahatsız.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #36 : 28 Eylül 2014, 22:37:42 »
Kokuyor yahu kokmaz olurmu da ucuz ne yaparsın el mahkum kullunıyoruz

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #37 : 28 Eylül 2014, 22:39:09 »
Kokuyor yahu kokmaz olurmu da ucuz ne yaparsın el mahkum kullunıyoruz
Bulursam bende deneyeceğim kömürlükte yapıştırıp orada bırakırım artık kokacaksa bina koksun biz 5. kattayız.  :D
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #38 : 28 Eylül 2014, 22:43:01 »
abi bu ahşap felan yapıştırmak için hızlı yapıştırıcı diye bişey vardı ben marangozda çalışırken mdf plakalara felan hep kullanıyorduk ondan japon yapıştırıcı gibi bir şey yanında birde spreyi var yapıştırıcıyı sıktıktan sonra üstüne spreyi sıkınca anında kuruyordu o yapıştırıc kullanılır mı bu işlerde  ::)

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #39 : 28 Eylül 2014, 22:44:38 »
Mikartayı zımparalarken bile buram buram geliyor koku bende kumaşta yapıyor bunu diye kendimi teselli ediyorum  :))