Bıçak Sanatı - Forum

Ahşap Tedariği

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
Ynt: Ahşap Tedariği
« Yanıtla #100 : 07 Ekim 2014, 23:26:34 »
Keçiboynuzu özellikle kök ve yumru kısımlarında çok desen veren bir ağaç ve oldukça sert. Sakız neredeyse Cocobolo ya benziyor, bir bıçakta kullanmıştım gerçekten göz dolduran ve çok sert bir ağaç. Sandal ağacı da yine aynı şekilde. Çekiç, balta veya balyoz saplarında kullanılan ve çok sert, sağlam olan bir çalı türü, buralarda Piynar deniyor.
Hocam benim dükkan komşum da sandal kütükleri var. yolun düşerse bi bakalım. alabilecegimizi söyledi ben seçim yapamadım  :)
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

« Yanıtla #101 : 08 Ekim 2014, 00:29:52 »
Emrah, kök ve köke yakın kısımlarda desen oluyor ama ana gövde pek desenli değil, yine de kırmızıya yakın bir rengi var. Uğradığımda bakalım. Acaba ağaç kuru mu?

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #102 : 08 Ekim 2014, 13:06:37 »
Turunç ağacı da portakal ağacına göre daha sert bir ağaçmış. Forumdan bir arkadaşımız limon ağacını kullanmıştı, onunda çok fazla deseni yoktu veya resimlerden anlayamadık ama rengi çok hoştu.

Turunç ağacı; mandalin,  portakal, limon ya da greyfurt gibi turunçgiller familyasında anaç olarak isimlendirilir. Saydığım meyve veren ağaçlar her yıl düzenli ürün verebilmesi adına genel olarak turunç fidanına aşı yapılıyor. Bu bağlamda limon ya da portakalın ana gövdesi turunç'tan türemiş oluyor. bu familyanın bedensel yapıları birbirlerine çok benziyor zaten, genel görüntüsü açık sarı ve beyaza yatkın oluyor. Birde sağlamlık konusu var tabi ki; her ağaçta olduğu gibi bu türlerinde kesim zamanı, kesim şekli yada kurutulma şekli sağlamlığını büyük ölçüde etkiliyor.  Sade bir görüntü isteyenler için bulunmaz kaftan ya da kombine bir sap yapılmak istendiğinde kullanılabilecek bir ağaç..

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #103 : 08 Ekim 2014, 23:17:11 »
Mesenkar ve Hasan bey bu ahşap alımı ve listesi yılan hikayesine döndü bayram sonrası siz çok riskli olmıyan pahalı olmıyan en çok tercih edilen ve bol desenli ahşaplardan ölçü ve fiyat alsanız ve konuyuda toparlasak nedersiniz çokmu yük oluruz size. Liste yaparak ve istek alarak sonuca ulaşamıyacaz anlaşılan siz şu ağaç şu para şu ölçüde olanı şeklinde bir liste verin almak isteyen arkadaşlar listedeki ağaçların karşısına x koysa. Biz metreküp olarak alamayız mehmet marangoz sitesinde olduğu gibi tam bir bıçaklık ölçü çıkaralım o ölçüde kesim ücreti dahil fiyat alın öyle alalım. Yok toplu alımı yapamıyacaksak herkez kendisi firma ile iletişime geçsin ve istediği ürünü alsın. Siz nederseniz ben ona varım
En kısa zamanda dükkana uğrayıp size bilgi vermeye çalışıcam bu aralar bakit biraz sıkıntılı ama.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #104 : 09 Ekim 2014, 00:18:15 »
Benim için veya forumda ki diğer arkadaşlar için sıkıntıya girmeyin hasan bey benim öyle aman aman bir acelem yok bizimkisi sadece stoklamak onun için ne zaman müsait olursanız lütfen o zaman gidiniz. Bir yere bıçak yetiştirecek değiliz  ^-^
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #105 : 09 Ekim 2014, 07:55:32 »
Aslında ben kendim için de gitmek istiyorum :D
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #106 : 11 Ekim 2014, 22:08:00 »
Selamlar tüm forumdaşlara. Bugün bahsi geçen yere gitme fırsatım oldu ama açıkçası biraz hayal kırıklığı oldu. Ellerinde sapelli, ceviz, dabama, limbali, ireko, larex birde çam ladin olduğunu söylediler çeşit çok olmayınca bende detaylı fiyat almadım. Kendim için bir boy ( yaklaşık 2 metre uzunlukta 10 cm en 2 cm kalınlıkta) sapelli aldın sapelliden sap olur mu bilmiyorum ama ireko ağacına çok benziyordu bende aldım aslında 10 liraya verirdi ama adam 20 demiş bulundu bende verdim bişi demedim durum böyle. Mevcut ağaçlardan isteyen olursa elimden geleni yaparım.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
Ynt: Ynt: 4110 çelik ısıl işlem?
« Yanıtla #107 : 11 Ekim 2014, 22:11:01 »
Hocam burdakilerin hep si elinde olan mallar tek tek cekmeye usendim 10 ila 30 lira arası degişiyo bazıbtropik falan modelleri gittiğimde getirrim diyor ağbimiz eger alım olursa en azından marangozun 1-2 saplık malzemeyi 40 tlye satmasından ucuza gelir artı bi haberim daha var burda gomalak cilası kullanan ustalarım varsa temin ederim 10 gr 1 lira 1 litre ispirto 5 lira bikac ceşit asit turu falan var markalamada kullanmak hamon yapmak için kullanılabilecek vede araştırmamı istediginiz bişey varsa bakabilirim
Bu kasetleri bana da gösterdi ama ellerinde olmadığını kayseride müşterisi olmasığını söyledi.... Hatta telefondan açtım okudum mesajı sizde şimşir varmış 5 lira bilmem şu varmış, bu varmış şu kadar paralarnış diye yok diyor...

mesenkar

• **
  • 72
  • Meslek: elk tesisatcısı
  • Yer: kırsehir
« Yanıtla #108 : 12 Ekim 2014, 17:58:09 »
Hocam burdakilerin hep si elinde olan mallar tek tek cekmeye usendim 10 ila 30 lira arası degişiyo bazıbtropik falan modelleri gittiğimde getirrim diyor ağbimiz eger alım olursa en azından marangozun 1-2 saplık malzemeyi 40 tlye satmasından ucuza gelir artı bi haberim daha var burda gomalak cilası kullanan ustalarım varsa temin ederim 10 gr 1 lira 1 litre ispirto 5 lira bikac ceşit asit turu falan var markalamada kullanmak hamon yapmak için kullanılabilecek vede araştırmamı istediginiz bişey varsa bakabilirim
Bu kasetleri bana da gösterdi ama ellerinde olmadığını kayseride müşterisi olmasığını söyledi.... Hatta telefondan açtım okudum mesajı sizde şimşir varmış 5 lira bilmem şu varmış, bu varmış şu kadar paralarnış diye yok diyor...

Hocam ogun gostermişti şimşir vardı kızılcık vardı

Bide ellerinde olan ağaclar bu senin saydıklarındı sayın hocam o kasettekileerini istersen getirtiriz yada bi gittiğimde attırım ne kadar istiyosan maksat işin gorulsun dedi ben bu ara pek ugrayamıyorum durumlar pek iyi deyil
Hasan hocamada muhtemelen aynı şeyleri soylemiştir oyle deilmi hasan ağbi
Bu arada sapelli o kırmızı olan ağac demi ?

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #109 : 12 Ekim 2014, 18:09:27 »
Hasan bey çok teşekkürler sizi bir dünya zahmete soktuk ve yorduk. Şimdi o saydığınız ağaçlardan ceviz çam ve ladin hariç hiçbirini bilmiyorum ladin le çamı geç diğer ağaçlardan ustalarımız hangisini uygun görürse ben alabilirim. Sizin beğendiğiniz desenli olanları hangileri idi ceviz nasıldı.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #110 : 12 Ekim 2014, 19:14:10 »
Estağfurullah ne yorulması. Valla açıkçası bende tanımıyorum ama dediğim ağaçtan bir parça aldım. Cevize gelince lambiri için hazırlanmış bir şekilde vardı metrekaresi 180 lira desen işinden pek anlamıyorum neticede öncee3n pek ceviz görmüşlüğüm yok ama iyi duruyordu diyebilirim

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #111 : 12 Ekim 2014, 19:18:44 »
Sağolun çok teşekkürler bende anlamadığımdan soruyorum işte  ^-^ ozaman ustalarımızın tavsiyelerini bekliyelim o zaman.

« Yanıtla #112 : 12 Ekim 2014, 22:14:47 »
Orada sayılan ağaçlardan sapelli, ceviz,  limbali ve ireko yu kullandım, hepsi de sağlam ağaçlar ve sap yapmaya uygundur. Diğer ikisini bilmiyorum.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #113 : 13 Ekim 2014, 00:13:04 »
İyi bari sapelli aldığıma yanlış mı yaptım acaba diyordum demek iyi yapmışım..

Hocam ogun gostermişti şimşir vardı kızılcık vardı

Bide ellerinde olan ağaclar bu senin saydıklarındı sayın hocam o kasettekileerini istersen getirtiriz yada bi gittiğimde attırım ne kadar istiyosan maksat işin gorulsun dedi ben bu ara pek ugrayamıyorum durumlar pek iyi deyil
Hasan hocamada muhtemelen aynı şeyleri soylemiştir oyle deilmi hasan ağbi
Bu arada sapelli o kırmızı olan ağac demi ?
Valla bana aynısını demedi hatta ufak tefek işlerle uğraşamam filan dedi ama ben dedim ki bize işlenmiş olmasına gerek yok kalas şeklinde alsak ta olur dedim. Kızılcığı görsem kaçırırmıydım hiç :) bu arada evet o kırmızı ağaç.

mesenkar

• **
  • 72
  • Meslek: elk tesisatcısı
  • Yer: kırsehir
« Yanıtla #114 : 13 Ekim 2014, 11:54:26 »
"Hocam burdakilerin hep si elinde olan mallar tek tek cekmeye usendim 10 ila 30 lira arası degişiyo bazıbtropik falan modelleri gittiğimde getirrim"

Burdaki kurduğm cumle yanlış anlaşılmış neyse salık olsun elinde olanlar derken hasan hocam da gitmiş gormuş ona farklı konuşmuşlar adam bana getirtirim demişti ona dememiş bende getirtirim demesine istinaden ellerinde var demiştim zaten tropik modelden kastettiğm kasettekilerde sonuçta bende bi orman urunleri uzmanı deilim elimden geldiğince faide etmeye çalıştım

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #115 : 13 Ekim 2014, 13:15:58 »
Hocam sende problem yokki adam sana getiririm demiş bana demedi seninle ne alakası var. Ama elde kullanılabilecek 3-4 çeşit var bunlardan da eğer isteyen olursa elbette yardımcı oluruz.

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #116 : 13 Ekim 2014, 23:32:55 »
Evet bende yardımcı olmak isteyen arkadaşlarda bir kabahat görmüyorum hepsine teşekkür ediyorum.  Bu ismi geçen ve elinde olan ağaçlardan her birinden 3 er 4 bıçaklık almak isterim sonunda bir kargo ve masraf olacak bari o kadar uzaktan getirttiğimize değsin. ^-^

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #117 : 14 Ekim 2014, 00:15:45 »
...
 Birde adını unuttuğum meşe gillerden bir ağaç vardı. Balta sapında çok kullanılıyormuş.
...

Bu tanıma çıtırgan (Ege'deki adı olmalı) uyuyor. Bu sanırım kermes meşesi diye de biliniyor.

Sapelliden sap gayet de güzel oluyor. Deseni çok yok ama rengi ve sağlamlığı iyi. Bununla çakı sapı yapmıştım. Şimdi de bokken yapıyorum. Gerçi bokken için ne kadar uygun olacağını göreceğiz...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #118 : 14 Ekim 2014, 01:06:42 »
O ağacın adını Sefa hocam buldu. Piynar (sandal ağacı) imiş.

« Yanıtla #119 : 14 Ekim 2014, 01:21:13 »
O ağacın adını Sefa hocam buldu. Piynar (sandal ağacı) imiş.
Eğer öyle söylemişsem yanlış söylemişim, Piynar dedim doğru ama sandal ( çilek) başka bir ağaç. Eylem Usta, Ege tarafında söylendiği ismi söylemiş olabilir, sonuçta bu ağaç çalı cinsi bir meşe türü.