Bıçak Sanatı - Forum

MİCARTA DENEMEM :)

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
MİCARTA DENEMEM :)
« : 27 Eylül 2014, 22:11:38 »
Bugün profilim ısıl işlem için Sevgili Taner ustama doğru yola çıktı.Malum elimde  şuan yapacak bir işim de kalmamıştı.Pc de  liner,g10,vulkanize fiber  işlerini araştırırken micarta kabzeli bıçaklara denk geldim.Eylem ve Emre ustalarımın konularını incelediğim sırada bu Liner malzemede özellikle de renk konusunda Türkiye de çeşit azlığından bahsederek istersek Bu işi  2-3 kat kumaşla da yapabileceğimizi söylüyorlardı.Boş zamanımı nasıl değerlendireceğimi düşünürken aklıma Micarta denemesi geldi.Evde kumaşlık eski bir giysi araştırdım ve bir adet kot pantolonu elime geçirdim.Makasla göz kararı düzgün parçalar kestim.üst üste 12 kat olmak üzere 2 tane demet oluştu.Epoksiyi Salim ustamın tavsiyesiyle hızlı kuruyan şırınga modellerden almıştım.Bilindiği üzere içerisinde az bir miktar bulunuyor.Bende denemi Pattex deniz tutkalıyla yapmaya karar verdim.tahtanın üzerine naylon bir parça koydum, 1 tanede sürmede kullanmak üzere eski bir diş fırçası elime geçirdim.kumaşların üzerlerine dökerek fırçayla yedirip katmanın bir demetini bitirdim.elimde eldiven olmayınca  sadece 1  tanesini bitirebildim.güzelce sarıp bir takoz parçasıyla sıvazladım.2 tane tahta arasına 3 adet işkenceyle güzelce sıktım ve 45 derece eğimli bir yerde 3 saat boyunca kurumasını bekledim.buarada da sabah küçük bir bıçağın sapını kırmıştım.Buna sanırım gürken ağacından da bir kabze yaptım.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

• 1805
Ynt: MİCARTA DENEMEM :)
« Yanıtla #1 : 27 Eylül 2014, 22:19:41 »
Geçen 3 saatin sonunda heyecanla işkenceleri söktüm.Micartam Tahta gibi sert,acayip heyecanlandım.ölçüleri 8mm*80mm*190mm olmuş.Ustalarımdan yorum bekliyorum.eğer bu tutkal işe yararsa bundan böyle kendim yapıcam.işte fotolar.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

• 1805
« Yanıtla #2 : 27 Eylül 2014, 22:21:25 »
Nasıl kesiliyor? neyle işleniyor yardımcı olursanız çok sevinirim.Saygılar tüm arkadaşlarıma.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 27 Eylül 2014, 22:23:03 »
Testereyle kesilir eğe,zımparayla işlenir işlerken kesinlikle toz maskesi takılır. :D  Elinize sağlık.  :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #4 : 27 Eylül 2014, 22:24:49 »
Benimde mikarta denemelerim oldu kumaşta kullandığım yapıştırıcının kalitesizliğinden başarılı olmadı ama kağıt denemelerim daha güzel oldu hatta kırmızı kağıtlardan kot kumaşlarının zeminlerine liner çalışması yapmıştım ve çok güzel olmuşlardı. Dikkat edilecek tek husus kaliteli yapıştırıcı
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5 : 27 Eylül 2014, 22:27:47 »
olmuş bu  :) elinize sağlık; bundan sonrakilerde renkli kumaşlar da görürüz belki  ;)
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #6 : 27 Eylül 2014, 22:31:26 »
Testereyle kesilir eğe,zımparayla işlenir işlerken kesinlikle toz maskesi takılır. :D  Elinize sağlık.  :2up

Benim kumaşta kesip işlerken un gibi ufalandı ve çok tozdu acaba dedim işgencede çok sıktım tüm tutkal taştı ondan mı oldu sonra dedim tutkalı kumaşa iyi yediremedim mi dedim sonrada tutkalın kalitesizliğine yorumladım. Burada tutkal dediğim yapıştırıcı cam elyafı yapıştırmasında kullanılan sanayiden açıktan temin ettiğim bir yapıştırıcı idi.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

• 1805
« Yanıtla #7 : 27 Eylül 2014, 22:33:53 »
Valla sabaha kadar bekleticem.neler olur ben de bilmiyorum arkadaşlaro yüzden usta arkadaşların yorumu benim için çok önemli.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #8 : 27 Eylül 2014, 23:41:44 »
eline sağlık abi
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

• 1805
« Yanıtla #9 : 28 Eylül 2014, 15:00:11 »
Sağolasın kardeşim.

• 1805
« Yanıtla #10 : 28 Eylül 2014, 19:48:01 »
Bugün micartanın dağılıp dağılmadığını kontrol için  tek tarafını biraz zımparaladım.malzeme oldukça sert.dağılma falan da olmadı. 60 lık zımpara küçük tozlar çıkarttı.açık mavi grimsi bir yüzey ortaya çıktı.Acaba micarta denemem başarılı oldu mu?Micartayı bıçağa kabze olarak monte edince  tüm yüzeyi böyle zımparalıyacak mıyım?yoksa kotun mavi rengi kalıyormu?yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #11 : 28 Eylül 2014, 19:54:46 »
Sorun yok abi bitirişte kotun rengini görürsün.
İşlerken

Bitiriş
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2014, 20:04:46 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

• 1805
« Yanıtla #12 : 28 Eylül 2014, 20:01:12 »
Sorun yok abi bitirişte kotun rengini görürsün.

Çok çok süper bir kabze.Osman kardeşim çok teşekkür ederim verdiğin bilgi için.sağolasın.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #13 : 28 Eylül 2014, 20:12:27 »
aklıma bir fikir geldi nasıl olur bilemedim ama bu malzeme üst üste konulmuş kat kat kumaştan yapıldığına göre en üstte kalan katı kumaş boyasıyla desen vererek yada istediğimiz gibi boyasak ondan sonra bu işi yapsak nasıl olur acaba bir fikri olan var mı yani kabze malzemesini istediğimiz renkte istediğimiz desenden yapmış oluruz ::)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #14 : 28 Eylül 2014, 20:18:24 »
Kabzayı kutu gibi düz yapmadığımız için yüksek ihtimal verdiğimiz desenleri göremeyiz gibi geliyor bana.
abi o zaman bütün katları aynı desenlerle boyarız nolcak ki  :D

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #15 : 28 Eylül 2014, 20:26:49 »
Kabzayı kutu gibi düz yapmadığımız için yüksek ihtimal verdiğimiz desenleri göremeyiz gibi geliyor bana.
abi o zaman bütün katları aynı desenlerle boyarız nolcak ki  :D
Yine olmaz bu sefer bulamaç gibi olur. :P
bütün parçalara aynı şekil vercez ama yani nasıl desem bütün desenler aynı boyda aynı yerde olcak fotokopi gibi düşün abi olması lazım yaaa  :-[

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #16 : 28 Eylül 2014, 20:28:35 »
bütün parçalara aynı şekil vercez ama yani nasıl desem bütün desenler aynı boyda aynı yerde olcak fotokopi gibi düşün abi olması lazım yaaa  :-[
Tamam devrim sana ödev 1 ay içinde bu mikartadan yapıyorsun bende senden alıyorum.  :2up Bir kurt resmi olsa güzel olur. ;)
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

• 1805
« Yanıtla #17 : 28 Eylül 2014, 20:36:41 »
Osman kardeşim resimdeki kapze çok hoş.Benim imcartayı ölçtüm kalınlık 8 mm geliyor.kenarları çok yuvarlatamıcam. aynı desenler çıkar mı?.özellikle de büyük bir bıçağa kabze yaparsam.yada kessem 2 katı birbirine yapıştırarak yapsam olurmu?

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #18 : 28 Eylül 2014, 20:40:32 »
Tamam devrim sana ödev 1 ay içinde bu mikartadan yapıyorsun bende senden alıyorum.  :2up Bir kurt resmi olsa güzel olur. ;)
abi bende kurt delisiyim haklısın olsa çok güzel olur emme benim resmim 0 yani ben 3 senedir resim dersi görmüyorum da zaten gördüğüm zamanda herkesin 5 aldığı dersten ben 2 alıyodum  :D

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #19 : 28 Eylül 2014, 20:45:03 »
Osman kardeşim resimdeki kapze çok hoş.Benim imcartayı ölçtüm kalınlık 8 mm geliyor.kenarları çok yuvarlatamıcam. aynı desenler çıkar mı?.özellikle de büyük bir bıçağa kabze yaparsam.yada kessem 2 katı birbirine yapıştırarak yapsam olurmu?
Gerek yok abi desenler benzer çıkacaktır sen 12 kat yapmışsın belki desenler biraz daha sık olur o kadar.Kalınlığı yetersiz olduğunu düşünsende iki katı birbirine yapıştırma abi gerekirse hazır liner malzemesi kullanırsın yada başka renk bir kumaştan birkaç kat yapıştırıp liner gibi kullanırsın bu dahada iyi olur.

abi bende kurt delisiyim haklısın olsa çok güzel olur emme benim resmim 0 yani ben 3 senedir resim dersi görmüyorum da zaten gördüğüm zamanda herkesin 5 aldığı dersten ben 2 alıyodum  :D
Bizde bu soyadını haybeye almadık dedem Osman kurt kaç tane kurt yakalamış bilen yok. :2up
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2014, 20:49:19 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram